Pireli kediler ilaçlama sonrası başka evde sağlıklı kedilerle kalabilir mi?

Pireli kediler ilaçlama sonrası nerede kalmalı? Ablam zemin katta oturuyor ve evini pireler basmış. Evde 2 kedisi var. Evi ilaçlatacak ve ilaçlama sırasında kedilerin evde bulunmaması gerekiyor. Bu nedenle kedilerini 1-2 günlüğüne bizim eve getirmek istiyor. Bizim evde ise 5 kedi var. Ben de aktif olarak pire problemi olan kedilerin bizim eve gelmesinden endişeleniyorum. Çünkü üzerlerinde kalan pirelerin bizim kedilere geçebileceğini ve sonrasında bizim evde de pire problemi başlayabileceğini düşünüyorum. Ablama, kedilere pire ilacı yapılsa bile bunun anında üzerlerindeki bütün pireleri yok etmeyebileceğini söyledim. O da “Siz dün bize geldiniz, eğer pire taşıdıysanız zaten taşımışsınızdır” diye karşılık verdi. Ben ise insanın kıyafetiyle tesadüfen bir pire taşımasıyla, aktif olarak pireli iki kedinin 5 kedinin bulunduğu eve 1-2 gün getirilmesinin aynı şey olmadığını düşünüyorum. Sizce ben abartıyor muyum? Pireli kedilerin ilaçlama sonrasında başka kedilerin bulunduğu eve götürülmesi ne kadar riskli? Kediler ilaçlama süresince nerede tutulabilir? Böyle bir durumda siz olsanız ne yapardınız?

Pireli kediler ilaçlama sonrası başka evde sağlıklı kedilerle kalabilir mi?