2 tane kedim var biri çok uysal diğeri tekir 2 yaşında sürekli saldırıyor hem bize hem diğer kedime kısırlaştırıldı çiftleşmek için yapmıyor tırnaklarını sürekli kesiyoruz onun odası bile var ama asla uysallaşmadı küçüklükten beri aynı 5 aylık hamileyim evimize bir bebek gelecek bu kediyle nasıl olacak bilmiyorum sizce ne yapmalıyım sahiplendirmek istemiyorum çünkü insanlar tahammül edemez gerçekten çok sinir ediyor zarar verirler Barınağa bırakmak doğru mu? Lütfen boş yorumlar yapmayın saldırmasa bende asla bırakmak istemem ama bebeğiniz olacağını düşünerek empati yapın lütfen
Bazi insanlar sadist eğilimlidirler bu değişmez. İnsanların haklarına saldırırlar empati yapmazlar bundan hoşnut olur pismanda olmazlar. Genlerinde vardır. Hayvanlarda sadistlik var mı bilmiyorum. Ama karakter olarak bazı hayvanlar saldırgan iken bazıları uysaldır. Galiba yapabileceğin bir şey yok. İnsan gibi gelişmiş bir canlıda bile böyle kontrolsüzlükler var kaldı ki bir hayvan. Kedinin karakteri öyle. Baktın olacak gibi değil kurtul. Kötülük diye bir şey var. Bütün hayvanlar masumdur diye söylüyor şanışer ama Kaçırdığı nokta hayvan hayvandır. Hayvanlarda kötülük yapabilirler. Bilinçli veya bilinçsiz çokta farketmez.
hah işte bu. Hayvanları kısırlaştırmak onları büyük oranda agresifleştirir bunu kaç kere söyledik. Hatta tekir kedisi gibi küçük kaplanları tam agresifleşir.
Veterinerle görüşün , insanlar nasıl sakinleştirici kullanıyorsa belki hayvanlarda kullanabilir , çok sevmeyin ama çok oyun oynayın yorulup enerjisini atsın
barınağa lütfen bırakmayın, durumunu detaylı anlatan bir şekilde sahiplendirme yolu çok daha iyi olur. zor bir kediyi sahiplendirmek zor olacaktır ama barınakların hali içler acısı. veteriner kontrolunden illa ki gecmistir ama, bir ağrısı, hastalığı varsa ve acı çekiyorsa bu sekilde davranıyor olabilir😶
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır tabiki hiçbir sıkıntısı yok biz onu en iyi veterinerlere gösteriyoruz en iyi şekilde aşıları yapılıyor güzel mamalar yiyor
Kısırlaştırılmasa meme kanseri vs oluyor ve çok zararlı. Stres yapıyor çiftleşmezse ömrü kısalıyor. Bütün veterinerler tarafından da öneriliyor. Kötü bişey olsa kusura bakma ama 950 TL verip kısırlaştırmazdım herhalde. Çiftleştirmek de gereksiz ben o kadar yavruya bakamam sahiplendiremem de dışarıda o kadar kedi köpek varken çiftleştirmek anlamsız olurdu. Onun yerine sokaktan 2. kedimi sahiplendim. Onu da bu yıl zamlardan da 1400 tlye kısıtlaştırıcam onlar için en doğrusu bu.
Yani sahiplenmesen hayvani doğasına bıraksan olmuyor mu? İllaki Olmalı evinde mi kalsın çok saçma hayvan sahiplenmek. Doğanın dengesiyle oynuyorsunuz. Çok yanlış buluyorum. Meme kanseri oluyor diyecek tabiki de veteriner nasil para kazanacak. Sokak hayvanlarının hepsini seviyorum ve onların hapis edilmesine her zaman karşıyım.
Ya Allah aşkına kendini geliştir ve bu düşünceden çık. Sokakta donarak ölen canlıları görmedin mi sen? Hayatında kaç kere mama su dağıttın. Ben hem evdekine yetmeye hemde dışarıdakilere kilolarca mama dağıtan insanım. İnsanoğlu olarak onlara yardımcı olmak zorundayız. Düşünceni çok iyi anladım ama benim yanlış anlama bu kafadan çıkman lazım her şey eğitimle başlar oku geliş zaten çok değişeceksin güzel kardeşim. Sağol fikrin için.
Allah allah sokaklardaki fareler içinde aynı alakayı gösterebiliyor musun? Parayı nereye harcayacaginizi şaşırmışsınız. Mama markalarının algı operasyonu. Ben hayatımda hiç donarak ölen kedi köpek gormedim.
Kendisi sevdirmeye gelmeden sevmeyin. Benim kedimde öyle biri direk sevmeye kalkınca saldırır ısırır tırmalar. Her kedinin bir karakteri var onu anlamak gerekiyor. Diğer kediye davrandığınız gibi davranmayın, kediler saygı ister.