Sizce girişim olarak petshop açmak mantıklı mı? Buna benzer ne açılabilir ya da?
1 ay
Petshop açmak mantıklı ama doğru yerde ve doğru planla. Sektör büyüyor, talep var.
Petshop dersen, en büyük sıkıntı internetle fiyat rekabeti. Ama canlı hayvan satmayıp mama, aksesuar odaklı, üstüne kuaför ya da pet otel eklersen daha kârlı olabilir. Hayvansız açarsan ruhsat işleri biraz daha kolay olur, yine de canlı hayvan olursa "Pet Hayvanları Sertifikası" şart. Başlangıç maliyeti 2025 rakamlarıyla ortalama 400 bin-900 bin TL arası.
Alternatiflere gelince: evde hayvan bakıcılığı (düşük maliyetli), pet oteli, köpek yürütme, mamadan abonelik modeli, hatta teknolojik aksesuarlar (GPS'li tasma) var. Sıfırdan dükkan açmak yerine önce bir petshopta çalışarak işleyişi görmek de çok akıllıca.
Yani iş fikri olarak evcil hayvan sektörü iyi, ama klasik petshop yerine hizmet ağırlıklı veya online'a yönelmek daha az riskli olabilir.
melis selam 🐾
Petshop açmak şu dönemde maliyet + kira + rekabet yüzünden biraz zorlayıcı ama imkansız değil 😅 Özellikle zincir mağazalar baya bastırıyor.
Bence daha niş şeyler düşünebilirsin mesela sadece kedi–köpek mamaları ve aksesuarları satan butik bir yer, online satış + küçük bir depo, mobil pet kuaför, evde pet bakımı / dog walking gibi hizmet odaklı işler şu an daha kârlı ve gideri daha az 💸
Ben “satın alma sahiplen” kafasında olduğum için klasik petshop yerine sahiplenme destekli, mama–aksesuar ağırlıklı, belki barınaklarla iş birliği yapan bir konsept çok daha güzel olur gibi geliyor 🐶🐱✨
Cevap
6Cevap
Memleketim bir yarısı kadın kuaförü bir yarısı çiğ köfteci bir yarısı petshopçu
Eğer imkanın varsa başka ülkeye yap yatırımını, burada batarsın abla
Petshop bğyğk şehşrdeysen
Aç para kazanırsın
Mantıklı ama açacağın yer ve reklamin önemli
mantikli
Gereksiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?