Arkadaşlar gerçekten toplum şaka gibi. Türk toplumunu da kast etmiyorum. Tüm dünya bu * pengueni konuşuyor, buna ağlıyor. Şaka gibi! Filistinde bebekler soğuktan donarken 15 yıl önce dağa yürürken ölmüş bir penguenin derdine düşmüş insanlar. Black mirror bölümü gibi. Önümüze ne konursa izliyoruz neye üzüleceğimizi sevineceğimizi görmezden geliceğimizi farkında olmadan bize dikte ediyorlar. Belki içgüdüsel, belki başka saçma bir sebepten o yöne yürümeyi tercih etmiş bir hayvanı iki gündür paylaşıyorlar ve buna ağlıyorlar. Nietzsche'den alıntılar yapıyorlar. Aynen kardeş, penguen kardeş boş zamanlarında niçe okurdu o yüzden davası uğruna ölmeyi seçti. Gerçekten cahillikten daha iğrenç bir şey varsa o da kendi toplumundan kat kat uzakta olan şımarık entelektüelizmdir.
Penguenler için sürüden ayrılmak intihar demek kar fırtınasında birbirlerine sokularak hayatta kalırlar bence hayvan sadece kaybolmuştur. Gerekli şeyleri gereksiz gösterip boş şeyleri romantize edip algıları istedikleri tarafa çekmeyi iyi biliyorlar
Bu işte ya. Yemin ediyorum penguenin fotosunun üzerine niçenin sözünü alıntılamışlar. İğrendim. Güzel desen değil. Anlamsız boş bir şey ya hu. Böyle içi boş bir entelektüelliğe ilk kez şahit oluyorum aklıma oktay sinanoğlunun sözleri geldi youtube.com/shorts/sc6GEY7r-zE?si=9IOSUDN-MJ3nrdVF
Filistin’de olanlar iç yakıyor, haklısın 💔 Oraya kör olup penguene ağıt yakmak tabii ki saçma. Ama hayvan videoları insanlar için bazen vicdan refleksi gibi. O penguene üzülmek, insan acısını umursamamak anlamına gelmiyor.
Sorun bence penguende değil, gündem seçmeyi bilmeyen insanlarda ve algoritmalarda. Senin farkında olman zaten zihnen çok uyanık olduğunu gösteriyor 🙌
elbetteki cok daha onemli dertlerimiz var ama penguenler ozel hayvanlardir bunsekilde kendi basina yurumez varidr bir derdi. Sevgililerine kur yapmak icin tas birakirlar sevgilinin onune
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
5 ay
filistinle bu görüntünün ne alakası var oradaki amaç insanlara korkmadan kendi kaderlerini çizmeleri için motivasyon aşılamak
Filistin gündeminin içinden geçti bu saçma video çünkü. İnsanlar soğuktan donarak ölen bebekleri umursamıyor. Soğuktan donarak ölmek normal bir şey mi? Şu hayvanın iki günde gündemi meşgul ettiği kadar gündemi meşgul etti mi o bebekler? Filistindeki çocuklar hakkında bir paylaşım yapmaktan boykot etmekten aciz insanlar şu pengueni paylaşıyor. Bu size nasıl normal geliyor ya? 15 yıl önceki saçma sapan bir videonun şu anda böyle viral olmasının doğal olduğunu düşünüyorsanız ne desem boş