bence en önemlisi çevredeki küçük çocuklara örnek olmak, erken yaşta bunu aşılamak; merhameti, şevkati, vicdanı öğretmek topluma da katkı sağlayacaktır
sırf gösteriş için sahiplenenleri kınıyoruz o ayrı
Evcil hayvanların insana kattığı çok fazla iyi yön var. Evcil hayvan sadece bir dost değil, aslında kalpleri büyüten bir öğretmen. Benim iki minik kedim bana her gün kelimelere ihtiyaç duymadan sevmeyi, sadece orada olmanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyorlar.. Onlarla yaşarken şunu anlıyorum. Hayat sadece büyük hırslardan ibaret değil, bir mırlamanın içindeki o huzurlu andan ibaret. Onlar bana karşılıksız şefkati ve bir ruhla bağ kurmanın en saf halini kattılar. Evinde bir can nefes alıyorsa, o evde yalnız hissetmek mümkün olmuyor, onlar en sadık dostlar. Ve en önemlisi sorumluluk duygusunun getirdiği o olgunluk. Başka bir ruhun mutluluğundan/ yaşamasından sorumlu olmak, insanı daha ince düşünceli ve daha korumacı biri yapıyor. Kısacası, onlar sadece evimi değil, karakterimi de güzelleştiren iki küçük mucize. Merhamet ve şefkat duygularını, sanki iki küçük yavrucağım/çocuğum varmış gibi büyütürüm onları büyütürken🪷
Şimdi her şeyi incigine cincigina kadar açıklığa kavuşturucam insan ruhuna strese sinire depresyona iyi geliyor sevgileri aynı evlat gibi oluyor ama bezden hiç çıkmayan bebekler gibi sürekli pisliğini temizliyorsun çişini herşeyini yetmez gibi karnı tok tuvaletini yapmış bir kedi peşinde miyav miyav diyip dolanıyor hele Tekir sabah ezan okunur okunmaz başlıyor miyavlamaya ben anlamıyorum hiç büyümüyorlar sorumluluk çok fazla birde perdeselere cişlerini püskürtmeleri yok ne yaptım ne ettimse kurtulamadım annemin her gün bana hakkını helal etmemeside çabası kadın haklı vallahi ne diyim 😂o yüzden sahipleniceksiniz bunları düşünün derim
0
7 Yorumla
Soran
5 ay
benimde kedim vardı vefat etti, işini dışarda görür gelirdi bizi bu konularda hiç üzmezdi acıkmadığı sürece miyavlamazdı, sürekli karnı tok olduğu için pek miyavladığını hatırlamam mesela hepsinin karakteri ayrı oluyor tabi
Benim iki tekir çok akıllılar büyük kedim sokağa alışmiş evi otel gibi kullanıyor bina kapısı kapalıyken balkonun altına camın altından miyavliyor kapı kapalı gelin alın beni diye açıksa kendi geliyor miyavliyor 😂 geliyor yemek yiyor uyuyor gidiyor 🤭 küçük kedim dışarıdan korkuyor
o da alışacaktır zamanla belki de küçük olduğu için tuvalet konusunda evin hanımını kızdırıyordur :)) inan ben de çok üzülmüştüm, başıma o kadar şey geldi gözümden bir damla yaş gelmedi ama onun kaybı sırtıma vurulmuş bir hançer gibiydi.
Rica ederim 😊 kedim kocaman oldu 5 yaşında artık kendini koruyabiliyor dışarıyı seviyor inanın ben kovmuyorum kendi gitmek istiyor başladı gene beni dışarı salın demeye 😊sohbetiniz için teşekkür ederim 🙏🏼🙏🏼
rica ederim, normaldir sonuçta tekir diyorsunuz kendisini de koruyorsa bırakın gezsin, umarım kısırdır, insanın tek endişesi başka bir kediden hastalık kapar mı düşüncesi oluyor Rabbim evdekine de sokaktakilere de uzun ömür versin
Huzur katıyor, hayatta bir amacının olduğunu hissediyorsun. Bakımıyla ilgilenmek, bebek büyütür gibi büyütmek her sorununu çözüp onu mutlu etmek ve sonrasında onun sevgisini hak edebilmek muazzam bir his
Sorumluluk duygusu katar. Sonuçta bebek bakıyor gibi hissettiriyor. Yemesi, içmesi hastalığı için tetikteyiz. Canımız isteyince sevip üstüne titriyoruz
Bence de tam olarak dediğin şeyleri katar 🐾 Empati, sabır, sorumluluk, koşulsuz sevgi… hepsi paket halinde geliyor resmen 😅
Ben veterinerim ya, hem klinikte hem barınakta görüyorum; hayvanla büyüyen çocuk çok daha anlayışlı, kırıcı olmuyor 💛 Gösteriş için alanları da ben de hiç hoş görmüyorum, hayvan oyuncak değil sonuçta 🙅♀️
Kaliteli konuşmak ne alaka? Çıkın artık şu iğrenç düşünceden diğer soruda sevgiliniz için yemek yaparmisiniz yazıyordu bende yapmam kocam olması lazım dedim ve siz kirli düşünüp koca meraklısı sandınız... Diğer dünyada size davacı olmanın sevinci var içimde.. selametle..