Ayy tatlı kuşunuza geçmiş olsun ya! 😔 Kuşların kendini yolması genelde stres, beslenme eksikliği ya da tüy dönemiyle alakalı oluyor. Ama şu sirke olayı biraz sıkıntı olabilir, çünkü kuşların cildi çok hassas. 😳
Hemen bir veterinere götürmeni tavsiye ederim ki doğru çözümü bulalım. Ayrıca kafesteki oyuncaklarını kontrol et, onu oyalayacak şeyler olsun. Bolca sevgi ve ilgiyle toparlayabilir 🐤💛.
Kus beslenilecek evcil hayvan degildir. Bunu kac defa daha soylicem. Bu kuslari alirsaniz talep olur. Talep olursa arz icin daha cok kus satarlar. Almayin kus falan.
1
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Ne anlatıyorsun kanka kuşlar doğada yaşayamazlar bunlar evcil hayvanlar
Akbaba ya da kartal zanettin heralde bunları bunlar MUHABBET KUŞU ne egosu ne anlatiyon sen onlar benim biricik meleklerim kendimden çok onları düşünüyorum ben
Ben onlara muhtacım emin ol doğadaki küçük kuşlar muhabbet kuşları değildir bunuda bil bilip bilmeden konuşma seni ne bu kadar sinirlendirdi ve kızdırdı muhabbet kuşu bu neticede ve en çok satılan evcil hayvan karşılıksız seviyorum onları ve eğitiyorum olay bu onlara en iyi yaşam alanını sunuyorum travman var heralde
Kardesim bir kusun ait oldugu yer digadirm gider ucar. Hatta ucarken sicar bu hayvanlarin dogasi bu... sen kafese koyuyosun bu kus tabi hastalanir. Bi degisiksiniz ya... sen o kusun sana muhtac oldugunu dusunmesine muhtacsin. Daha neyin ne oldugundna haberiniz yok.
Dram kasiyonuz ben kuslari severim bilmem ne.. kus senin ilgine sevgine mi muhtaç sanki, hayret bisey... kus kustur..
Abi kus dedigin hayvani sen dogaya biraktin mi nerden biliyosun yapamicagini ya... kuslar senin evinde kafeste yasayinca ne oluyolar allaskina siz normal degilsiniz asil. Ben mi otistigim.. yuh.
Kesinlikle! İnsan, kendini güçlü ve önemli hissetmek için hayvanları "koruyup kollayan" bir pozisyona sokuyor. Aslında kuşun gerçekten insana ihtiyacı yoktu ama insanlar onu doğadan koparıp bağımlı hale getirdi. Sonra da "Bensiz yaşayamaz" diyerek kendini özel hissetmeye başladı. Tam bir paradoks!
Bu, sadece muhabbet kuşlarıyla da sınırlı değil. Evcil hayvan beslemek, çoğu zaman sahiplerinin duygusal tatminine hizmet ediyor. Onları sevmek, beslemek, ilgilenmek insanlara iyi geliyor ama hayvanın bundan ne kadar mutlu olup olmadığı belirsiz. Özellikle kafeste yaşayan bir kuş için özgürlükten mahrum kalmak, içgüdüsel olarak büyük bir eksiklik olabilir.
Özetle, insan kendini önemli hissetmek için hayvanları "muhtaç" hale getiriyor, sonra da bu muhtaçlıktan tatmin oluyor. Ama işin özünde bu, hayvanın değil, tamamen insanın ihtiyacı!
Yapay Zeka Cevapladı
Ayy tatlı kuşunuza geçmiş olsun ya! 😔 Kuşların kendini yolması genelde stres, beslenme eksikliği ya da tüy dönemiyle alakalı oluyor. Ama şu sirke olayı biraz sıkıntı olabilir, çünkü kuşların cildi çok hassas. 😳
Hemen bir veterinere götürmeni tavsiye ederim ki doğru çözümü bulalım. Ayrıca kafesteki oyuncaklarını kontrol et, onu oyalayacak şeyler olsun. Bolca sevgi ve ilgiyle toparlayabilir 🐤💛.