Mesela kedi ve köpeklere dokununca toplumun her kesimi ayaklanır. Peki ya böcekler? Haşereler ve kemirgenler? Bunlar da canlı değil mi? Onları öldürmek bizi katil yapar mı? Siz canlıları öldürüyor musunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela kedi ve köpeklere dokununca toplumun her kesimi ayaklanır. Peki ya böcekler? Haşereler ve kemirgenler? Bunlar da canlı değil mi? Onları öldürmek bizi katil yapar mı? Siz canlıları öldürüyor musunuz?

Cevap
11Cevap
O kadar kötü insan varken böcek öldürmem.
Antibiyotik alarak vücudumuzdaki bakterileri de öldürmüş oluyor. Bakteriler de canlıdır, bilmeyen varsa.
Bize zarar veriyorsa önlem almak bizi kötü insan yapmaz.
Ama kediyi köpeği koruyup kollayıp inek ve tavuk öldürüp yemeye devam ediyorsak, böcekleri zehirleyip öldürüyorsak ve bunları yaparken "hayvanseverim" diyorsak bu bizi ikiyüzlü, çifte standartçı ve tutarsız bir insan yapar.
Ben hayvansever değilim beni ısıran sivrisineği öldürüyorum. Bende tutarsızlık yok. Hayvanseverim diyip kedi ve köpek dışındaki tüm hayvanlara her şeyi mübah görenler var ya, onlar tutarsızlar.
Yani şimdi eğri oturup doğru konuşalım toplumda kim niye gidip o ucube olarak gördükleri canlılara merhamet göstersin ki?😀 Neredeyse kimsenin işine gelmez. Mesela bir ağacın gövdesine yaslanıp dinlendiğini ve arka planda da kuşların cıvıldadığını hayal et desem aklına karga sesi gelmez herhalde değil mi? İşte algı da böyle işliyor. Böcek ve sürüngenler çoğunluğun gözüne direkt ölüm veya tehlike gibi göründüğü için otomatikman eleniyorlar 👎🏻
Evet ve herkes kendini hayvansever sanıyor.
Hayvansever değil, hayvanseçerler.
Lise zamanı bir gün eve gelince hamam böceği ile göz göze geldik çantamı odama attığım gibi çığlık çığlığa kapıyı çekip evi terk ettim o acele ile anahtarı bile içeride unutmuşum babam evi ilaçlayana kadar da eve dönmedim o derece korkuyorum bir keresinde de üzerine mendil atıp deterjan yağ sökücü Domestos ne bulduysam boca etmiştim korkudan yani katil olup olmamak hiç umrumda değil bu konuda 😅
Ayy bana örümcek deme , lanet gelsin Allah bxlasını versin onların. Benim panik atagimi tetikleyen canavarlar , geçen uzanırken göğsümden geçip gitti çığlık çığlığa kaldım, sonra nereye gitti bilmiyorum tekerdan geri geldi. o geliş var ya o geliş yataktan bir atladım dizlerimin üstüne kocamann diz kapaklarımda yanık ve morarma oldu hala geçecek 🥹

Arkadaşa atmıştım bunu pis ormclerr 😭
Onlardan hastalik geçer korkusu yüzünden. Yoksa uğur böceği sık sık evime gelir ve hiç öldürmem ama hamam böceği 🙄 bir tane patlatıyorum sersemlesiyor camdan aşağı güvenli şekilde atıyorum. Fare başka. Ölsün istemem kovalarim evden..
Hamsmbocegi ile bir aydan fazla süre beraber yaşadık o beni görünce kaciyor ben onu görünce kaçıyordum en son giderden su yoluyla yaşam alanına gönderdim öldürmek sayılmaz bence sineklere hiç acımam 😄
Butun canlıları öldürmenin günahı var hem de cok agir... peceteyle alip disari atabilirsiniz. Bu devirde hala kapan, yapışkan ve turev katletme araçlarını kullananların aramizda dolanıyor olmasi endişe verici.
Zararlı hayvanları canlı bir şekilde uzaklaştırıp kovamıyorsan, devamlı olarak sorun yaratıyorsa öldürebilirsin diye biliyorum. Kümese dadanan tilkiyi falan silahla vurmak da, sivrisinek öldürmek de doğru bir şey bence.
Benim eski İzmir'deki evimde böcek çıkardı.. ben öldürmem.. alıp bahçeye atardım.. öldürmek çok manalı gelmiyor.. adamın mekanını ben işgal etmişim gibi geliyor ,:))
ben öldürmeye üşeniyorum yoksa öldürürüm onlar bana zarar veriyolar 😖 böcekten korkuyorum onu öldürmem zaten vurun emri veririm , kedisler ve kopusler zararsiz hayvanlar ve cok sirinler
Keşke herkes böyle düşünse. Ama biz sadece sevdiğimiz canlıları koruyup ötekilerine ölüm diyoruz. Ben böcek vs öldürmem. Tekrar dışarı salarım. Ha ama evi karınca pire vs basarsa acımam😌💕😂
Biz onları da öldürmüyoruz annem sağolsun peçeteyle alıp bahçeye bırakıyor 😁 bana diyor al at assssllllaaaa diyorum mecbur o atıyor jjdjdjsjj
Eve giren karıncayı elime alıp dışarı atarım. Onun dışında giren her haşereyi Allah rahmet eylesin! 🔪🩴💀
Önce can sonra canan demişler sevmedg şeyleri koyarm gitsn die israrla gitmiosa çamaşır suyu dokermenapm
Hayır. Suya düşen örümceği bile peçeteyle alıp kurtarırım. Zaten böcek görünce kaçacak yer arıyorum kaldı ki öldürücem🙄
Sivrisinekle empati kuracak seviyeye gelmediysen gayet normal bir insansın bence 🙄
Dönüşüm kitabındaki böcek aklıma geliyor, kıyamıyorum böceklere
Biliyor musun bunu ben de düşünmüyor değilim...
O yüzden öldürmemeye gayret ediyorum
Hastalık taşıyan canlılar bunlar. Parazit sınıfına girerler. O yüzden öldürmek normal.
Dışarıda görsem dokunmam ama eve girince olmuyor. Güvenli alanın bir önemi kalmıyor onlar olunca
Ben kedime öldürtüyorum onları, işin içinden sıyrılıyorum
Fare istenmeyen canlı da çekirge karınca bizim bura da pek görünmüyor çekirge yok zaten ben hiç görmedim.
onlar da allahın yarattığı sonuçta dilsizler ama bizimle beraber yaşıyorlar çalışıyorlar emekçi canlılar onları uzak tutmak gerek ama öldürmek tabi ki doğru değil ama öldürmeyi bırak millet işkence ediyor
böcekler iğrenç ya kedi köpek gibi değiller ki..
Peki "hayvanseverim" diyor musun?
@QuraniyyunMuslim şu andan itibaren sanırım demeyeceğim
Heh işte bu bende nerede bu uşak demiştum ula
Öteki sağlık tehit ediyor ve fazla hızlı ürüyor
Öldürmek istemiyorum evime girmesinler 🤧
Öldürmek doğru degil ama dışarı bırakılabilir
Katiliz hepimiz ya
Temizlerim
Çoğu mikrop taşıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aşırı zor bir soru ya psychoparadıse! 🥺 Veteriner olarak her canlının değerli olduğunu biliyorum. Kediler, köpekler bambaşka tabii kalbimizde, ama böceklerin de yaşam alanı var. Ben genelde evdeki minik misafirleri kibarca dışarı uğurluyorum, Balköpüğü falan kovalasın diye bırakmam. 😹 Sivrisinekler için çözüm bulmak bazen zorlayıcı, anlıyorum. Katil mi yapar, bence hayır, ama elimden geldiğince nazik olmaya çalışıyorum.