Evet tutar Bayhan hakkı
Hayır asla tutamaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Köpeğim yok ama 1 buçuk yaşında kedim var. Bir de 3 buçuk aylık kızım var. Ben kızımda anne oldum demiyorum mesela kedi de çünkü bir canlı ve aynı şekilde o da bebek gibi sorumluluk istiyor. İkisi de benim yavrum🥰
Bence: Hayır asla tutamaz ❌
Köpek kalbinde bambaşka bir yer kaplar 🐶❤️ Çocuk bambaşka, köpek bambaşka… İkisi de sevgi ama şekli farklı. Benim Tatlış da evin çocuğu gibi ama “anne - çocuk” dinamiği gibi olmuyor. Yine de bazı insanlar için o boşluğu biraz hafifletebilir, orası ayrı 🌸
Cevap
17Cevap
En uzun 12 yıl köpek baktım gerçekten evladı gıbı oluyor insanın olunce bıle bır anda a yemek ve gezdırme işini unuttum dıyıp bır anda gercegı hatırlamak üzücü şu an iki tane oğlum var tabıkıde tam anlamıyla çocuk gıbı degıl ama evlattanda farkı olmuyor
bence daha bile iyidir, çocuğun ilerde ne olacağı belli değil yok yetiştirme yok falan hikaye en güzel ailelerden en vicdansız oeler çıkabiliyor.
ayrıca bebekleri hiç sevmem 0 iletişim, sadece yük.
çocuğu sadece sevmek için yapıyorsa evet tutar. Ama iyi bir evlat yetiştireyim vatana millete faydası olsun diyorsa imkansız.
benim bildiğim köpeğin olduğu eve melekler girmez kedi olsa olabilirdir
O zaman yer yüzüne hiç melek inmemesi lazım malum her yer köpek dolu
dışarıda sorun olmaz da Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bir hadisinde, “Eğer köpekler, ümmetlerden bir ümmet olmasaydı hepsinin öldürülmesini emrederdim.” buyurmuştur. Resûlullah Efendimiz (asm), köpeğin bulunduğu eve (rahmet) meleklerinin girmeyeceğini de belirtmiştir
Sahih olduğundan eminmisiniz merhamet timsali peygamber neden durduk yere masum bir canlıyı neden öldürmek istesin domuz için bile ayet açıkça haram derken domuz bile dememiş köpek neden desin
Rivayetlerde vardır ki; Resûlullah’ın, evine giren bir köpek sebebiyle vahiy kesilmiş; bilâhare Cebrâil aleyhisselâm, “Evinde köpek var, köpek bulunan eve girmem” demiştir.
Sahih olduğundan eminmisiniz
eminim sadece köpek olan eve hiçbir melek girmez bunun kanıtı hüddam havas ilmi hocalarının hepsi söyle rahmani cini eve getiremediklerini söylerler kedi de tam tersi olur gelir ama köpekte gelmiyor çünkü pis hayvan ağızdan salya akması en basiti
O zaman yer yüzüne hiç melek inmezdi insanlar köpeği alsınlar eve istediği pisliği yapsın melek girmiyor ya kiramen katibin de günah yazmaz azrailde giremez oda bir melek ölümsüzlük garanti kopekler asla Pis değildir aksine emin olun insanlardan daha temiz
ben hayvan düşmanlığı yapmıyorum sen öğle algılıyorsun sen bilirsin ben sadece var olan bir gerçeği söylüyorum size Yüce dînimiz İslâm, ev içinde köpek beslenmesini yasaklamıştır. Zîrâ köpeğin nefesi ve salyası necistir. Nitekim köpeklerin salyalarından, tüylerinden ve hattâ nefeslerinden çeşitli bulaşıcı hastalıkların husûle geldiği, artık günümüzde şüphe götürmez bir ilmî gerçektir. Üstelik bunlar, ilmin bugünkü ulaştığı noktada tespit edebildiği gerçeklerdir. İslâm’ın bu husustaki ölçülerinin henüz bilinmeyen kimbilir daha nice hikmetleri bulunmaktadır.
Hadîs-i şerîfte buyrulduğu gibi eve tesâdüfen girmiş olan bir köpek yavrusu sebebiyle Cebrâîl -aleyhisselâm-, Peygamber Efendimiz -aleyhissalâtü vesselâm-’ın yanına gelememiştir. Bir de hiçbir sebep yokken irâdî olarak içinde köpek beslenen evlerin hâlini düşünmek gerekir! Zîrâ Rasûl-i Ekrem Efendimiz’in, Hazret-i Âişe’ye:
“–Bu köpek yavrusu buraya ne zaman girdi?” diye sorması ve onun da:
“–Vallâhi bilmiyorum.” diye yemin ederek cevap vermesi de gösteriyor ki, bir müslümanın evinde bile bile köpek bulundurması söz konusu olamaz. Bu hâdise de sebepsiz değil, mü’minler için bir hükmün zâhir olması hikmetine binâen vukû bulmuştur.
Salyasi necistir maliki mezhebinde köpek tamamen temizdir
sizinle tartışmayacağım ben din alimlerinin köpekler hakkında söylediklerini söyledim ister bakarsın ister bakmazsın hadi iyi günler sana
Kuranı Kerim'de böyle bir şey yok hadisi şerifler sahihmi emin değiliz siz maşallah pek Müslüman siniz her ibadetiniz tamamda bir evde köpek beslemenin beslenmemesi eksik
seninle tartışacak değilim bacım din alimlerinin hüddam ların söylediğini söyledim ben sen neye inanıyosan ona inanmaya devam et hadi rastgele bi daha da yazma
Soru benim sorum sana mı soracağım yazıp yazmayacağım rahatsız oluyorsan engellersin
Herkes çocuk yapmak zorunda değil. Hayvanlar da çocuk gibi bakım ve sevgi istiyor. O yüzden ben saygı duyuyorum.
Asla tutmaz, hayvanlar insanların yerini tutmaz, tutamaz.
tutar tabi köpekleri çok seviyorum çok sadıklar akıllılar
Hayir çocuk başka olur çocuğun ihtiyaçlarına elin ayağın olur köpekler 15-20 yıl yasar
Maneviyatını meselesi adam iki ayaklılardan bir hayır görmediyse niye olmasın
Dikiş tutturamadım demiyorda.
Çocuk köpeğin yerini tutamaz
Evet tutar o da can evlât gibi
İkisi de birbirinin yerini tutmaz
Hayır asla tutmaz bence
Çocuk başka kopek başka
Yok ya
Hayır tutmaz
Hayır tabiki
Hayır çocuk başka
Tutar