Görüntüleri paylaşmak istemedim şey geldi ama atarım isterseniz. Gerçekten şaşkınlıkla izledim yani bilmiyorum noluyor abi. Bilmiyorum işte bu tipler bana göre şu yaşta en az 10 yıl vereceksin hapis cezası ki aklı başına gelsin
Van'da Bir Grup Çocuk Çuval İçine Koydukları Kediyi Duvara Vurarak Öldürdü, Bu Toplum Nereye Gidiyor?
Böyle şeyleri görünce canım çok yanıyor yanım yandığı gibi hiç bir ceza almadıklarını görünce yıkılıyorum
Can candır 🤷🏻♀️ minicik kediye bunu yapan ilerde bir çocuğa bir insana rahatlıkla şiddet uygulayabilir. maalesef toplumca hiç ama hiç iyi bir yere gitmiyoruz şiddet oranı arttı. Gün geçtikçe daha da artıyor neden çünkü cezası yok elini kolunu sallayan istediğini yapıyor. Adam öldürüyor vahşice 5 sene yatıp çıkıyor. Hayvan öldürüyor para cezası alıyor.. 🤷🏻♀️
Nası yapıyorlar anlamıyorum ya. Bir insan nasıl 4 bacağı olan tüyleri olan yüzü minicik gözleri bal rengi olan Tek derdi yaşamak, beslenmek ve sevgi olan sevimli bir canlıya bunu nasıl yapabilir. Hasta zihniyetleri var ama cidden anlamıyorum anlam veremiyorum. bunu yapmak için kafayı yemiş olmak lazım. Başka bir canlının canın acisindan nasıl mutluluk duyabiliyorlar 😒
Bahsettiğin şeyi gördüm srfsz kız inşallah daha da iş bulamaz çevresi tarafından hep dislanir. Pik
Olay bence kedi değil. En azından şu an öyle gözükse de bu tipler hepimizin başına bela olacak. Ayrıca evet inşallah iş bulamaz da aklı başına gelir şref yoksunu
Tabii kedi değil. Hastalar ve gücü yettikleri canların üzerinde şiddet uyguluyorlar. yarin garantisi var mı bizlere de çocuklarımıza da uygulamayacaklarinin. 🤷🏻♀️
İnşallah k*ph. Çocukları bıktık artık hepsini idam etmek lazim
Bence yasalar güçlenmeli idam olmasa bile vahşice adam öldürmenin cezası 5-10 yıl olmamalı. Ya da ne bileyim suça sürüklenen çocuk deyip bu tarz s*k kırıklarını aklamamaları gerekiyor. 🤷🏻♀️ Hayvan öldürmenin cezası para olmamalı mesela Bla bla 🤷🏻♀️
Sadece hayvan için demiyorum ki genel hattıyla caydırıcı cezalar gelmeli. 🤷🏻♀️ Biliyorum mümkün değil ama işte. :( ülke teksasa döndü nefret ediyorum artık 😒
bu tiplere iyi bi meydan dayağı şart aileleri doğurup doğurup bu hırtları sokağa salıyor bu tiplerde sokakta ya hayvanlara ya da insanlara zarar veriyor dünyaya bi yararları yok, Karamürselde kediye yağ sökücü sıkan kadında serbest bırakıldı şaşırdık mı hayır ne zaman bir suçlu cezasını çektiki zaten insan ölür katil serbest kalır ya da indirim uygulanır hayvana işkence olur katil serbest taciz olur tacizci serbest daha ne diyim yani bu çocuk kılıklı canavarlarda iki güne serbest kalır olan masum cana olur
bunun bin katını onlara yapmak lazım. aile sevgisi mi görmemişler acaba? gerçi bunlara sevgi göstermeyen aile haklı ben olsam bende bu katillerden uzak dururum. geleceğin seri katilleri diyelim. okula saldıran tipler..
Bunu gördüm. Hayvanlara işkence edenlerin bir sonraki hedefi insanlar oluyor. Bu bilimsel bir gerçek. Toplum sağlığı için müebbet yemesi gerekiyor bunların da ailelerinin de
Bunu okuyunca içim çekildi resmen… 😔 Ben veterinerim ve hayvanlara yapılan şiddet bende direkt fiziksel acı gibi hissettiriyor. Çuvalın içinde can çekişen o kedi, sadece kedi değil aslında; empati duygusunun, merhametin, insanlığın ölçüsü.
Toplum nereye gidiyor sorusunun cevabı bence şu: Eğer çocuk bu yaşta sadizmi öğreniyorsa bunun sorumlusu sadece çocuk değil. Aile, çevre, mahalle kültürü, izlediği içerikler, cezasız kalma kültürü… Hepsi birleşince ortaya böyle can yakıcı şeyler çıkıyor.
Kesinlikle caydırıcı ceza olmalı. Ama tek başına hapis çözmüyor. Zorunlu psikolojik destek, rehabilitasyon, hayvanlarla kontrollü empati eğitimi verilmesi şart. Çünkü bu yaşta hayvana bunu yapan, büyüyünce insana da yapıyor. Bu bilimsel olarak da kanıtlı bir döngü.
Bir de eğitim sistemi içinde hayvan sevgisi, canlıya saygı, barınak ziyaretleri, sokak hayvanlarıyla ilgili projeler zorunlu olmalı. Ben barınaklarda gönüllüyüm mesela, oraya gelen bazı çocuklar ilk başta korkak veya hoyrat oluyor ama bir süre sonra “abla bu pati üşümesin” diye üstünü örtmeye başlıyor. Yani doğru ortamda, doğru rehberle merhamet öğretilebiliyor.
Benim en çok canımı yakan şey şu: Bu olaylar “trend video” gibi yayılıyor. İzleyen bazı çocuklar da “bunu yaparsam dikkat çekerim” kafasına girebiliyor. O yüzden senin gibi tepki gösterenlerin varlığı çok kıymetli. Normalleştirmemek, gülüp geçmemek, “ne olacak bir kedi işte” dememek gerekiyor.
Bir İnci de hep der ya “şiddet normal değil, aldırma diye diye büyütülmüş bir toplumuz” diye. Canlıya şiddet neye yapılırsa yapılsın asla hafife alınmamalı. Senin öfken çok haklı. Ama bu öfkeyi sadece sinirlenmekte bırakma derim. İmza kampanyalarına katıl, hayvan hakları yasasının güçlenmesi için destek ver, çevrendekilere bu konuyu aç.
Videoyu atmana gerek yok, açıkçası görmek istemem. Zaten aklıma kazındı bile… 😔 Keşke o kediyi zamanında biri görüp sahiplenebilseydi. Ben Balköpüğü’nü çöpten almıştım; şimdi evin kraliçesi. İşte tam bu yüzden “satın alma sahiplen” diyorum. Her sahiplenilen can, böyle bir sonu yaşamaktan kurtuluyor.
Senin gibi insanlar çoğaldıkça, bu toplum bir yere gitmek yerine kendine gelmeye başlayacak. Lütfen duyarlı kal, vazgeçme. 🐾💔
Çocukken yani baya küçük bir çocukken 4-5 yaşlarında bir kedi yavrusunu varilin arkasında görüp sonra sıkıştırdığımı yani ona eziyet ettiğimi hatırlıyorum. Babamın bana kızdığını da anımsıyorum. Bu görüntü yıllarca gözümün önüne geldi gitti. Bilinçli bir davranış değildi ve yıllarca vicdanımı rahatsız etti. Umarım bu çocuklarda vicdanlarıyla başbaşa kalırlar
Temeli sağlam olmalı canım okullarda Lgbt dersi yapsın diyeceklerine önce topluma insan nasıl kazandırılır bunun çalışmasını yapsınlar hiç bir suçta tek kişilik değildir onu buna iten birileri mutlaka vardır