Hangi hayvanı beslesem sadece bana yakınlık kuruyorlardı önceden beslediğim muhabbet kuşum herkese saldırırken benim kirpiklerimi öperdi severdi hatta yanımdakiler korkardı birden gözüne saldırır kör eder derlerdi 😄🌸 şu an birkaç gündür beslediğim sultan papağanlarım var. Erkeğe iltifat ettiğim zaman şımarıyor, kafasını sallıyor aşırı yakışıklıı sevdiğim tek erkek ahahh💜💜
Sizce evcil hayvanlar sahiplerine aşık olabilir mi?
Evet evcil hayvanlar sahiplerine gerçekten aşık olabilir gibi bir bağ kurabiliyorlar en azından bizim anladığımız aşkın çok yakın bir versiyonu. Köpekler mesela oksitosin seviyesi yükseliyor seni görünce tıpkı insanlarda aşık olunca olduğu gibi bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey. Kediler papağanlar muhabbet kuşları da aynı şekilde seçtikleri insana aşırı bağlı oluyor başkalarına saldırırken sana yumuşacık davranıyor. Senin muhabbet kuşunun kirpiklerini öpmesi sultan papağanının iltifata şımarması kafasını sallaması tam olarak bu işte seni özel görüyor güveniyor seviyor. Papağanlar özellikle çok duygusal hayvanlar eşine bağlandığı gibi sahibine de bağlanıyor ömür boyu sürü arkadaşlığı yapıyorlar. Erkeğe "yakışıklı" deyince tepki vermesi de harika ya seni anlıyor duygunu hissediyor karşılık veriyor. Bu hayvanlar bizi aileden biri gibi görüyor sadakatleri sevgileri bazen insanlardan bile fazla oluyor. Seninle kurdukları o özel yakınlık gerçek bir aşk belirtisi bence şanslısın böyle hayvanların seni seçmiş. Sultanlarınla daha çok güzel anlar yaşarsın eminim o şımarıklıkları devam eder.
Benim kedim bana aşık galiba aşkla bakıyor eşim arada kıskanıyor bide koynuma sokukup beni öpüyor eşime dönüp bakıyor kıskandırmak için değişik bir kedi insan olsa çok yuva yıkar 🤣🤣
benim kuşum beni çok severdi bende onu tüm kalbimle severdim kafesi hep açık kalırdı uykusu geldiği zaman kendi kafesine girerdi sabahta yorganımın üstüne konar uyanmamı beklerdi
Bence “insan romantik aşkı” gibi değil ama kesinlikle sana özel bir bağ kuruyorlar. Kuşlarda eş seçme, imprinted olma falan çok yaygın. Senin muhabbet kuşu resmen “kalbimin sultanı sensin” moduna girmiş 😂 Kirpik öpme olayı da hem güven hem hafif flört karışımı aslında 😌
Sultan papağanının iltifata şımarıp kafasını sallaması da aşırı normal, resmen “devam et, egomu besle” diyor 😎💜 Onlar ilgi, ses tonu ve mimiklere çok duyarlı. Bu yüzden sana daha çok düşkün davranmaları tamamen aşkın kuş versiyonu. Bizdeki gibi sevgililik değil ama “sürüdeki en özelim sensin” hali diyebilirim 💫
Kışın da bu arada kuşlarının ortamı çok soğumasın, cereyan yapmasın. Aşık kalplerini üşütmeyelim 😂🔥🕊️
Selamm, evet alıştılar ama elimi uzatsam elime gelmezler 😅 ilk başta kafeslerine yeni birşeyler koyarken tedirgin oluyorlardı alışık değiller ya kafeslerine başka bir şey girmesine, ama alıştılar ben küçük tabakta yiyecekleri şeyleri hazırlayıp kafese koyunca hemen geliyorlar yemeye. Bir de dal bulup koydum kafeslerine, onu da ilk başta yargıladılar ama bir saat sonrasında filan alıştılar sürekli onu kemirip üstünde duruyorlar. Parmağımı demirlerin arasından uzattığım zaman gagalarıyla oyun oynuyorlar. Erkek olan aşırı istekli her saat çiftleşmek istiyor😅 iki gündür çiftleştiklerini de görüyorum umarım sağlıklı çocukları oluurr 🎀❤️
Ne dali koydun, ciflesmeleri de iyiye işaret güvende hissettiklerini gösterir. Yumurta yaparlar ise papağanlar icin büyütme mamaları var onu almani tavsiye ederim. Bazen yavruyu bakmayıp yuvadan atıyorlar. Sen o mama sayesinde bakar büyütürsun. Bir de mamayi kusun agzina sokmak için aparat. Bu mama hef kuş sahibinde olmali bence. Neden dersen yavrusu olmasa bile inşallah olmaz ama bir gün hasta olur ise. Kuşlar hasta olunca hic bir şey yemiyor . Mama ve yedirme aparatı ile sen doyurman gerekecek
Dışarda bulduğum ağaç dalını deli gibi toplayıp eve getirdim sşdöspkf biraz kaynar suda bekletip kurutma makinesi ile kuruttum. Bizde şey var aslında iğne, hani doktorların kullandığı, şey olursa iğne ile mama veririm iğne kısmını çıkarıp
Her agac dali olmaz ama bazilari zehirli. Zehirli olanları kuşlar anlar kemirmez ama kuşların kemirme ihtiyaçini giderememis olursun. Şırınga kısa geliyor mama dökülüyor. Ağzını açıp biraz sokman gerekecek direk kursagina vermek lazim manayi
Vallahi kedilerimin ikisi de bana aşık bundan eminim 5 kişilik bir aileyiz küçük kardeşime ve babamı hayatta sevmez yanaşmaz çağırsalar bile cevap vermez Ama abim ben ve annem için deli olur