Uzak ülkede yaşıyorum, Aile evine memleketime geldiğimde kendi paramla bol bol alışveriş yaparım ev için, eşyaları eve getirdiğimde kedimiz kuymak o kadar heyecanlandı ki, tüm ürünlere kalite kontrol yapmaya başladı şeker şey😁🪷
Sizinde eve aldığınız eşyaların kalite kontrolünü yapan kediniz var mı?
Kedilerim var, son sorumda paylaşmıştım. Kalite kontrolünden ziyade çalma arzuları var. Geçen yemek yerken birisi üzerime zıplayıp elimdeki döneri aldı. Almaya çalışınca da cırmaladı.
Ahaha onlar dünyanın en masum hırsızları desene, benim de iki tane kedim var, dişi olanı pek uysalken erkek olan kedim çok obur ve doyumsuz. Her yemek yediğimde kucağıma tırmanıp yemeklerimi ben fark edemeden çalar, ama zaten fark ettiğimde de asla kızamam beyefendiye 😅🪷
Evde iki kedim var, ek olarak bahçede beslediğim dört kedim var onlar daha büyük ve biraz daha asi olduğu için eve alamıyorum, ama yinede bakımları, aşıları tam ve her zaman düzenli olarak besleyip sevebiliyorum
Umarım sizinkilerin de ömürleri uzun olur, onları kedi gibi değil daha çok sevimli yaramaz çocuklar gibi görüyorum, hepsini ayrı seviyorum. Bazı insanlardan çok daha sadık ve güven verici varlıklar
Bizimki de aynen bu şekil🙃😅 hatta poşetlerin içine bile giriyor çoğu zaman. sanırım bunun sebebi dışarıdan evin içine giren yabanci bir seyin kokusuna alışmaya çalışmaları 🙃
Evet tam da bunun için, ama herşeyi tek tek koklaması ve kontrol etmesi bence çok sevimli ve güzel. Onu böyle görünce kucağıma alıp defalarca ölmekten kendimi alamıyorum🪷
Kuymak’a bak ya, resmen evin denetmeni olmuş 😻🧾 Bende 3’lü kalite kontrol ekibi var: Balköpüğü koklar, Bonibon üstüne yatar, Zıpır da poşetin içine girip kaybolur 😂 Son onayı da köpeğim Tatlış veriyor, burnunu dokunduruyorsa ürün geçmiştir 🐾
Senin minnoşun da “bunu ben mi ödeyeceğim” bakışı atıyor gibi 😅🛒
Benim kedilerim sokak kedisi ve Scottish fold melezi, Çok sevimliler. Kuymağın yeri ise ayrı o eski dost ve çok olgun bir beyefendi, Kedilere bayılıyorum aynı çocukları sevdiğim gibi💝
Bunun için kedi sahiplenebilirsin, biz Kuymağı bir buçuk aylıkken sokakta bulduk ve 2 senedir ailemin evinde kalıyor, kendim de iki tane kedi besliyorum ve ikisini de sahiplendim🪷 onlar sevgiye aç minik tatlı şeyler💝
Kedileri 2-3 aylıkken sahiplenmeni öneririm, böylece hem sütten kesilmiş sağlıklı bir kedi olur hemde küçük olduğu için sana uyum sağlaması çok daha kolay olur🪷 Her kedinin huyu farklı tabiki, tekbirler daha yaramazken British Shorthair kedileri çok daha uysal olabiliyor. Ama ben açıkçası cinsine önem vermiyorum, zaten cins demek tüy ve ırk farkından oluşan bir algı, onların hepsi minik sevgi yumakları🫀 benim kedilerimin genlerinde Scottish fold cinsi var fakat kendileri sokak kedileri🪷 ikisini de çok seviyorum. Ve yine dediğim gibi Eğitmek için küçüklükten beslemek önemli😅
Ne kadar sevimli, en zarif bir dokunuş bu... İnsanın bir eşyasına başka bir sevgi elinin değmesi, aslında buradasın ve benimlesin demenin en sessiz yolu. O kurcalamaların arkasındaki merakı ve hayat dolu neşeyi sakın kaybetmesin asla, çünkü bazen o küçük dağınıklıklar, bir evin en güzel melodisidir. Tadını çıkar, bu anlar senin en büyük servetin. Anneler en kıymetlilerimizdir, bazı zamanalr gekir azarlarını bile özleriz...🪷