Çeyiz listesi, her çeyiz setinde olması gereken ev tekstili, mutfak eşyaları, salon eşyaları ve banyo eşyaları gibi seçenekleri bünyesinde barındırırken bu çeyiz listesinde gösteriş olarak sırf gösteriş için alınan ürünleri gereksiz buluyorum. Çeyiz yapmak geleneksel olarak yapılır annelerimiz el emeği göz nuru bir çok şeyler yapıyor hepsi ellerinden öpülesi ama kullanılacak şeyler yapılmalı hem emek sarf ediliyor hem hepsi birer masraf, israf edilmemeli. Bir çok yeni evlenenlerde gördüm o çeyizlerin bir çoğu gereksiz olarak bir köşede duruyor, veya verilecek yer aranıyor ya da baza altlarında senelerce dura dura sararıyor.. Lütfen çeyiz yaparken kullanılacak olan şeyler yapılsın ben üzülüyorum annelerimizin o kadar emeğinin boşa gitmesine. Teşekkür ederim 🍀.
Kanaviçe. Neymiş efendim, el emeğiymiş ve her kızın çeyizinde olmalıymış. Ayrıca parası da çok tuzlu. O parayla çeyize daha faydalı şeyler alınabilirken gidip de modern olmayan ve hiç kullanmayacak olduğum bir şeye para dökmem.
Benim var dantel masa örtüm anacığım ben küçücükken örmüş kıymetli bir parça, şu an parayla yaptıramazsın zor yani bunlar hep hatıra asla küçümseme bence
Annemin bana bıraktığı 30-35 senelik her türlü çeyiz ürünü (yorganlar, modası geçmiş fırın/tencere tutma aparatları, örtme, peşkir vs.) bana o kadar tuhafıma gidiyor ki, evleneceğim kız beğenmezse takıntısı başladı. Her şeyin yenisi mi olmalı bilemiyorum.
Annem çeyizde gereksiz yoktur der ! Ve hep öyledir ! O gereksiz dediğin şeylerin hepsi mutlaka işine yarıyor ! Birikim gibi bişey ! Büyükleri dinlemekte fayda var ! Gereksiz deyip almadığım şeyleri keşke alaydım 👋🏼
Bende bu dantel ürünlerini, bir de patik ve yelek tarzı el örgüsü giyecekleri gereksiz buluyorum. Ömrümde patik giymiş insan değilim. Ama çeyize koymak gerekiyormuş.
Ben dantel işi falan sevmiyorum. Zaten çeyiz anlayışım da yoktur. Ben bekar yaşamaya karar verdim ve evimi Amerikan model eşyalarla ve odalarla tasarlayacağım.