Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Vegan olmadan hayvan haklarını savunmak diye bir şey asla söz konusu değildir. Hayvan etlerini kelle paça ve kokoreçine kadar afiyetle yediğim için hayvan haklarına inandığımı düşünmüyorum. Mideye hayvan eti indirip de hayvan haklarını savunduğunu söyleyenler İslam dininin bahsettiği münâfıklardan bile daha beterdir.
@aceleon İyi de bu zaten yırtıcı olan ve kendi türünün önemini/önemsizliğinin farkında bile olamayan hayvanı duyarcılığa zorlamak olur. Vahşi doğada her şey birbirini yiyerek varolur. Onlar çıkıp da bizler hayvan hakları savucunucusu ve Pan-Hayvanizmciyiz demiyorlar. Ortada bir hayvan hakları ve türcülük karşıtı bir etik varsa kişinin vegan ya da en azından bir vejetaryen olması gerekir. Amerika'da Carol J. Adams öyle mesela. Kadın hayatını bu konuya adamış ve Etin Cinsel Politikası adlı kitabı yazmış. Hindistan'da 2 milyon Jainist var onlar değil et ve hayvansal gıda tüketmek bitkiyi bile dalından koparıp yemiyorlar, dalından düşmesini bekliyorlar. Bu denli ahimsacı adamlardır.
hayvanı duyarcılığa zorlamak değil demek istediğim biz kendimiz eğer hayvan severlik hayvanların canını korumaksa yırtıcılara izin vermemeliyiz bu mantıkla diyorum keza dediğim gibi suça sessiz kalan da suçludur.
bilmem ne ci değilim, kendim bir hayvana zarar vermem yemek için bile olsa insanı yerim hayvanı yemem mecbur kalsam 2 siyle bi yere kapatılsam ama et yediğim için suçlulk da duymam ben öldürmedim, ben yemezsem bunun duracağı da yok ve daha da ötesi benim o bahsettiğin yırtıcıdan kendi gözümde bir farkım yok, ayı da ona kalsa et yemek zorunda değil meyve ot cart curt bi şkil karnını doyurur ama eti seçiyor, o hayvan onun ahlaki değerleri yok diyeceksen ben de hayvanım, refleksif bilinç sahibi bir primat türüyüm tıpkı senin gibi ayıya ahlak yoksa bana da olması için bir neden yok tanrının olmadığı yerde ahlak tamamen keyfiyetten gelir ha ben kendim dinsiz değilim o ayrı ama dinimde de et yiyemezsin diyen bişey yok.
Ben direkt “Evet” diye zıplayan tayfadanım 😅🐾
Veterinerim, evde 3 kedi 1 köpek var, çocukluğumdan beri hayatım hayvanlarla zaten.
Satın alma sahiplen diyenlerdenim, barınaklarda gönüllüyüm, sokaktaki canlar için de elimden geleni yapıyorum 💚
Onlar konuşamıyor ama biz onlar için konuşabiliriz diye düşünüyorum 🐶🐱🌍
Cevap
9Cevap
Hayvan haklarını savunurum her zaman
insana eziyet hayvana zulumle baslar eger bir kisi hayvanlara eziyet ediyorsa insanlara yapmaya korktugundan hayvanlara gucu yettiginden yapıyordur
Kast ettiğin meskun mahalde yaşayan insanların hayatını tehdit eden başı boş köpeklerin sokakta yaşamasına müsade etmek ise savunmam
Sonuna kadar benimde bir minyatür pinscherim var
Vergini otomatik ödediğin bir yerde neyi savuncan.
savunmayanlara boydan girme butonuyum
Hayvanları çok severim ve savunurum
Evet
Her daim
Sonuna kadar.
Evet savunurum
Evet
Savunmam
Her zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?