Betadin pamuğa sürüp yarasına tampon hareketleriyle uyguladım
Çok yemek yemiyordu, anlamamıştım, miyavlamıyor da şimdi eskisi kadar, korkuyorum onun için😥😭😭
Betadin pamuğa sürüp yarasına tampon hareketleriyle uyguladım
Çok yemek yemiyordu, anlamamıştım, miyavlamıyor da şimdi eskisi kadar, korkuyorum onun için😥😭😭
Kediyi bir veterinerin görmesi lazım. Benim de kedim var. Hasta olduğunu anlayabiliyorum hal ve hareketlerinden. Ateşini kulaklarından anlarsın mesela yüksekse. İştahı azaldıysa, bir sorun olduğu belli. İmkanın var mı bilmiyorum; ama veterinere götürsen iyi olur. Yalnız her veteriner insancıl değil maalesef unutma.
Apartman kedisi ve yemek istemiyor ama oyun oynuyor ama halsiz genel olarak betadin surdum dun sadece
Tuyu yolunmus derisi gozukuyor cilek rengi gibi duruyor yakindan baktigimda dun kirmizi pembeydi soyulmus gibi betadinden sonra bugun baktim haslanmis tavuk rengiydi veya sari da olabilir biraz hafiften ortasinda da dunku betadin veya yarasiile betadin var
Ve eve geldiginde benden kaciyordu bugun koselerde durmayi tercih etti surekli yatiyor yere yuvarlanip veya sevmek oksanmak icin geliyor sadece
Cevap
1Cevap
Yara yerini crystalin sprey sıkıp temizle sonra eczaneden bactroban krem alıp sür.
Öyle büyük bir yara değilse birkaç güne kapanır. Aşırı büyükse dikiş atmak gerekebilir.
Apse falan yok demi? Yaradan iltihap aktıysa antibiyotik tedavisi lazım.
Apse ne ki
Apartman kedisi ve yemek istemiyor ama oyun oynuyor ama halsiz genel olarak betadin surdum dun sadece
Yara yerinde biriken iltihap topu, genelde top şeklinde şişlik oluyor.
Eğer öyle bir şey yoksa iyi.
Dediğim kremi sür birkaç güne kapanır.
Kremi güzelce yedirmeye çalış yalamasın.
Tuyu yolunmus derisi gozukuyor cilek rengi gibi duruyor yakindan baktigimda dun kirmizi pembeydi soyulmus gibi betadinden sonra bugun baktim haslanmis tavuk rengiydi veya sari da olabilir biraz hafiften ortasinda da dunku betadin veya yarasiile betadin var
Ve eve geldiginde benden kaciyordu bugun koselerde durmayi tercih etti surekli yatiyor yere yuvarlanip veya sevmek oksanmak icin geliyor sadece
Her ihtimale karşı antibiyotik verebilirsiniz. Eczanede Augmentin 200 lük şurup satılıyor. 6 aylıktan büyükse şırınga ile 0,7 ml bir hafta yaş mamasına katarak veya ağzına sıkarak ver.
Bir yere takılıp tüyleri koparmıştır.
Krem sür yetwe
Yas mama yese vercem de hic yemiyor gibi ama dun koydugumu sonradan yemis gibi sanki bilmiyorum ya belki de ac degildir ama yanima geldi ac sandim ben cani aciyor belli ki
Bide bu ilac fiyati ne eminsin dimi versem bisey olmaz ona bide bu kediden mi ne bilmiyorum ama gezdigi veya bulundugu yerlerde sanirim kediden yani
Siyah kucuk seyler birakiyor ufleyince ucuyolar
Tiftik veya parazit mi acaba
O küçük şeyler pire dışkısıdır.
İnternette hamelyn sprey satılıyor. Pire böcek için oldukça etkili ve fiyatı 200-300 lira falan.
Dediğim kremin fıyatı 150+ falandı.
İmkanın varsa veterinerden çeyrek tenizol iç parazit hapı al. Pire yüzünden paraziti vardır. Çeyrek hap fiyatı 40-70 lira falan.
Ağızdan veriliyor, parazit yüzünden halsizdir.
Yara yerine dediğim kremi sür, birkaç güne düzelir.
Herhangi bir veterinere gitsem verir mi bu ilaci benden olsa onu ic dis herseyini yaparim da nebileyim cok para harcamak istemiyorum ama ne gerekiyorsa yapmak icin belki yaparim da bu apartman kedisi ya sokak da ya da apratman etrafinda bazen icinde geziyor disarda yatiyor
Verir, kediyi götürürsen sana 2 bin kitlerler. Böyleyse maksimum 500 tutar.
Peki tekrar bulasirsa ya cunku sokak kedisi ve bu ilaclar onu ya daha yorarsa olabilir mi cunku sokakda kendini korumasi gerek kotu duruma sokmak istemem onu
Bu iç paraziti her 2 ayda bir verebilirsin, pire için olan doğal sıkıntı yapmaz.
Yara kremi iyici yedirince sıkıntı yaratmaz
Yarin en azindan birini alayim nen
Bide o siyah sey soyle: Ben aksam kapiya geliyor yas mama koyuyorum sabah siyah noktalar oluyor hatta nokta degil daha buyuk 1cm 2cm filan ya da mama kuruyordur
Simdi ise yatagin yanini tirmaladi ondan mi yoksa kendi mi dokuyor bilmiyorum boyle ufleyince ucuyordu yururken de arkasinda birakmis gibi geldi bana bilemedim
Kedim beyaz smokin kedi yani kendinde de az da olsa siyahi var kuyrugu poposu ve kulagi siyah
Veteriner misin
Değilim ama 25 kediye bakıyorum.
25 tane bi de. Nerede bakıyorsun
Yarısı evde yarısı dışarıda gezip akşamları geliyor
😬😬😬
Yarsı mikrop kapmış olabilir derin yara mıydı
Hatir
baticon dök. iyilesir yara
Yaptim onu dun sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?