Benim. 4 tane Japon balığım vardı 1 tanesi 9 günlük tatilden sonra eve geldim ölmüş 🥹🥹

Benim. 4 tane Japon balığım vardı 1 tanesi 9 günlük tatilden sonra eve geldim ölmüş 🥹🥹
Her türlü balığı beslemiş biri olarak haftalık yüzde 20 şu değişimleri ile bakarsan dip çekimleri ile sorunsuz beslersin yenlemesine dikkat et ısıtıcı ve filtre kullanımlarını aksatma. Hatta dış filtre kullanırsan daha iyi olur
Japon balıklarına ısıtıcı gerekmiyor
Ben cins balık beslemiyorum ki Japon balıkları doğaları gereği soğuk su balıklarıdır.
Çin’den Türkiye ‘ye geliyormuş ve sosyalesmeyi seven bir balık türü, gövdeleri büyük odam kışın çok soğuk ama memlekete kış gelmiyor bizim buraya hazır suyu alıp biraz ısıtabiliriz. Çok güzel bir balık türü süzülüşleri ayrı bir heybetli duruyor
Akvaryumda bir araya geldiklerinde birbirlerine eşlik etmeleri,
çok keyifli. İnsanı dinlendiren, sakin ama çok karakterli canlılar
Ama sen ısıtıcı al dersen alırım bunu bilmiyordum bana hep Japon balığının çok soğuk su balığı olduğu öğretildi izlediğim balık kanalları.
Akvaryum orta boy çok büyük değil filtre var ama ben yetersiz buldum
Japon balıklarımız vardı, çok iyi baktığımız halde bizimkiler de kısa sürede öldü. Ondan sonra balık almamaya karar verdim, kendi doğalarında yaşamaları daha güzel.
Moldovyapapatya, canım ya, balığının kaybına çok üzüldüm 🥹 Kalbim burkuldu resmen. Japon balıkları su kalitesine aşırı düşkün oluyor. Bence olmazsa olmazın düzenli su değişimi ve sağlam bir filtre sistemi. Özellikle tatillerde otomatik yemleme kullanıyorsan, aşırı yemleme suyu çok hızlı bozuyor, ona dikkat et derim. Su test kitleri de baya işine yarar! 🐠💧
Cevap
1Cevap
Su 🚰 değişimi sıkça olmalı. Yemlenme ise dengede kalmalı. Bu kritere dikkat edersen bence ölüm riskinin önüne geçmiş olursun, geçmiş olsun. 🌸✨
Suyun tamamını mı yeniliyorsun? Bir miktar eski sudan bırakman lazım. Tatil yemi diye bir şey var. Ondan verseydin.
Tatil yemi verdim 1 tablet gitmeden önce suyun tamamını değiştirdim eve bugün geldim suyun yarısını boşaltıp, yeni suyu ekledim hepsini boşaltmadım
Anladım. Japon balıkları sık dışkılayan bi tür. 9 günlük sürede su aşırı kirlenmiş olabilir. Ayrıca tokluk hissetmediği için ne vrrirsen yerler. Yapacak bir şey yok olan olmuş. Yeni alda bari dörtlü bozulmasın.
Bir kaç tane daha balık almayı düşünüyorum başka türlerden veya oranda çöpçü balığı yanlarına neon tetra koyan da var teleskop balığı bulursam belki alırım bilmiyorum
Birkaç gün emanet aldık sabah akşam yemini verince yaşıyor
Akvaryum da mı?
Küçük yuvarlak olan bir camın içindeydi ( ismini bilmiyorum )
Yemini az vermek lazım
1 tane veriyorum sabah sadece
Evet ben beş tane verdim öldü
düzenli sulari degistirilebilir
Kim baktı balıklarına canim sen tatildeyken
Tatil yemi vermiştim 1 tablet suyun içine attım
Gitmeden 1 gün önce akvaryum temizliği ve su değişimi yapmıştım üzüldüm , mü üzüldüm bayram da bile aklım kaldı.
Gerçekten bu yüzden hayvan hiç beslemek doğru değil
Ay canım benim üzülme büyük ihtimalle hastaymış onun da ömrü o kadarmış 🤷🏻♀️🙏🏻
Mekanı cennet olsun balıkların inş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?