Melek Diye Sahiplendiğim Kedi Evde Terör Estiriyor, Ne yapmaliyim?

Merhaba,

9 gün önce 1 yaşında, kısır, erkek bir kedi sahiplendim. Eski sahibi onun çok cana yakın, sakin ve insanları çok seven bir kedi olduğunu söylemişti; bu yüzden sahiplendim.

Eve ilk geldiğinde 1-2 gün saklandı, yemek yemedi. Stresli olduğunu düşündüğüm için bunun normal olduğunu kabul edip sabırla bekledim. Ancak sonrasında bana tıslamaya ve bağırmaya başladı.

Evim 1+1; mutfak ve salon birlikte. Kedi, salondaki koltuğu güvenli bölgesi olarak benimsedi. Ona ihtiyacı olan zamanı vermek istiyorum ama 9 gün geçmesine rağmen hâlâ aşırı agresif davranıyor. Mutfakta bile rahat hareket edemiyorum, bazen korkuyorum.

Bazen odamın kapısını açık bıraktığımda aradan bakıyor ama sadece tıslıyor. Genel olarak her şeyi normal: oyun oynuyor, yemek yiyor. Hatta ara sıra yanıma yaklaştığı oluyor, bana alışıyor gibi hissediyorum.

Ama son 2 gündür durum daha da zorlaştı. Bulunduğu odada camı açmaktan bile çekiniyorum. Tuvaletini temizlemeye korkuyorum çünkü oradayken üstüme atlıyor, tıslıyor ve sürekli bana meydan okur gibi davranıyor. Mama verirken bile bana bağırıp tısladığı oluyor ve geri çekilmiyor, aksine daha da dikleşiyor. Üstelik onun alanına girmemeye çalıştığım hâlde bunu yapıyor.

Geçenlerde yaş mama vermiştim, ardından ishal oldu. Belki bu yüzden agresiftir diye düşündüm. Veterinere danışarak ilaç verdim ama davranışlarında bir değişiklik olmadı.

Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Hatta en sonunda “Acaba anlaşamadık, eski sahibine geri mi versem?” diye düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım?

Melek Diye Sahiplendiğim Kedi Evde Terör Estiriyor, Ne yapmaliyim?