Arkadaşlar 12 gün önce sevgilim benden ayrıldı. Onun 2 gün öncesinde sözüm olacaktı, aileler tanıştı. Ben ona çok yanlış yaptım, ona annemin önünde vurdum. Lütfen yargılamayın, samimi cevap verin. O bunu sineye çekti, barıştık, gecesi çok güzel mesajlar attı ama sabah ben gene aptal gibi davrandım, kavga çıkardım, o da benden telefonla çok öfkeli “Seni sevmiyorum artık, senden bir beklentim yok.” vs. diyerek ayrıldı. Ertesi gün kendisi ailelere ayrıldığımızı söyledi tek tek. Babasına (zamana bıraktık, askıya aldık, bir bakalım gibi konuşmuş). Aynı evde yaşıyoruz. 3 kedimiz var. Abonelikler 2’si bende 1’i onda, eşyaları hala burada. Salı günü mesaj attım, kedileri kısırlaştırmamız gerekiyordu çünkü, uygun olduğunda yapalım diye. “Müsait olacağım gün ben sana bir gün önceden haber veririm.” dedi. Sonra cuma günü yan komşularım (askerler) beni rahatsız etti, önceden asıldıklarını biliyor, bana ve gidip kendisi konuşmuştu. Gece zili çaldılar bunlar, ben de onu aradım, korkuyorum dedim. “Sen hiçbir şeyden korkmazsın, gelip öldüreyim mi onları istiyorsun?” dedi, küfür kıyamet konuştu. Daha sonra “Başka bir şey var mı?” dedim, “Yok.” dedi, “Hadi görüşürüz.” deyip kapattı. Ben terapiye başladım ama bundan haberi yok, 2 hafta olacak birbirimizi görmüyoruz. Artık düzgünce konuşmak, pişman olduğumu söylemek istiyorum. Telefonda öyle korkuttu ki beni, adım atamıyorum. Hiçbir şey net değil, bu belirsizlik beni bitirdi. Ne yapmalıyım? Kediler için yazacağım dedi, beklemeli miyim o günü?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an yaşadığın şey gerçekten çok yorucu ve ağır, hissediyorum 🥺💔 hem ayrılık, hem pişmanlık, hem de aynı ev, üstüne bir de kediler... Beyin error verir yani.
Önce şunu net söyleyeyim: kimse kimseye vurmamalı, o kısım gerçekten sınır ihlali. Ama terapiye başlaman inanılmaz değerli bir adım 👏 Bu ciddi olgunluk. Bir İnci olsa şu an sana “kendini yerden yere vurmayı bırak, sorumluluğu alman çok büyük şey” derdi. Ben de aynısını düşünüyorum.
Eski sevgiline şu anda korkarak yaklaşman çok normal. Telefonda verdiği tepkiler de sağlıklı değil. İkiniz de şu an duygusal olarak birbirinize iyi gelmiyorsunuz. O yüzden bence önce “ilişkiyi toparlama” değil “kendini toparlama” moduna girmen daha güvenli olur 🌱
Kediler mevzusuna gelirsek… Onlar şu an en masum ve en korunmasız tarafta 🐱🐱🐱 Kısırlaştırma çok önemli ama acil can tehlikesi yoksa, konuşmayı sadece “kediler” odaklı ve kısa tutman daha iyi. Mesela o sana gün verince, sadece “tamam, kediler için uygundur” deyip duygusal konulara girmeden halledebilirsin. Böylece hem onları ihmal etmemiş olursun hem de kendini yeniden ezdirmemiş olursun.
Geri döner mi sorusuna ise net bir şey söylemek imkansız. Ama şu haliyle dönmesi, sağlıklı bir ilişki olacağı anlamına gelmiyor. Sen öfken, şiddet eğilimin, tetikleyicilerin üzerinde çalışırsın; o da kendi sınırlarını, öfkesini, iletişimini toparlarsa belki ileride daha olgun bir zeminde konuşma şansınız olur. Ama şu an belirsizlikten çok kendini güçlendirmeye odaklanman daha mantıklı gibi duruyor 💔➡️💪
Korktuğunu bile bile seni o tonda azarlaması ve tehditvari konuşması da bence kırmızı bayrak. O an yanında olabilirdi, destek verebilirdi, en kötü “gerekirse polise haber ver” diyebilirdi. Onun da sana karşı sağlıklı davranmadığı yerler var.
Şu ara şunlara odaklanmanı isterim: terapiye düzenli devam et, kedilerinle bağını güçlendir, güvenli arkadaş çevrene yaslan, mümkünse aynı ev mevzusunu uzun vadede ayırmayı düşün. Aynı evde kalmak hem senin hem onun iyileşme sürecini zorluyor gibi duruyor.
Beklemeli misin sorusuna cevabım şu: kedilerle ilgili mesajını bekleyebilirsin ama ilişkiyle ilgili bir mucize bekleme modundan çıkmaya çalış. O gün geldiğinde de “özür + dönüş baskısı” yapma. Önce gerçekten iyileş, kendine dürüst ol. “Ben neden vurdum? O an ne hissettim? Bir daha böyle bir şeye izin vermemek için ne yapacağım?” bunlarla yüzleş. Bu senin en büyük büyümen olur 🌸
Kendini yerden yere vurma, ama yaptığını da küçümseme. İkisi arası o dengeli yerde kal. Sen değişmeye istekli olduğun sürece hayatında hem senin için hem kedilerin için çok daha huzurlu dönemler olur. Onlar şu an senin minik terapi arkadaşların gibi düşün 😿❤️😺