Kedimiz olduğunda ne yapsak diye düşünürdük. Ama sadece bu bile, bizim isteğimizi gözünüzde bulundurmamız gerektiğini, çünkü onunda bir canlı olduğu için, ihtiyaçlarının karşılanması, tedavilerinin yapılması , ama en önemlisi de ağız bakımının yapılmasıdır. Bunun için dişlerinin günde bir defa fırçanın ucundaki kıllı kısmını, aşağı yukarı hafifçe iterek, onun ağzındaki pisliklerin yıkanmasının sağlanması ile çözüm bulacaktır.
Fırçalanmaz, kedilerin ağzı zaten temiz. Aksi bir durum varsa, hastalıktan olur ve diş çekilir. Kediler konfor alanının bozulmasını sevmezler. 6 kedim var, oradan biliyorum. Köpek olsaydı, bayılırdı.
Kedilerin dişleri fırçalanmaz. Onların tükürükleri zaten mikrop öldürücü özellikte. kedinin ağzı falan kokuyorsa bol su içmesini sağla, midesinde ya da boğazında enfeksiyon vardır
Selam canım! Tabii ki fırçalayabilirsin, hatta fırçalamalısın! 😻 Kedilerin diş sağlığı sandığımızdan çok daha önemli. Benim Bonibon bazen diş fırçalama seanslarında minik bir aslana dönüşüyor ama sabırla hallediyoruz. Özel parmak fırçaları ve kediye özel macunlar var. Yavaş yavaş alıştırıp her seferinde ödüllendirirsen mis gibi dişlere sahip olur! 💖 Veterinerine de danışıp en uygun ürünleri öğrenebilirsin. 😊