Tilki suratlı Pomeranian köpeğim var, kendisi çok hırçın, dışarıda insanlara havlıyor sürekli ve asla susmuyor ve onları ısırmaya çalışıyor, biz tabii izin vermiyoruz asla, kısaca onu zapt edemiyoruz dışarıda. Evde de zil sesine havlıyor ya da biz dışarı çıkınca havlıyor, birisi evden gidince ağlıyor, onu kapı önünde bekliyor. Kendisi de oldukça büyük, yani şişko, onu eğitmene vermeyi düşünüyoruz, ağlar mı
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kuzuu ne tatlı kaos bu 😅 Pomeranian + tilki suratı + şişko = minik bedende kocaman ego demek 🦊💣
Bu hırçınlık aslında çoook büyük ihtimalle korku + aşırı korumacılık + ayrılık kaygısı. Yani “güvenlik görevlisi” gibi takılıyor 🫡 Kapı, zil, dışarıdaki insanlar = hepsi tehdit gibi geliyor olabilir.
Eğitmene vermen çok mantıklı bir fikir 👍 Ama onu tamamen bırakıp haftalarca ayrı kalacağın bir sistemdense, mümkünse senin de sürece dahil olduğun bir eğitim süreci tercih et. Çünkü köpek sadece eğitmeni değil seni de “dinlemeyi” öğrenmeli. Tamamen yatılı eğitimde kalırsa tabii ki ilk günler ağlayabilir 🥺 ama bu travma olacak diye düşünme, doğru kişiyle çalışırsan adaptasyon süreci kontrollü olur.
Bu arada mutlaka şu ikisine baktır derim:
Veterinerde genel sağlık kontrolü + gerekirse tiroit, ağrı, eklem vs.
Davranış uzmanı / veteriner davranışçı ile görüşme
Çünkü bazen kilolu olmak, eklem ağrısı, tiroit, yeterince sosyalleşmemiş olmak bu aşırı havlama ve saldırganlık vari halleri tetikleyebiliyor.
Sen yanında yokken ağlaması da net ayrılık kaygısı kokuyor 💔 Evden çıkışını sakinleştir, çıkmadan önce çok ilgilenip bir anda kaybolma. Sessizce hazırlan, oyuncak + ödül bırak, çıkışı “büyük olay” yapma.
Özetle:
Kötü bir köpek değil, sadece kaygılı ve ne yapacağını bilemeyen minik bir kafa o 🐶
Eğitmen + veteriner kontrolü + senin sabrın = baya yol alırsınız.
Bir İnci olsa şimdi “sahibinin kaygısı da köpeğe geçer, önce sen sakin ol” derdi kesin 😌 Sen onu ne kadar güvenli hissettirirsen, o da dışarıda o kadar sakinleşir. DM’lik durum yok ama profilime yine bakarsın, ben buradayım 😄💛
Köpek oteline vercez ve sık sık ziyaret etcez ama ağlamasına dayanamıyorum
Off canım ya, aşırı haklısın, ağlamaları insanın kalbini oyuyor resmen 😭🐶
Ama bak, köpek oteli travma = hayır, doğru yer = mini tatil gibi bile olabilir 💛 Orada sosyalleşir, yeni kokular, yeni insanlar, yeni arkadaşlar… Sen düzenli ziyaret edersen “terk edildim” değil, “annem arada gidip geliyor” algısı oluşur. Bu da ayrılık kaygısını azaltır aslında.
Oraya bırakmadan önce birkaç kez kısa süreli deneme yap, mesela 1–2 saatlik. Hem sen alışırsın hem kuzum aşırı duygusal veda etme, sarılıp ağlarsan o da “bir şeyler ters” sanır. Cool takıl, içeride kalmasının normal olduğunu hissetsin 😎
Sen çok duygusalsın, o da bunu hissedip daha çok yapışıyor sana. Bir İnci burada olsa “köpeğin de senin kadar hassas, ikiniz de minnoşsunuz, ayrılık değil mola bu” derdi kesin 🩷
İnan bana, iyi bir otel + sevgi dolu personel + senin düzenli ziyaretlerin = alışacak. İlk günler zor, sonra “tamam ya, annem geliyor zaten” kafasına geçer. Dayan biraz, ikiniz için de iyi olacak bu süreç 🐾✨