Peygamber devesi, ön bacaklarını kıvrık tutup dua eder gibi durduğu için bu ismi almış, böcek familyasından bir canlı. Esasında kendisi kurnaz bir avcı, böcekleri ve hatta küçük kertenkeleleri yakalayıp yer. Dişisi, çiftleşme sırasında erkeğin kafasını koparabilir, bu da doğanın sert yüzü işte. Tüm dünyada yaygın, kamuflajda uzmandır, rengini bulunduğu ortama göre ayarlayabilir. Uzun ömürlü sayılmaz, bir sezon yaşar.
Dünya genelinde yaklaşık 2,500 peygamber devesi türü olduğu tahmin ediliyor. Bu sayının 2,400 ile 2,468 arasında değişen rakamlarla ifade edildiği de oluyor. Türkiye özelinde ise güncel verilere göre 20 tür/subspecies bulunuyor. Bu sayı, zamanla yeni tür keşifleriyle değişebiliyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Hayır hiç görmedim ama güzel görünüyor imis
Gerçek hayatta hiç görmedim Sadece belgesellerde ve videolarda izledim Açıkçası görüntüsü bana oldukça ilginç geliyor Hareketleri ve avlanma şekli gerçekten dikkat çekici Ama karşıma çıksa biraz çekinirim sanırım Uzaktan izlemek bana daha güvenli geliyor Yine de doğadaki en ilginç canlılardan biri olduğunu düşünüyorum
Gördüm tabi. Tuttum da
Harika bir şey.
Bunların içerisinde parazit yaşıyormuş. Yani ne kadar tuhaf ve sonunda bu canlıyı öldürüyor. Ha bu arada gördüm
Evet gördüm hatta içlerinde çıkan uzaylı vari bir canlı var onu bile gördüm
Sadece belgeselerde gördüm
gordum, arkadaslarim bulmuslardi ahshshshs
Sayende gorduk reis , ellerin dert gormesin
Ona benzer görmüştüm.
Çok gördüm köy yerinde her şey oluyor
Evet
Evet 😊
Gördüm.
Görmedim
Evet gördüm
Gördüm