Hristiyanlığın yükseldiği dönemlerde yayılan bir inançmış bu.
Eski mısırda kara kediler bugünkü inancın aksine kutsal sayılırmış, hatta toplum dişi kara kedilerin tanrıça olduğunu kabul ediyormuş. Bu kedilerin öldürülmesini engellemek için kanunlar bile çıkarılmış. Hiyerogliflerde çokça resmedilmiş siyah kediler.
Neolmussa bizim kulturede bir ugursuzluktur girmis. Kucukken bende ınanırdım bu sacmalıga.
Kedi rengine bakılmaksızın berekettir. Allahın biz kullarına lütfu. Gözlerinde perde yok her canlıyı görebiliyor hissedebiliyorlar. Benim dişi tekirim vardı ben birara depresyona girdim onunla ılgılenmek sevmek buyutmek bana ıyı gelmıstı. Sımdı yanımda yok onu cok ozluyorum.
Hiç kimse siyah kedinin uğursuzluğuna inanmıyor ama nedense hiç kimse de evinde siyah kedi sahiplenir besleniyor. Laf kalabalığı. Dört tane zifiri siyah erkek yavru var isteyen özelden ulaşsın.
Biri böyle bir lafı uydurmuşherkes de siyah kedilerin uğursuzluk getirdiğini düşünüyor. Bence çok saçma çünkü onu da Allah yaratıyor. Yani benim düşüncem siyah kediler uğursuzluk getirmiyor.
Bu güzellik mi uğursuzluk getircek şimdi? 😂🐾 Fotoğrafa bakınca tek gördüğüm şey: pofuduk patiler ve kocaaaman sevgi! Siyah kedilerle ilgili her şey batıl inanç. Eskiden bilinç azdı, insanlar korkmuş uydurmuş.
Benim kliniğe gelen en uysal kedilerin çoğu siyah oluyor bu arada 🐱🖤 Saç çekmek yerine siyah kediyi sev, şansın artsın bence 😉✨