Peygamberiz (sav) : Ayşe gel evde çok sıkıldık , bir sabah şu evin dışında çizgi de koşalım orada pek kimseye rastlamayız. Hz. Ayşe: Olur ya Resulullah Koşmaya başlamışlar ve peygamberimz (sav) yavaş çekimle çaktırmadan, Hz Ayşe Annemize birincilik hakkını vermiş. Gönüllü yenilmiş. Hz. Ayşe Annemizde bilmiyor işin aslını seviniyor, havalara giriyor. Ya Resulullah nasıl geçtim seni ama diye 😀 İlerleyen zamanlarda bu sefer ikinci seansı denemişler. Bu sefer peygamberiz (sav) , Hz. Ayşe'yi geçince şöyle demiş: Demiş ki Ayşe şişmanladın şişmanladın 😀 Burdan çıkaracağımız dersi şöyle özetliyor Rahmetli Abdulmetin Balkanlıoğlu Hoca: Siz evlenirken, hanımlarınız size tığ gibi geliyor, ve size çocuk doğruyor. Bu süreçte hanımlarınızın vücut ölçüsü değişip kilo alıyorlar. Sakın ha hanım kilo aldı, eskiden daha güzeldi diye içinizden geçmesin. Vücuttaki farklılaşma sizin gönlünüzdeki yerini farklılaştırmasın. Eşlerinizine karşı vefalı olun. İlk günkü gibi sevin eşlerinizi her zaman. Peygamberimiz (sav)'in sünnetine uyarak sevin eşlerinizi.
Peygamberimiz (sav) in Hz. Ayşe annemiz ile yaptığı koşuyu dinlediniz mi hiç?
peki bunu yanındaki biri mi yazmış yoksa ayşe mi yazmış yoksa peygamber mi yazmış kim bunu kanıtlayabilir... la bi de "şişmanladın" mı diyecek ayy ürperiyorum böyle şeylere inananlara. kuranda varsa inanırsın yoksa geçersin
0
17 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kuran'da namazın kaç rekat olduğu yazıyor mu? Niye sabah namazı 4 rekat da öğlen 10 rekat? Hadislerde geçer bu bilgiler. Hz. Ayşe annemiz de müslümanlar arasında en çok hadis bırakan kişidir
@junichi Kur'an Anayasa'dır. Her şey yazmaz. Her şey yazsaydı eğer Kur'an'ın kendisi Peygamberinize tabi olun demezdi. Kuran'da namaz kıl der ama kaç rekat kılman geektiği yazmaz. Kur'an'da oruç tut der kaç gün tutman gerektiği yazmaz. Orucu bozunca kaç gün kefaret ya da kaza gerektiği yazmaz. Orucu bozan şeyler yazmaz. Kuran'da Ramazan ayında Oruç tut yazmıyor neden Ramazan'da Oruç tutuyorsun? Hergün niye tutmuyorsun hadi açıkla bana, Kuran'da Hacca git diyor ama tahaf et yazmıyor niye tahaf ediyor insanlar hadi açıkla bana? Belki Hacca Turist olarak git kabeyi gör gel demek istemiştir senin mantığına göre 🥴
@junichi Kur'an bunun diyor: İşte bunlar Allah’ın belirlediği sınırlardır. Kim Allah’a ve Peygamberi’ne itaat ederse Allah onu, içinde ebedî kalmak üzere altlarından ırmaklar akan cennetlere yerleştirir. İşte en büyük başarı ve kurtuluş budur.(Nisa 13) peygamber yok şu an nasıl itaat edeceksin hadi açıkla? Allah ve Rasûlü bir meselede kesin ve bağlayıcı bir hüküm verdiği zaman, mü’min erkek veya mü’min kadının, kendileriyle alakalı o meselede başka bir tercihte bulunma hakkı yoktur. Kim Allah ve Rasûlü’ne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur. (Ahzab 36) Resullahin hüküm verdiği meseleler ne peki hadi kurandan açıkla bana?
@junichi Kim uydurmuş lafa bak? Kur'an ne diyor? Peygamber ne derse onu yap diyor. Bunları peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem kendi söylüyor. Bunlar uydurma dersen dinden çıkar kâfir olursun. Peki peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in söylediğini nerden bileceğim diye soracaksın bunun içinde Sahih Hadisler var. peygamberimizin söylediği şeyleri nasıl ki katipler yazarak Kur'an'ı bugüne kadar getirdiler. Aynı katipler Sahih Hadisleri de getirdiler günümüze kadar. O yüzden din konusunda ilmin yetersiz olduğu için senle sohbet buraya kadar. Tekrar ediyorum. İslam felsefesini oku sonra tartışalım. Okumayan birine bir şey anlatmak deveye hendek atlamaya benzer çünkü. Saygılar https://youtu.be/5GUev9Bt65c
diyosun ki kuranda günler yazmıyo. sana diyorum ki, o zaman bu günleri kim yazmış? peygamberin lafları sadece kuranda geçer. başka bir kitabıNIZ yoktur diyorum.
@junichi Tc. Anayasasında Kırmızı ışıkta dur yazmıyor niye diuruyorsun? Kırmızı da geçersen şu kadar ceza ödersin yazmıyor niye ödüyorsun? Asıl kendini masallarla uyutan sensin. Bu kafayla ölürsen İmansız gidecer ebedi cehennemi boylarsın. Umarım bir gün aklın başına gelir de Tevbe eder gerçek İslam'ı öğrenirsin
@junichi Kur'an Anayasa'dır çünkü. Sadece başlıkları verir detaya inmez. Eğer detaya inseydi Kur'an'ı okumaya ömrün yetmezdi. Bu yüzden Allah peygamberler göndermiştir her dönemde. Peygamberlerin söylediklerine uyun diye. Eğer sadece Kur'an yetecek olsaydı. Allah Cebrail aleyhisselam a yazdırır gökten sürekli Kur'an yağdırırdı. Peygamberlere gerek kalmazdı kapiş