Evcil hayvan beslemek bir insana neler katar?

Detay ve görsel eklemıyorum bir işe yaramıyor çünkü
Kuşlarım var dişi için bir şey diyemiyorum yanaşmıyor hiç ama oğlum çok başka koridorda yürüdüğünü görsün kendini yırtıyor gel yanıma diye insan onlar varken sinirlenmiyor onu farkettim ben hissediyorlar sanki sakinleştiriyorlar birkaç kere ağlarken yanımdaydı kuş bu ya dersin resmen mırıldanıyordu teselli eder gibi:) insana sorumluluk almayı öğretiyor her şeyden öte bir can deprem olsa Allah korusun ilk onlara koşuyorum aklıma hiçbir şey gelmiyor onlardan başka.
Valla neler katmıyor ki insanın en iyi arkadaşı oluyor senden bir karşılık beklemiyor sorumluluk duygunuzu ve merhamet duygularınızı arttırıyor ve sizi bırakıp gitmiyor ( bir kedim ve iki tane ginepingim ) var onlarla vakit geçirmekten daha güzel bir mutluluk olabilir mi?
Kedi ve köpek sahibiyim gerçekten ebeveynlik duygusunu yaşıyorsun daha bugün sakar köpeğim başını yardı nasıl veteriner çağırdım veteriner gelene kadar başına bezle baskı yaptım gelip dikiş attı ilaç aldım kedin hastalanıyor iyileşene dek içim rahat etmiyor acaba açlar mı suları temiz mi keyifleri yerinde mi sürekli bunu düşünüyorsun
Görüş
43Görüş
Benim bir kedim bir de köpeğim var insanlar gibi ikiyüzlü değil ihanet etmezler Sadıklar yani hayatındaki en iyi dostu be arkadaştır yani onlara hayvan yerine dost gözüyle bakarım ayrica insanlar onlarin sahipleri değil arkadaşıdır sevmeyi değer vermeyi sorumluluk bir canlıya bakmayı öğrenirsin
Bana çok şey kattığı kesin sinir stresini alıyor sana mırlaması bile moral veriyor gelip yanında yatması seni yalnız bırakmadığını anlatıyor 😍
Nasıl anne baba oluyorsan çocuğun varsa o da bir evlat oluyor. Benim de köpeğim var 16 yaşından 22 yaşıma kadar beraber büyüdük sayılır. Sorumluluk sahibi olmaya ve düzenli bir hayat yaşamaya mecbur kalıyorsun en güzel yanı da bu. Yanına sevimli bir arkadaş🙂 Herkes evcil hayvan sahibi olmalı bence bu hayatta. Ona sarılıp uyumak gibisi yok.
Çıkarsız saf sevginin ne olduğunu anlarsın, ayrıca sorumluluk sahibi olmanı kendini ebeveyn gibi hissetmeni sağlar. Bir süre sonra çocuğun oluyor zaten sen de onun annesi veya babası.
Bütün stresimi alıyor akşam eve gidince ona sarılıp oynamak kadar güzel birsey yok sanırım sjsj
8 papağanı olan biri olarak söyleyebilirim ki vicdanlı vemerhametli olmanıza yardımcı oluyor. Bir insabla arkadaşlık kurmadan önce hatçyvanlara nasıl davrandığına dikkat eeçdin derim.
Eklemişsin görsel. :P
İnsana huzur verir, sorumluluk duygusu katar, sıkıntıdan ölmemesine sebep olur falan filan.
Ben eklemedım :)
O değilde hayvan almak istemem büyük konuşmak istemiyorum da.. zor ya bakmasi felan sürekli bende bakamam edemem vaktim olmaz fazla
Ben hayvanları seviyorum ama evde beslemiyorum çocuklara zararlıdır tüyü olsun dışkısı falan filan uğraşmalı baya :)
Her eve girişimde kapıda karşılayan minnoş huzurdan başka ne verebilir heyecanla poşetleri koklayıp test ediyor yaramaz tüylü miyavım benim
hayvanları sevmiyorum o yüzden bir şey kattığını düşünmüyorum
Çok büyük bir sevgi.. Keyif mutluluk ve dostluk katar.
Birçok şey katar vicdan merhamet duygusu kuvvetlenir insanda
Sevgi merhamet masumiyet anlayışı ve çaresizliğin nasıl etkisi olduğu
Şevkat ve sorumluluk çünkü sana muhtaç ama vicdan yoksa ruhunda ne beslersen besle boş 😉
Çok şey katıyor ya, bir dostun oluyor hem sabit ve sağlam hemde sadık oluyorlar
Sevgi katar sadakat katar.. Ama hayvan evde değil de bahçede beslenmeli
Çok şey katıyor merhamet, sevgi bunlardan 2 tanesi.
Devamı
Adam akıllı dinleyen ve aptalca cevap vermeyen bir arkadaş. Bana en çok mutluluk katıyor.
Sevgiyi öğrenir en azından. Stres atar ve hayvanlarla iletişim deneyimi olur.
En İyi Görüş