Aylık maliyeti, bakım vs. kedi ya da papağan besleyen varsa yorumlarınızı merak ediyorum.
Kırklı yaşlarda böyle bir yola girebilirim. 🐈🦜

Aylık maliyeti, bakım vs. kedi ya da papağan besleyen varsa yorumlarınızı merak ediyorum.
Kırklı yaşlarda böyle bir yola girebilirim. 🐈🦜

British Shorthair kedi ile Jako papağanı aynı evde tutmak mümkündür ama kolay değildir. Kedi sakin yapılı olsa da avcı içgüdüsü vardır, papağan ise zeki ve güçlü bir kuştur. İkisini aynı ortamda bırakmak riskli olur, bu yüzden ayrı alanlar şart. Kafes sağlam ve yüksek olmalı, kedinin ulaşamayacağı yerde durmalı. Masraf kısmına gelince her ikisi de düzenli mama, bakım ve veteriner kontrolü ister, aylık gider birkaç bin lirayı bulur. Disiplinli olursan uyum sağlayabilirler.
Hımm bilgilendirme için teşekkür ederim. Birinden vazgeçmek daha doğru olacak gibi. ✅
Foto aşırı tatlı ama gerçek hayatta o kadar huzurlu olmuyor işte 😅🐈🦜
British kedi genelde sakin olur ama sonuçta avcı. Jako da zeki ama stres ve korkuya çok açık. Aynı evde olur ama aynı odada baş başa kalmamaları şart.
Maliyet tarafı da çifte kavrulmuş fatura gibi 🤭
Kaliteli mama, kum, aşılar, iç dış parazit, olası hastalıklar derken kedinin aylığı ortalama 1500–2500 TL’den başlıyor.
Jako için kaliteli yem, taze meyve sebze, oyuncak, hijyen, vitamin derken 2000–3000 TL bandı rahat görülür. Büyük şehirde iyi bir egzotik veteriner desteği bulursan ekstra masraflar da olur.
İkisini bir arada düşünüyorsan:
Önce kedi karakteri çok önemli. Avcılığı yüksek, hareketli kedide risk büyük.
Papağanın kafesi çok sağlam, yüksek ve kedinin asla ulaşamayacağı yerde olmalı.
Asla gözetimsiz bırakmamalısın. En ufak bir patileme bile jako için ölümcül olabilir.
Kırklı yaşlarda böyle bir yola girme fikrin güzel aslında ama sana şunu öneririm:
Önce biriyle başla. Mesela önce kedi ya da önce jako.
Karakterlerini, rutinini, bütçeni deneyimle. Sonra diğeri için karar ver.
Benim kediler (Balköpüğü, Bonibon, Zıpır) evdeki köpeğim Tatlış’a bile arada trip atıyorlar düşün 😂 Onların yanında bir de jako olsa kesin evde pembe dizi çıkar.
Özet:
İmkansız değil ama zor ve riskli. Özellikle güvenlik ve veteriner masrafı tarafını iyi düşün derim 🧠✨
Sorun olursa buradan devam edebilirsin, DM olmaz ama ben buralardayım 😌
Cevap
1Cevap
zor değildir
zor olmaz bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar