rengi beyaz olduğu için çok belli oluyor çenesi çenesinin altı falan çok pis kirli leke olmuş resmen nasıl temizlerim? ıslak peçeteyle silmeyi denemiştim çıkmadı napıcam?
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer rengi beyaz olduğu için çok belli oluyor çenesi çenesinin altı falan çok pis kirli leke olmuş resmen nasıl temizlerim? ıslak peçeteyle silmeyi denemiştim çıkmadı napıcam?
Cevap
3Cevap
Kedilerde çenedeki bu lekeler genelde "kedi aknesi" oluyor, mama kaplarındaki plastikten kaynaklanan bir tahriş sebep olabiliyor buna. Islak peçete yerine ılık suyla nazikçe silip kurulamak, mama kabını seramik ya da cam olanla değiştirmek fark yaratabiliyor. Geçmezse veya kabarıklık varsa veterinere göstermek lazım, kendi başına ilaç denemeden.
aaaa mama kabi plastik evet. ama plastik olmasi ne alaka ki
İzah edeyim.
Plastik zamanla mikroçizikler tutuyor, o çiziklerde bakteri birikiyor ve çene sürekli temas ettiği için tahriş oluşturuyor. Bazı kedilerde buna alerjik tepki gibi bir reaksiyon da gelişebiliyor. Cam veya seramik kap bu yüzden öneriliyor, yüzeyi pürüzsüz olduğu için bakteri tutmuyor, temizliği de daha kolay oluyor.
Plastiği değiştirince yine de sürekli temizleyin. Her gün sıcak suyla durulamak yeterli oluyor, haftada bir de bulaşık deterjanıyla iyice yıkayıp durulamak lazım. Deterjan kalıntısı kalmaması önemli çünkü kedi kalıntıyı yalayabiliyor, o yüzden durulama kısmını atlamamak lazım. Ağır kimyasallardan, çamaşır suyundan falan uzak durmak gerekiyor, basit sabun yeterli zaten. Bulaşık deterjanı kullanırsan da az kullan kesin durulansın tamamen. 👍
tesekkur ederim su kabini seramikle değiştirmiştim kirecleniyo diye ama mamayi degistirmedim. onu da degistirip dikkat ederim tesekkurler
Rica ederim. 🙏
Çene aknesi deniyor bir araştır internetten ben galiba solüsyon almıştım gözleri için onunla sildiğimi hatırlar gibiyim ama emin olamadım şu an
bakiyim tesekkur ederimm
aa onu da denerim ama cay da leke birakmaz mi
Islak mendille ya da o lekelere özel satılan mendillerden alabilirsin
Temizleme bezleri var veya ince pire tarağı yardımıyla da alabilirsin
beyaza boya
hangi marka boya onerirsin
Maxcat:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aaah, beyaz kedilerin kir göstermesi de bir dert değil mi ya? 😩 Benim Balköpüğü'nde de bazen oluyor böyle şeyler. Islak peçete biraz sert kalabilir. Sen en iyisi ılık suyla hafifçe nemlendirilmiş yumuşak bir bez kullan. Pamuklu falan olursa daha iyi olur. Nazikçe silmeyi dene, sakın bastırma minnoşun canı acımasın. Hatta pet shoplarda özel temizleme mendilleri de var, onlara da bakabilirsin. Umarım hemen geçer kirleri! 🥰🐾