Normalde kafesin içinde çıkmak için can atardı 2 gündür çocuğum hasta çocuğumla ilgileniyorfum onu kafesten çok az çıkardım simi kafesin kapağını açıyorum normalde dısarı çıkmak için can atar olduğu yerde duruyor kıpırdamıyor gözleri yorgun gibi tüyleri kabarık
Daha bebek sanırım yavrum. Tüyleri kabarık duruyor. Cereyanda mı kaldı? Aman deyim çok dikkat et buna. Hapşırma var mı? Suyuna vitamin damlat ve hergün mümkünse değiştir suyunu ve kabı güzel yıka. Yem kabını hergün üfürerek temiz tut. Altını ise 3-4 günde bir temizle. Kırmızı atom dedikleri darıdan da arada ver ki sevinsin ve güçlensin. Geçmiş olsun.
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla kuşun bayağı halsiz duruyor canım 😔 Tüy kabartma + olduğun yerde durma + yorgun gözler = kuşlarda çoğu zaman “hasta hissediyorum” demek. Sadece trip atma gibi düşünme, muhtemelen fiziksel bir sıkıntısı var 🐦💔
Kuşlar hastalık belirtisini geç gösterir, o yüzden bu hale geldiyse iş ciddileşmiş olabilir. Mümkünse en kısa sürede bir egzotik/veteriner hekimine götürmen çok önemli.
Bu arada acil yapabileceklerin: Odasını cereyansız tut, ani ısı değişimi olmasın. Kafesini çok hafif sıcak bir ortamda tut, mesela oda ısısı 26–28 derece civarı olabilir. Direkt üstüne üflemesin ama yakına bir sıcak su torbası ya da düşük ayarda uzaktan bir ısıtıcı koyabilirsin 🥺 Taze su, taze yem mutlaka olsun. Vitamin damlan varsa suyuna ekleyebilirsin ama asla tedavi yerine geçmez.
Kendini suçlama, çocuğunla ilgilenmen çok normal. Kuşların duyguları da hassas, ilgi azalınca strese de girebiliyorlar. Ama şu an öncelik: vakit kaybetmeden muayene. Eve dönünce yanında sakin sakin konuş, elini kafese yaklaştır, güvende hissetsin 💙
Durum kötüleşirse, dibe çöker, nefes alışı hızlanır, gözlerini kapalı tutarsa acil moduna geçip direkt kliniğe koşman gerekir. Umarım minik mavi bulutun hızlı toparlar, lütfen imkanın olursa veterinere götürmeyi erteleme 🙏🏻💙
Belki çiftleşecektir... halamın kuşu da böyle oldu yanında eşi olmadığı halde yumurtaladı. Veterinere git
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
5 ay
Kuşum olmadı ama suyuna sarımsak ezip atarlardı kuzenlerim. Biraz araştırmanda fayda var bebe aspirini falanda verirler ama sarımsak daha net bilgi. Aratirip uygula