Selamlar. Çok fazla kahve tüketen biri değilim ama oruçlu olduğumdan dolayı sanırım cappuccino çekti. Evdeki malzemelerle cappuccino nasıl yapılır?Evde cappuccino nasıl yapılır?
2 tatlı kaşığı granül kahve 1 çay kaşığı şeker ( şeker damak zevkine göre) Bir kahve fincanı su ve süt ( arzuya bağlı)
Tarifin Yapılışı;
Suyu fincanda ölçüp cezveyle ocakta kaynadıktan sonra granül kahve ve şekeri çözülmesi için bekletin. French press ile kanayan sütü yavaş yavaş köpürtmeye başlayın. Daha sonra fincana döktüğünuz sütün üzerine granül kahve karışımını yavaş yavaş ekleyin ve servis edin çikolata parçası sos koyabilirsiniz.
Geçen gün yaptık biz çok lezzetli oldu. Dışarıda içtiğin cappuccinolardan hiçbir farkı yok. Ben köpük köpük olsun diye ufak su şişesinde yaptık, kaç kişilik yapacaksan sen ona göre ayarlayabilirsin ben iki kişilik yaptım. Malzemeler;1,5 yemek kaçığı nescafe 3 çay kaşığı şeker ( damak tadına göre ayarlayabilirsin) Bir büyük kahve fincanı su ve süt Yapılışı;Süt ve suyu fincana döküp ocakta kaynat, kaynadıktan sonra fincanlara 2 parmak boş kalacak şekilde doldur. Öte yandan bir su şişesinin içine ( su şişesi yoksa bunu el çırpıcısı ile yapabilirsin) nescafeyi, şekeri ve bunların üzerini geçecek kadar su doldur. Ve köpürene kadar sallamaya başla. Daha sonra fincana döktüğün sütün üstüne bu karışımı ekle. Üzerine çikolata parçası vs koyabilirsin.
Öncelikle bir kahve fincanı sütü kaynatın. Cezvenin içinde bir miktar süt bırakın. Sütün geri kalanını fincanın içine koyduğunuz şeker ve nescafe ile eritin. Cezvenin içerisinde kalan sütü blender ile çırpıp köpük hâline getirin ve fincanın üzerine ilave edin. Üzerine de hem görsel açıdan güzel görünmesi hem de tat olarak daha hoş olması için rendelenmiş çikolata parçacıkları serpin. Cappuccinonuz hazır. Afiyetle içebilirsiniz.
Onun tarifi yapılması zor ama sana buna benzer bir tarif verebilirim. Şimdi üç malzeme var hepsi aynı miktarda olması lazım. Örnek verirsem 1 kaşık granül kahve 1 kaşık şeker 1 kaşık da su (sıcak su daha iyi) şimdi bunları yaylana yaylana karıştır 5 6 dakka köpük köpük oluyo sıcak ta da soğuk sütün üstüne koy köpük köpük bir kıvam oluyo karışmıyo fa çok ta güzel oluyo