Birine danışmak için sorum şu:
Erkek arkadaşımla 4 yıldır sevgiliyiz. Bir abisi var ama başka şehirde yaşıyor. Bu 4 yılın sonunda ilk kez abisiyle tanıştım. Ailesi yemeğe davet etti, abisi ve eltim de oradaydı. İlk tanışma olduğu için biraz heyecanlıydım.
Yemek masada değil, yer sofrasında yenildi. Evde masa da yoktu, bana o an tuhaf gelmedi, garipsemedim.
Yemek sırasında abisi,
“Evlendiğiniz zaman köye gidersiniz, hayvanlara bakarsınız” dedi.
Ben sadece gülümsedim, bir şey diyemedim. Erkek arkadaşım da orada hiçbir tepki vermedi.
Bu arada eltim de oradaydı. Daha önce bana,
“Benim düğünümde bu kadar altın taktınız ama Büşe’nin düğününde fazla altın takamasınız” gibi bir laf etmişti. O yüzden ona karşı mesafeliydim. Ama bu yemekte bana iyi davrandı, iyi biri gibi geldi. Belki de ben fazla safım, emin olamadım.
Eve gelince durumu anneme anlattım. Annem çok garipsedi.
“İlk kez tanıştırıyorlar, yer sofrası kuruyorlar. Masaları yok muymuş?” dedi.
Ayrıca, “Abisi köy ve hayvan işi dediğinde neden susup kaldın? Sen şehirde büyümüş bir insansın, köy nedir bilmezsin. Keçiden, köpekten korkarsın. Bunu niye söylemedin?” dedi.
Bir de şunu ekledi:
“Erkek arkadaşın orada seni savunmadıysa, evlenince de savunmaz.”
Bunları duyunca kendimi çok kötü hissettim.
Annem sürekli bana “çok safsın, uyanık ol” diyor. Ben de fark ediyorum; çoğu zaman birinin bana iyi mi yoksa kötü mü yaklaştığını o anda anlayamıyorum, genelde sonradan fark ediyorum.
Sorum şu:
– Bu olayda benim davranışım yanlış mıydı?
– Orada nasıl tepki vermeliydim?
– Erkek arkadaşımın sessiz kalması gerçekten bir red flag mi?
– İnsanların niyetini geç anlamam normal mi, yoksa gerçekten fazla mı safım?
– Bunu nasıl düzeltebilirim?
Erkek arkadaşımla 4 yıldır sevgiliyiz. Bir abisi var ama başka şehirde yaşıyor. Bu 4 yılın sonunda ilk kez abisiyle tanıştım. Ailesi yemeğe davet etti, abisi ve eltim de oradaydı. İlk tanışma olduğu için biraz heyecanlıydım.
Yemek masada değil, yer sofrasında yenildi. Evde masa da yoktu, bana o an tuhaf gelmedi, garipsemedim.
Yemek sırasında abisi,
“Evlendiğiniz zaman köye gidersiniz, hayvanlara bakarsınız” dedi.
Ben sadece gülümsedim, bir şey diyemedim. Erkek arkadaşım da orada hiçbir tepki vermedi.
Bu arada eltim de oradaydı. Daha önce bana,
“Benim düğünümde bu kadar altın taktınız ama Büşe’nin düğününde fazla altın takamasınız” gibi bir laf etmişti. O yüzden ona karşı mesafeliydim. Ama bu yemekte bana iyi davrandı, iyi biri gibi geldi. Belki de ben fazla safım, emin olamadım.
Eve gelince durumu anneme anlattım. Annem çok garipsedi.
“İlk kez tanıştırıyorlar, yer sofrası kuruyorlar. Masaları yok muymuş?” dedi.
Ayrıca, “Abisi köy ve hayvan işi dediğinde neden susup kaldın? Sen şehirde büyümüş bir insansın, köy nedir bilmezsin. Keçiden, köpekten korkarsın. Bunu niye söylemedin?” dedi.
Bir de şunu ekledi:
“Erkek arkadaşın orada seni savunmadıysa, evlenince de savunmaz.”
Bunları duyunca kendimi çok kötü hissettim.
Annem sürekli bana “çok safsın, uyanık ol” diyor. Ben de fark ediyorum; çoğu zaman birinin bana iyi mi yoksa kötü mü yaklaştığını o anda anlayamıyorum, genelde sonradan fark ediyorum.
Sorum şu:
– Bu olayda benim davranışım yanlış mıydı?
– Orada nasıl tepki vermeliydim?
– Erkek arkadaşımın sessiz kalması gerçekten bir red flag mi?
– İnsanların niyetini geç anlamam normal mi, yoksa gerçekten fazla mı safım?
– Bunu nasıl düzeltebilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer