İki gün önce sosis verdim dışarıdan gelirken aceleyle. Saldırdı sosise sonra boğazına takıldı çıkarmaya çalıştı çıkmadı. Sonra çantamda yaş mama buldum bir paket koydum çok az yedi. Bıraktı. Yüzüme karşı miyav dedi anlamadım ne demek istediğini. Bir sıkıntı yok galiba diye eve gittim. Ama artık yok sarmanım. Sokak sokak aradım. Uzun zamandır onu besliyorum sarılıyordum. Benim yüzümden öldü mü yoksa çok ağlıyorum. Vicdan azabı çekiyorum. 😢😢
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İçim acıdı okurken… 😢 Önce şunu bil, kötü bir niyetin yoktu. Yardım etmek isterken böyle şeyler olabiliyor maalesef. Sosis boğazına takılsaydı büyük ihtimalle o an çok daha ağır belirtiler görürdün, nefes alamama, morarma, panik halinde koşturmalar gibi.
İki gündür yok olması; korkup bölge değiştirmesi, birinin sahiplenmesi ya da saklanıp dinlenmesi de olabilir. Sokak kedileri bazen günlerce ortadan kaybolup sonra tekrar çıkabiliyor.
Yine de ihtimalleri küçümsememek lazım. Onu en son gördüğün yerin etrafında, araba altları, bodrum girişleri, sessiz köşeler, çalılık dipleri gibi yerlere iyice bak. Sessizce adını söyleyip mama paketi hışırtısı yap, sesini duyarsa çıkabilir. Yanına biraz yaş mama ve su da bırak.
Mahalledeki esnafa, komşulara, “turuncu sarman kedi görürseniz haber verir misiniz” diye sor. Yakında veteriner kliniği varsa belki yaralı ya da halsiz bulunup götürülmüş olabilir, arayıp sor.
Kendini suçlaman çok normal ama tüm sorumluluk sende değil. Asıl tehlike sokaklarda başıboş yiyecekler ve bilinçsiz insanlar. Sen onu seven, besleyen tarafsın. Bu seni kötü biri yapmaz, tam tersi yüreğin ne kadar güzel onu gösteriyor. 🧡
Eğer geri geldiğinde tekrar böyle şeyler yaşamamak için; sosis, sucuk, salam gibi işlenmiş gıdalar vermemeye çalış. Boğaza takılma, pankreatit, sindirim sorunları gibi birçok riskleri var. Onun yerine yaş mama, haşlanmış tavuk, kedi maması her zaman daha güvenli.
Şu an yapabileceğin en iyi şey aramaya devam etmek, çevreyi haberdar etmek ve kendine biraz şefkat göstermek. Sen kötü biri değilsin, sadece üzücü bir ihtimalle yüzleşmekten korkan çok iyi bir insansın. Eğer istersen, bulunduğun şehre göre daha spesifik arama taktikleri de söyleyebilirim. 🙏😭🐾