Köpeğimi korumak için elimde sopayla gezmem sizce yanlış mı, ayıp mı?

Selam herkese, bugün yaşadığım bir olay canımı çok sıktı, sizin de fikrinizi almak istiyorum. Köpeğimi tasmalı bir şekilde gezdirirken, tasmasız ve saldırgan bir Kangal üzerimize doğru koşmaya başladı. Köpeğim zarar görmesin diye hemen kucağıma aldım, elimde de kendimi korumak için taşıdığım sopa vardı. Olayın asıl sahibi gelip bir de üstüne bana laf etmez mi? 'Köpeğini kucağına alıyorsun, elinde sopayla geziyorsun, ayıp değil mi' diye beni suçladı.
​Ben zaten keyfimden sopayla gezmiyorum, mahallede çok fazla başıboş köpek olduğu için mecbur kalıyorum. Amacım bir hayvana zarar vermek değil, sadece köpeğimi ve kendimi korumak. O adam kendi köpeğini tasmasız bırakıp bizi tehlikeye atarken, benim kendimi koruma yöntemimi eleştirmesi sizce ne kadar doğru? Sizce yaptığım şey doğru mu, yoksa o adamın dediği gibi ayıp mı etmişim?

Güncellemeler
12 gü
Kangal büyüklüğünde bir köpekti ama benim için ırkın önemi yok. Asıl sorun, insanların köpeklerini halka açık alanlarda tasmasız gezdirmesi. Benim gibi küçük köpek sahibi birçok insan var. Tasmasız bir köpek benim köpeğime zarar verirse bunun hesabını kim verecek? İnsanlar önce kendi sorumsuzluklarına baksın, sonra tedbir alanları eleştirsin İnsanlar kendi sorumsuzluklarını görmezden gelip, başkalarının tedbir almasını eleştirmeden önce biraz da dönüp kendilerine bakmalı.
Köpeğimi korumak için elimde sopayla gezmem sizce yanlış mı, ayıp mı?