kum pembe renk ama suya koyup bekleteyim dedim boya veriyor arkadaşlar
ne yapabilirim

Bilinenin aksine fanusta yaşaması son derece yanlıştır.
Sadece japon balığı değil her balık için kesinlikle zararlıdır, Nedeni ise az su seviyesi ve fanusun balıkları hayatları boyunca şaşı bakmaya mecbur bırakmasıdır bu bir türlü işkencedir zamanla balıklar şaşı olur ve körleşir.
Bu sebepten dolayı İtalya Monza'da fanusta veya kavanozda balık beslemeniz yasaktır.
Not: Fanusun üretim amacı çiçek bakmaktır, hiç bir fanus kutusu üzerinde balık resmi yoktur.
Elimde imkan olsa ülkemizde yasaklarım. O derece karşıyım. Lütfen ufak bir akvaryum alın
Bizimde vardı 5 sene dayandı birincisi sık sık yem verme sabahları kalkınca versen yeter, ikincisi ise çeşme suyu kullanıyorsan 1 gün önceden dinlenmiş olsun çok da soğuk olmayacak ve 2 haftada 1 değiştirirsin ☺️ balıklar çok şeker gözüküyor 🙂
Cevap
3Cevap
En son yem vermiştim bir arkadaşımın balığına ölmüştü o gün bu gündür akvaryumlara fazla yaklaşmam sjsjs
En büyük hata sık su değişimidir. Bir de küçük bir hava motoru al
O fanus çok küçük :)
Su çabuk kirleniyor diye 3 günde bir değişiyorum
Hava motoruna gerek yok demişti akvaryumcu adam ama yine de gerek var mı ki ne işe yarıyor tam olarak
Suyun bakteri florasının oturması uzun zaman alan bir işlem. Sık sık değiştirirsen balıkların ölür. Suyu oksijenlendirmezsen yine ölür. Japon hızlı büyür o fanus çok küçük. En azından küçük bir akvaryum seti al. Balıkların uzun yaşasın.5-6 yaşında japonum var belki 15 cm büyüklüğünde.
Ben balıkları en fazla 5-6 ay yaşatabiliyorum sonra hastalanıp ölüyorlar bu balıkları da korka korka besliyorum canlarına hep yazık oluyor ya
Haklarına giriyorum 😕
Küçük set akvaryum ile yıllarca yaşar.
Peki o akvaryumun içinde neler olmalı neler almalıyım
Küçük bir akvaryum
Ona uygun 1 hava filtresi
Biraz kum
İstersen dekor için taş, kabuk vs
Veee en önemlisi de bakteri dengesi oturmuş su. Su önce iyice bulanık hale gelse de korkma. 1 ay da anca dengelenir. Hava filtresi içinde yer alan süngeri sık sık yıka istersen sorun olmaz. Ama su değişimleri hafta bir çok az değişir. 20 litre ise iki litre su alırsın ve yerine tamamlarsın.
Bir tane de cüce vatoz alırsan senin için akvaryumunu da temizler 😊
Anladım :) peki yem verme işi nasıl olmalı benim balıklarım küçük baya öncekiler biraz daha büyüktü
Şimdikiler küçük diye günde 2 defa 1 tane yem veriyorum
Yem verme saatlerimde en az 10 saati geçmiş oluyor sence iyi mi böyle
Günde bir defa az miktarda yeterli. Fazlası rahatsız eder
Peki kum nasıl olabilir bazısı var boya veriyor ama ben bir yandan da renkli kum almak istiyorum
Ne yapabilirim
Eski kum beyazdı renksizdi ama bir zaman sonra eskidiği için soluk beyaz olmuştu artık
Akvaryum için uygun küçük renkli doğal taş kırıkları var
Onlar balıkların karnına batmaz mı ki
😊 balıklarına güven
Anladım :) yem verme saati olarak sabah 7 den akşam 7 ye oluyordu fazla mı abartı peki
Hayır değil. Yeteri kadar vermen yeterli 😊
Alışırsın zamanla. Yemi attığın zaman hemen bitirirlerse az daha ver. Yediklerinde akvaryumda yem kaldıysa çok vermişsindir
Açıkçası biraz kalıyordu dün ve bugün gözlemlemiştim bunu
😂 tamam işte azalt biraz
😄😄 Vatoz balıklarının fiyatları ne kadardır peki tahminen :)
10 lira
Anladım peki çok teşekkür ederim
Unutma cüce vatoz alacaksın. Diğerleri polis jopu kadar büyüyor. Sığdıracak yer bulamazsın, sonra papaz olmayalım "nereye koyayım bu hayvanı" diye
Ya o büyükleri çok korkutucu görünüyor bir de simsiyah 😅😅
Miniciklerden alsam büyümeyen var mıdır acaba
Sen sormadan cevapladım bile
Cüce Vatoz aldım diyelim
Balıkların suyunu değişirken nereye koyucam o balığı peki
Yani Vatoz varken akvaryum değişimi nasıl olur
Cüce Vatoz aldım diyelim
Yani Vatoz varken akvaryum değişimi nasıl olur
Suyu balıklar içindeyken değiştireceksin😊
O değil de üçbininci soruyu çok merak ediyorum. Acaba nasıl bir soru gelecek?
Ha anladım şimdi tamam teşekkür ederim :)
Nasıl yani 3 bininci soru derken 😅 başını fazla ağrıttım sanırım
Bir de güncelleme fotosunda balıkların oksijensiz kaldığı için yüzeye çıkmak zorunda kalmışlar. Nefes alamıyorlar
Ama sularını daha dün değiştirmiştim 😶
Fark etmez. Bir kaç saat içinde yine aynı şey olur. O yüzden dediklerimi bir düşün derim
Fanusta balık beslemek ne zormuş 😅
Sen onu bir de balıklara sor
:D onlar daha zor durumdadır gerçekten :D
merhaba
dün balıklar için akvaryum kumu ve deniz kabuğu aldım
kum pembe renk
suya koyduğumda kum boya veriyor ne yapabilirim bir önerin var mı
Fanus küçük zaten, balıkları başka bir kaba al dikkatlice. Kumu da bol su ile ovalayarak yıka. Her ihtimale karşı bir gün de suda beklet. Sonra emin olunca kullanmaya başlarsın
dün beklettim arada su da değiştim hem sıcak hem soğuk suda yıkadım
şu an fanusta kum
az bişey pembemsi renk oluyor ama ilk anki gibi aşırı renk yok
umarım bişey olmaz
balıklar durgun gibi yüzüyor sanki ama su aşırı temiz olunca hoşlarına gitti de mi böyle oldu yoksa kumdan dolayı mı emin değilim şu anlık
onlari yemek istedim kusura bakma
Çok mu çirkinler
hayir cok tatli duruyorlar
Haa 😂😂 bazen bende takılıyorum onlara böyle 😂
Top at birine Tsubasa adını koy bak neler oluyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?