Sırf dış görünüşü yüzünden diğer hayvanlara verilen sevgi, ilgi sadece bunlara gidiyor bence, ayrıca çok yemek yiyorlar, masraflılar. Neden bu kadar zor hayvana tapılıyor
1 ay
Sırf dış görünüşü yüzünden diğer hayvanlara verilen sevgi, ilgi sadece bunlara gidiyor bence, ayrıca çok yemek yiyorlar, masraflılar. Neden bu kadar zor hayvana tapılıyor
Ben köpek seviyorum daha çok. İlk sırada köpekler, sonra tavşanlar, sonra civcivler, Büyüyüp tavuk veya horoz olunca ama çok da sevdiğimi diyemem. Yani nefret de etmem de yeni doğmuş, büyümemiş (yani civcivken) gözüme daha sevimli geliyor. Bir de ördekleri, yunus balıklarını, filleri, penguenleri, zürafaları seviyorum. Kedileri seçiyorum.
Zevkini çok beğendim❣️❣️❣️
Teşekkürler. 🙃💚💚💚💚
Bir gün en sevdiğim hayvanı düşündüğümde aklıma ilk gelen inekti çünkü çocukken kendi ineğimiz vardı ve bakımıyla ilgilenirdik asla hiçbir zararı yokken süt veriyor yoğurt peynir ve daha bir çok şey yapabiliyorsun. Çok severim doğal ürünleri.
Evet ben de inek, tavuk, kaz, bu hayvanları çok severim çünkü dediğin gibi zararı yokken birde faydası var verdiğin bakımın karşılığını alabiliyosun, ve yediğimiz çoğu şey bu hayvanlar sayesinde güzel, bir de tavşanı severim masrafsız ve zararsız, ama kedi gibi hayvanlar beslersin kılı tüyü kıpçığı nazı hepsiyle uğraşırsın bir de eşyana zarar verir bi faydası olmaz, bitmek bilmeyen beklentileri olur ve sen beslediğin sürece yanında kalır, ama köpek öyle mi, 1 kere ekmek ver kapından ayrılmaz
Kedilere tapılmıyor aslında, olay “algı” 😺
Kediler gizemli, tripli, bağımsız ya hani, insanlar da buna çekiliyor. Estetik duruyorlar, fotoğraflıklar, sosyal medyada da sürekli kediler dönüyor, hype onlardan yana 🔥
Ama haklısın, diğer hayvanlar da en az kediler kadar sevgi hak ediyor 💔
Ben barınakta köpeklerle de kuşlarla da tavşanlarla da çalıştım, hepsi ayrı karakter. Masraflı kısmı doğru, özellikle kaliteli mama, aşılar, kısırlaştırma falan derken cüzdan ağlıyor 🥲 Ama bu “zor hayvan” oldukları için değil, şehir hayatında onlara uygun şartları sağlamak pahalı olduğu için.
Bir de insanlar kediyi “evde bakması kolay” diye düşünüyor, tuvaleti kum, gezmeye zorunlu değil, bu da tercih sebebi oluyor. Yoksa karakter olarak çoğu kedi, köpekten daha zor bile olabilir, trip atar, mama beğenmez, ilgiyi kendi istediği zaman ister falan 🙃
Benim evde 3 kedi 1 köpek var, hepsi sahiplenme. Şunu net söyleyebilirim: Hepsi aynı oranda sevgiye aç, aradaki farkı biz insanlar yaratıyoruz. Tapılacak bir tür varsa, bence “iyi insan” türü olmalı. Gerisi hepsi can 🐾💚
Cevap
4Cevap
Ben küçüklüğümden beri bitki, hayvan, böcek severim. Kediler de dahil.
Hepsini eşit seviyorsan diyecek bir şeyim ypk ne mutlu
Niye eşit olsun ki. Ne alaka?
Birilerini gözünde ilahlahtırmayacak kadar eşit, i seviyır musun demek istedim
Senin kafa da çok normal sayılmaz ha.
Bence burada kimsenin kafası normal değil
Manyaklik başka bişey değil, yakında boklarını yerler
He valla birde daha temiz diyolar, o hayvan dışkısını yalayarak temizliyo
Bak yemin ederim o kadar tapandan hayır gelmez, beyni yoktur o insanların yalnız yaşayan insanlarla anlaşamayip açığını böyle kapatan insanlar
Evet bunlar süzme embesil işte, bende yanlım ama bçyle 4ptalca çözümlere başvurmuyorum, bir de bunu yapan insanların hiçbir şekilde fikirleri ve konuşmaları normal olmuyor, kendini aşırı bilmiş sanıp uyaranları da dikkate almıyorlar
Ben hayatim boyunca o gibi insanlari kaale almam veya hayatima dahil etmem.
En iyisi yapıyorsunuz, ben bi dönem ihtiyacım olduğu zamanda 15 tane kedi bakan kafının kedi pisliklerini temizledim, gerçekten leş içindeydi, koku apartmanı bırak mahalleye yayılmıştı ama kadın o kadar rahatsız değildi ki anlatamam, yani bunlar hayata at gözlükleriyle bakıyor ve uyarmaya çalışsan da anlatamıyosun
Ağzın bal yesin, umarım hayatina giren erkek de kedi sevmez valla shshsh
Amin aminn, ağzına sağlık çoookkk sağol, umarım senin de kedi sevmez
Amin :)) keşke sana denk gelseymişim ya :)
asagidaki goruslerde sizde köpekleri daha çok övüp ayrım yapmış oluyorsunuz, tapmis oluyorsunuz bence. her hayvan önemlidir ve eşittir.
Bu konuda haklısın çok güzel tespit :)) ama benim bir hayvanı sevip öteki hayvana ayrımcılık yapmak için sebeplerim var, sen her insanı sever misin:))) eğer cevabın evetse ben buna inanmıyorum, inansam bile bu gene de yanlış bir şey olurdu.
Mantıklı sebepleri yoksa gene saygı duymam
Benim yaptığım daha afilce bir davranış olduğu için bunu önemsemezdim
Adilce*
Ona göre doğru olabilir ama gerçek 1 tanedir
Evet bu zaten gerçek, ama öteki gerçek de karşı tarafın da aynı şeyi yapması, onlar kendini durdurursa belki bende durdururum, hangimizin davranışının daha doğru olduğu konusuda ise 1 gerçek var
Üzüm üzüme baka baka kararımış
Teşekkür ederim, tabii ki :))
Sana mı tapılmalıydı amip
Ya sen niye bana hep böyle cevaplar veriyon, ayrıca bana da tapılmasın benim öyle beklentim yok, kimse hiçbir şeye tapmasın tanrı harici
Normalde normal cevaplar verirsin de bu sefer iyi gününde değilsin sanırım
Sevde tapma
benim kedim var tertemiz çok şirin, öyle çok masrafı da yok ayrıca harcadığımız her kuruş sadaka olarak satılıyormuş
Taha temiz ve evciller
B. kunu diliyle temizliyo istediği kadar temiz olsun insana göre pis
Kedi temizdir çoğu insandan diğer hayvalara göre daha temiz gibi
Yoo tüyleri hasta ediyor, b. k gibi kokuyorlar, hayvan sonuçta bunlar ne kadar temiz olabilir ki üstelik insandan diyorsun karşılaştırma bile bence
Niye bu kadar çamur atmaya meyillisiniz yaşınız küçük galiba
Sevmiyorum ama gerçekten de temiz değiller bu konuda insanlar kendi kendilerine tez yapıyorlar ona sinirleniyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?