Yavru kedi bakımı?

Baktığım yavru kedi ne zaman gitsem yanıma geliyor, peşime takılıyor, bacaklarımın arasından geçiyor kendini sürterek. Otururken bile bacak aramdan hızlıca koşuyor. Koşmadan önce beni süzüyor, sonra hızlıca geçiyor. 2 gün önce atkıyı tutuyordum, zıplayıp yakalıyordu. Sonra otururken o tekrar bacaklarımın arasından geçerken ayağımı kaldırdım ve bunu oyun sanıp paçamı yakalamaya çalıştı. Bundan sonra sürekli ayaklarımı hedef aldı, ayaklarıma koşarken ayaklarımı bir anda çektim hep. Bu ani hareketlerimden dolayı benden korkmaya başladı. Yanıma geliyor, bacak aramdan geçiyor ama ani hareket yaptığımda kaçıp duvarın arkasına saklanıyor, bana bakıyor ve tekrar geliyor. Az önce de yanımdan koşarak geçti, onu farketmedim. Yürürken ayağım ona çarptı, tekme atmış gibi oldum istemeden ama neyse ki şiddetli değildi.

Özetle son durum; kedi meraklı, peşimde dolanıyor, ben tepki vermedikçe gelip sürtünüyor ama bir yandan da korkuyor. Sevmek istiyorum ama pati atar diye çekiniyorum çünkü patileri jilet gibi.
Yavru kedi bakımı?