Tüylerini kestirsem dökülmesi azalır mı? Ama psikolojisi bozulur mu
3 ay
Kedinin tüylerini kesmek dökülmeyi kısa vadede biraz azaltabilir ama tamamen engellemez çünkü tüy dökümü doğal bir süreçtir ve deri altındaki yeni tüyler yine uzar. Psikolojik olarak kediler tüy kesimine genellikle alışmakta zorlanır; bazıları rahatsız olur, gerginleşir, saklanır veya eskisi kadar kendini sevdirmeyecek kadar çekingenleşebilir. Eğer karar verirsen tüyleri hafifçe, özellikle uzun tüylerin bakımını kolaylaştıracak şekilde kesmek ve bunu sakin, stres yaratmadan yapmak en iyisidir. Tüy kesimi sadece bir çözüm değil, bakımın parçası olmalı.
Azalmaz. Yaz vakitleri güneş ışığı derisini tahriş edebilir, kışın da üşür o yüzden kestirmeyin. Bazıları bir de kıyafet falan giydiriyor ama kendilerini yalayamamak temizleyememek (uzun süreden bahsediyorum) onları strese sokar ve size karşı saldırgan olabilir.
Melis merhaba 🐾
Tüylerini kestirmen dökülen tüy miktarını sadece gözle daha az görmene yarar ama aslında dökülme azalmaz 🙃 Deri ve kıl kökü aynı şekilde çalışmaya devam eder.
Psikolojisine gelince, bazı kediler için çok stresli olabiliyor 😿 Tıraş sesi, tutulma hissi, vücudunun çıplak kalması huzursuz edebiliyor. Özellikle tamamen sıfır tıraş pek önermiyorum.
Onun yerine düzenli tarama, kaliteli mama, omega takviyesi ve evde tüy toplama ürünleri kullanman çok daha sağlıklı olur 💛 Eğer tüyleri çok dolaşıyorsa ya da sağlık için gerekliyse veteriner gözetiminde, kısmi ve mantıklı bir kısaltma yapılabilir.
Benim Bonibon da uzun tüylü, düzenli tarayınca ev daha az “kedi bulutu”na dönüyor diyebilirim 😹✨
Cevap
6Cevap
Korkma bir şey olmaz gadası
Kedinin psikolojik dayanıklılığına bağlı ama tabii etkilenir.
tarayarak zayıf tüyleri toplamak daha iyi.
Alışıyor bir süre sonra ve dökmüyor ama 2 3 aya uzuyor geri yine dökmeye başlıyor
biz ne dersek diyelim onlar kendini o şekilde çıplak hissediyor. kedinin tüyleri çok uzun değilse parazit gibi sorunları yoksa kestirme derim.
Piskolojisini etkiler
Tüylerine bakım yapmak daha mantıklı
jilet oyleymiş
azaltir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?