Köpeğim neden saldırıyor?

ben 9 yıldır evimde jack russel köpek besleyen biriyim. İlk sokaktan aldığımız köpeğim çok nazik asla saldırganlaşmayan yaşlı ama enerjik sevecen bir köpek. Onun da doğurduğu 2 köpeği var. İkisi de birbirinden beter. Birini dayıma verdik diğeri bizde kaldı. Dayıma verdiğimiz hep dayıma saldırıyordu en sonunda adamın elini ve tendonlarını parçalayınca onu sahiplendirdik. Bizde olan köpeğimiz ise 5 yaşındaydı normalde hiç saldırgan değildi ama son bir kaç senedir saldırganlaşmaya başladı. Ne bana ne anneme asla saldırmazdı ama konu babam olunca saldırmadığı yeri kalmadı. Yabancılara hep havlıyor dışarı çıkartmaya çalışıyorum yürümüyor kedilere veya başka sokak köpeklerine saldırıyor. Hiçbir zaman ona karşı bizim bir saldırgan davranışımız olmadı hep onu sevdik bizi ısırsa bile sevgiyle karşılık verdik belki değişir diye ama daha da kötüleşti. Evimizdeki o ilk sahiplendiğimiz 9 yaşındaki köpeğimize de saldırmaya başladı. 9. Yaşındaki köpeğimizi sevdiğimizde ama onu sevmediğimizde krizlere girip saldırıyor. Ne yapmamız gerek bilmiyoruz sahiplendirsek diğer sahibine de saldırır yabancı olduğu için ve nasıl bakılır bilmiyoruz sahiplendirdiğimiz evde. Eğitmen düşünüyoruz ama onlar da çok pahalı maddi durumumuz yetmiyor. Sakinleştirici kullandık ama gene çok saldırgan davranıyor. Uyutmak istemiyoruz ama tek çare o gibi gözüküyor ne yapmamız gerekli uyutmak dışında başka çaremiz var mı lütfen önerilerinizi bekliyorum.

Köpeğim neden saldırıyor?