- Dışarıda ki canları unutmayalım, fazladan yemeğiniz ya da kemiğiniz varsa verin lütfen. 😒🙏

Evet, köpekleri beslerim. Konya Ereğli’de oturduğum evin çevresinde köpekler vardı, ev sahipleri bakıyordu ama ben de onlara mama ve yemek verirdim. İlk zamanlar biraz hırçınlardı, insan ister istemez çekiniyor. Ama zamanla birbirimize alıştık. Tanıdıkça sertlikleri gitti, yerini garip bir dostluk aldı. Bazen yanlarına oturunca sanki gülümsüyorlarmış gibi gelirdi, mutlu oldukları çok belliydi. Sokaktaki bir canla bağ kurmak insanın içini değiştiriyor. Korkunun yerini güven alınca, geriye çok sade bir yakınlık kalıyor.
Bir kedim ve köpeğim olduğu için bu konuda çok duyarlı ve hassasım işyerinde kapının önünde ve apartmanin önünde kedilerimiz ve köpeklerimiz oluyor her gün taze mama ve su mutlaka veririz , barınma yeri ayarlarız , hiç bir canlının soğukta mağdur olmasına vicdanım el vermez oyuzden elimden geldiğince duyarlı olmaya çalışıyorum
Babam avcıydı köpeklerle beraber büyüdüm o yüzden burada her havlayandan korkmam 😂🤭🥳
😂🌺🙏
😂😂😂😂😘
Teşekkürler barışım çok öpüyorum seni🤗😘
Rica ederim ablam. sarılıyorum bende sana 🤗😘
Buradaki köpekler hep sahipli 🙄
Bazı köpeklerin sahibi bile yok 🙄
Sokak köpeklerinden uzak durmalı. Ben onların yoğun olarak bulunduğu ortamlara gitmem, orada bulunmam
Anladım can ✌
Teşekkür ederim kuzum 🫰
Rica ederim ablam 💛🤗
@Lülülülğ Sevmiyor olabilir ya da çekiniyor olabilir normal bir şey bu. katillerle ne alakası var?
Dipnot: konu benim için 'köpekler' değil :D
Ben zaten resmen nöbetçiyim bu konuda 😅🐶
Yanıma hep mama alırım, evde artan tavuk haşlama, makarna falan varsa tuzsuz şekilde kapıya bırakırım. Dışarıdaki patiler bizim de sorumluluğumuz 💔
Sadece kemik konusunda uyarayım; özellikle pişmiş tavuk kemiği vermeyin, bağırsak ve mideyi fena yaralayabiliyor 🚫
Su kabı koymak da en az mama kadar önemli 💧🐾
Bizde nöbetçiyiz köpeklere bakmak eğitmek görevimiz :D
Bana emanet sahipsiz bırakır mıyım hiç onları 🙏 :D
Cevap
19Cevap
Ben maalesef korkuyorum besleyemiyorum bir kere denedim elimde kemik olan poşet vardı kenara geldim dökecektim baktım bana doğru hızlı adımlarla geliyor elimdeki poşetle kaçtım 😅Çok komik görünüyordum kesin görmediğin için mutlu bunu kimsenin görmesini istemezdim 😆😂
Sokak hayvanlarını beslemeyi çok seviyorum ama köpeklerle haşır-neşir olamıyorum malum çocukluk travması :/ 11-12 yaşlarımdayken Kangal kovalamıştı.. E kangal bu, yakaladı doğal olarak :)
Beslemek isterim ama mahallede köpek yok. Golden köpeğim olsun isterdim.
İlk önce çevreye bakarım düzenli besleyen varsa karışmam ama baktım yoksa fazla olup mamalar çevreyi kirletmeyeceğim şekilde beslerim.
Bizim burada sokak köpekleri pek yok. Olanlarda sağlam yere demir attılar, kasapların önünde 😆 Kedi çok, onları besliyorum
Dili var ama sessiz kullardan bir tanesidir sokak hayvanları.
Elimden geldiği kadar yemek veriyoruz.
Çok haklısınız onları da unutmamak gerekiyor hele ki bu soğuk havalarda, bizlere daha fazla ihtiyaçları oluyor.
Bugün 3 tane mama aldım Kartepe'de aç kalmasınlar diye verdim nasıl kuyruk sallıyorlar Aman da aman Canlar onlar ya
Hayır. Fobilerim var, yaklaşmayı tercih etmem
Asla unutmam onlar bizlere emanet yardılmış varlıklardır
Bizim buradakiler o kadar besili ki hayvan yürüsem mi yürümesem mi diye 10 kere düşünüyordur
Askım yaklaşmaya korkuyorum maalesef ama mama kaplarına mama koyuyorum
Saldırgan olanlar hariç yavru olanları seviyorm bile
Sadece köpekleri değil kedi kuş köpek ne görsem besliyorum imkan dahilinde
Genelde kedi besliyoruz köpekleri de bakıyoruz bazen ama ben köpeklerden korkarım
Kedi besliyordum yavrularını büyütene kadar yardım ettim büyüttü ve dağıldılar
Evde beslemwm ama dışarıda mama falan verdiğim olmultur
Beslerim. Bir sürü köpüş dostum var. Rakun görsem rakun da beslerim
Kedi ve köpek beslerim.
Hayvanları severim.
Hayvanlaşanları sevmem😎
Evet denk geldikçe hayvanları besliyorum
Bizim gibi iyi insanlar iyi ki var yoksa hayvanlar aç kalırdı
Evet elimden geldiğince
Evet köpekleri boş bırakmamak lazım besleyelim elimzden geldiğince sonra havlıyorlar sağ sola kuduz gibi :D i
@hayatbosm Hayır konumuz sokak köpekleri, ama lvbel c5 dinleyenlerde üzerine alınabilir.
Evet mama su bırakıyoruz..
Sokak hayvanı beslerim
köpek beslemiyorum kedi besliyorum
Besleniyorum kendime bakamıyorum daha
3 köpeğim var sokakta görürsem mutlaka besliyorum
Besliyorum ama bunlar havlamıyor ahahah
Yetebildiğimce.
Tabi ki. Elimden geldiği kadar 🙏
Beslerim çok beslemişimdir kedi ve köpek
Evet beslerim denk düştüğüm kadarıyla
Bazen elimden gelen kadar diyelim
beslerim. sokaktaki kedileride besliyorum