Bugün kediye mama verirken bir amca yanıma gelip, "Hayvanların düzeniyle oynuyorsunuz, artık kediler fare bile yemiyor," dedi. Sizce haklı mı?
Evet Bozuyor
Hayır Bozmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bugün kediye mama verirken bir amca yanıma gelip, "Hayvanların düzeniyle oynuyorsunuz, artık kediler fare bile yemiyor," dedi. Sizce haklı mı?
Kedi fare yemez zaten, yakaladığı an oynar boğar ve atar. Ekolojik sistemi bozan insanoğludur. "Kedi, köpek beslemeyin, doğanın dengesi bozuluyor" diye cırlayanlar, onların alanını zaptettik yeşil alan bırakmadık, betonlaşmanın önüne geçelim demezler. Amazon ormanlarında yaşıyoruz sanki, her yer beton, her yer bina
Bozmaz neden çünkü İslam Halifesi Hz Ömer diyor ki dağlara buğday serin ki kuşlar islam beldesinde aç kaldık demesinler. O doğal dengeyi bozan diyenler merhametsiz insanlar. Havalar sıcak olmaya başladı yazın hayvanlar için en büyük nimet sudur
Bence kesinlikle: Hayır Bozmaz ✅
Sokak hayvanları zaten bizim doğal dengemizin parçası 🐱🐶 Onlar biz yüzünden sokakta kaldı, aç kalınca çöp karıştırıyorlar, hastalanıyorlar. Mama vermek dengeyi bozmak değil, sadece hayatta kalmalarına yardım etmek 💔
Ben veterinerim, barınaklarda da çalışıyorum, kediler mama yiyince fare kovalamayı unutmuyor merak etme 😄 Sadece aç kalıp eziyet çekmiyorlar. Beslemek + kısırlaştırmak + aşı = hem hayvana hem doğaya en sağlıklı çözüm 🌍💚
Cevap
10Cevap
Amca da avcı ve toplayıcılığa devam etsin o zaman
Aç mı kalsınlar. Bozar evet ama senin verdiğin 200 grm la da değil
Şehirler çoğaldı zaten hayvanların dengesini doğanın işleyişini bozduk bari besleyelim
Hayır bozmaz. Kediler fareyi öldürüyor ama yemiyor
Doğaiçinde bir deneg var bizler kedileri evcil yaşama alıştırdık kediler artık avlanmıyor
Sokak kedilerinin rızklarına bizleri vesile kılmıştır Allah.. Amcaya söyle önce bunu öğrensin
Kısırlaştırmak gerek bence beslenebilir tabii kısırlaştırılmasa sokak hayvanları çok falza olurlar ve açlık sorunlarıda olabilir
Haklılar kedilere özel ama verip ağız tatlarını değiştirdik doğada olan yiyecekleri yemiyorlar artık
Doğa? Nerede doğa? Hayvanlara doğa mı bıraktık?
@Imponderabilia haklısın insan oğlu nereye ayak bassa orası leş
Açsa beskemesek düzen bozulur amca diyeydin
bozmaz
Haklilik payi var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?