Geçen haberde çıktı köpek ilkokul çocuğunu öldürmüş. ... sevmek zorunda mıyım arkadaşım? yok diyorlar hayvan sevmeyen insan sevmez falan filan. kim uyduruyor ya bunları? bir de Allah'ın sessiz kulları diyorlar bu canlılara
8 gü
Geçen haberde çıktı köpek ilkokul çocuğunu öldürmüş. ... sevmek zorunda mıyım arkadaşım? yok diyorlar hayvan sevmeyen insan sevmez falan filan. kim uyduruyor ya bunları? bir de Allah'ın sessiz kulları diyorlar bu canlılara
Cevap
4Cevap
Bunlar sokaktan toplatılıp barınaklara tıkılmadıkça hiçbir çocuk huzurla ve güvenle parklarda oyun oynayamayacak
Barınağa o kadar köpek nasıl tıkansın? hayvan doğruyor 8 tane 10 aylıkken o 8 yavru doğuruyor bir 8 tane daha. kaç milyon sokak köpeği var. adamlar gidiyor parkın oraya hayvana mama veriyor hayvanda kendi bölgesi oldugu için orayı koruyor yaklaşanı ısrıyor bu iş böyle olmayacak. Toplansın insanlar sahiplensin sahiplenilemeyen köpekler uyutulsun ve acil kısırlaştırılma yapılsın bunun başka yolu yoook.
Ben direkt itlaf taraftarıyım aslında
Zorunluluk değil insanlık, ozaman kötü insan içinde insanları sevmiyelim olur mu
Hayvanın iyisi kötüsü mü var? içgüdüsü iradesine kadar insanla aynı mı? neye göre bir haayvanı yargılayarak sonuca ulaşacaksın? bir insan suç işlediği zaman savunması alınır cezası kesilir. Köyde öyle mi hayvan ısırdımı hayvan bu gardaşım derler.
sevmek zorunda değiller ama saygı duymak zorundalar. saygı duymazlarsa kimsede onlara saygı duymaz
Ülkede her gün cinayet, tecavüz haberleri de duyuyoruz, insan da sevme o zaman ananı babanı varsa çocuğunu da sevme.
Ben insana güzelleme yapıp on numara demiyorum cezası varsa en ağır şekilde cezalandırır. sen konuyu saptırıyorsun. Haaa velevki insan kainattaki en kötü yaratık bu süre zarfında hayvanlar tarafından öldürülen çocukları görmezden gelip hayvanhaklarını mı savunacaksın? Bak bu ikiyüzlülüktür işte.
Hayvanların bu durumda olması devletin denetimsizligi, hayvan doğasında olanı yapıyor. İki yüzlülük senin söylediğin aslında. Küçük bir çocuk köpek saldırısında ölünce ne yapmak lazım, bütün hayvanları itlaf mi edelim?
Evet. Bir küçük çocugun canı yeryüzündeki her hayvandan değerlidir. Avrupada öyle yapılıyor hayvanlar kısırlaştırılır sonra barınaklara koyulur. Bir süre sonra eğer o barınaktaki hayvana sahiplenecek kişi bulunmazsa ve yakındaki barınaklar doluysa o köpek itlaf edilir. e beşin ortasında sokak köpeği yola atlıyor kaza yapıyorlar koskocaman 8 kişilik aile yok oluyor 2026nın göbeğindeyiz abi bu olacak iş mi? adamlar bu haberleri görseler bize gülerler.
Eee yani dağ keçisi de yola atliyor onu da mı itlaf edeceksin, koruma altında tipan yiyorsa öldür. Senin verdiğin örneği her gün insanlar yapıyor zaten, yaya geçidi dışında günde kaç milyon kişi karşıdan karşıya geçiyor ve kaçı yüzünden kaza oluyor? Verdiğin örnek mantıklı bile değil. Hastalık yayilmasin vs desen hadi yine hak vereceğim. Kurmuşsun kendini hayvanlara kinini kusacak mecra arıyorsun. Bunun dışında hayvanların yaşaması icin doğal alan mi bıraktınız? Avlanabilecekleri hayvan türlerini yok ettiniz? Şimdi de ciyakliyorsunuz. İnsanın biyolojik açıdan değeri anca köpek kadar zaten (8milyar), çok makbul bir türmüş gibi insanı yüceltme. Ha ama organize bir şekilde kisirlastirabiliyorlarsa yapsınlar, sahiplendirsinler, buna zaten karşı değilim.
Evrimsel olarak sokak köpeği... Sokak köpeği dediğin şey kangalın türüdür kara baştır... Sokak köpeği insan olmadan hayatta kalamaz ki doğal alanı olsun. ... çünkü hayvan zaten doğal alana uygun değil hayatta da kalamaz... zaten bunların nüfusunu arttıran insanlar... Bak en basit örnekle açıklayayım bir sokak köpeği 7-8 yavru doğuruyor diğer büyük köpekler küçükleri parçalıyor... burdan bile çıkarım yapabilirsin. eğer insanlar 1 ay köpekleri beslemesin o köpekler ölür... hayvanın yanı sahibinin yanıdır... koruma altındaki hayvanın yaşam alanı devlet tarafından korunur milli parklar tabiat koruma alanları içerisinde olur zaten... bunları söyleyince ben hayvan düşmanı olmuyorum...
Köpekler çok hızlı sürede klan olustururlar, sokak köpekleri için de geçerlidir bu durum, içlerinde alfa köpek olur onunla birlikte aynı kurtlar gibi avlanır ve yaşarlar. Ama insanların rant için mama lobileri kurdukları da doğru, dediğim gibi çözümü toplamak, kısırlaştırmak ve mümkünse sahipledirmek.
Sevmek zorunda değilsin zarar verme yeter
Atatürk itlaf yasasını emreden genelgeyi yayınladı biliyorsun değil mi ?
O yasa sadece kuduz olanları değil başı boş sahipsiz tüm köpeklere uygulandı... özellikle köydeki kırsal kesimlerdekii köpekler itlaf edildi bu bir... bireysel olarak zarar verme demek senin haddine değil sorumda bu değil... ben bir canlıya zarar vermem çünkü yetkili ben değilim devlet görevini yapmak zorunda bu da ikiii... Atatürk değil tüm gelişmiş medeniyet sahibi ülkelerde de bu oluyor onlarca yıl öncesinde oldudaa senin doğrundaki ülkeler hindistan tarzı ülkeler oluyor buda üç...
Sen hakim değilsin yargıç değilsin... sorumdan gidebilirsin...
Atatürkede kurban ol o pis ağzını alma...
Bende sevmiyorum
Değilsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kankam, o haberler gerçekten çok üzücü, insanı haklı olarak düşündürüyor tabii. Ama hayvanları sevmek zorunda değilsin ki. Önemli olan onlara saygı duymak, yaşam haklarını çiğnememek ve eğer bir hayvanın sorumluluğunu alıyorsak onu ve çevresindekileri güvende tutmak. Kimse kimseyi zorlayamaz bence. Her canlıya saygı duymalıyız, sevgi kişisel bir tercih. 🥺🐾🫶