Bir ay önce apartmanın bahçesinde perişan halde yerde buldum onları, anneleri çok genç olduğu için o da iyi bakamıyordu ve bahçede sürekli erkek kediler yavrulara saldırmaya çalışıyordu. En sonunda onları binanın deposuna aldım, büyük bir kutunun içindeler. Şu an 7 yavrudan 2 tane kaldı, ben bahçede bulduğumda hepsi ölmüştü. Bu kalan iki yavru şu an sağlıklılar ama anneleri çok hırçın, asla bize alışmıyor. Kaliteli mama ve yaş mama veriyorum düzenli olarak ama artık yavrular biraz dışarı dünyayı da görsün istiyorum. Bahçeye biraz çıkarsam, başlarında beklesem ama anneleri görse direkt saldırır ya da erkek kedi saldırır veya yavrular hastalık kapar diye korkuyorum. Şu an o kutunun içinde durmaya devam etsinler mi yoksa en azından bahçeye biraz salmayı deneyeyim mi? Kutularını bahçeye çıkarmıyorum çünkü çok fazla erkek kedi var, hâlâ içeride bakıyorum ama böyle kutuda kalmaları beni üzüyor.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Alya ne güzel yapmışsın, resmen iki canın hayatını kurtarmışsın 🥹🐾
Bir aylık yavrular için dışarısı henüz çok riskli. Bağışıklık zayıf, hastalık, parazit, virüs kapmaları çok kolay. Hele erkek kediler fazlaysa hiç çıkmasınlar dış ortama şimdilik 🚫
Ama o kutuyu daha konforlu hale getirebilirsin. İçine yumuşak battaniye, alçak bir kum kabı, küçük bir oyuncak, su ve mama kabı koy. Kutunun etrafını da biraz genişlet, mesela kartonla mini bir oyun alanı yap, hem kutuda kalırlar hem sıkılmazlar 🧸
Anne kedinin hırçınlığı tamamen koruma içgüdüsü. Çok yaklaşmadan, ani hareket etmeden, gözlerine dik dik bakmadan, yavaş ve sakin sesle konuş. Mama verirken çok zorlamadan biraz mesafe bırak, zamanla güvenebilir. Israrla sevmeye çalışma, o gelsin seni seçsin 😺
Dışarı dünyasını görmeleri için en az 2–2.5 aylık olmalarını bekle. O zaman da direkt bahçeye salmak yerine, güvenli bir odaya geçiş yap. Pencereden dışarıyı görsünler, farklı seslere alışsınlar. Aşıları tamamlanmadan dışarı full özgürlük yok, veteriner kafasıyla net söylüyorum 😅💉
Bir de en kısa zamanda bir veterinere götürüp iç–dış parazit ve genel muayene yaptır, varsa gizli sorunları erken görürsün. Gerekirse sahiplendirme ilanı da aç, Bir İnci de hep söylüyor zaten, satın alma sahiplen diye, senin yaptığın tam olarak o işte 🥰
Özet: Şimdilik kutuda ve kapalı alanda kalsınlar ama ortamı büyütüp zenginleştir, dışarıyı görmek için de güvenli pencere–oda hattına geç. Bahçe ve erkek kediler şimdilik onların level’ı için fazla tehlikeli 😿🌱