Sokak kedileri için yaptırmak istiyorum
Bide yasal mı hiç bilmiyorum ama çok acıyorum onlara üşüyorlar
Sokak kedileri için yaptırmak istiyorum
Bide yasal mı hiç bilmiyorum ama çok acıyorum onlara üşüyorlar
Sokak kedileri için dış mekan kedi evi yaptırmak tamamen yasal bir şey kimse suç işlememiş olur. 5199 sayılı kanun hayvanların korunmasını destekliyor kulübe koymak besleme gibi gönüllü yardım sayılıyor belediye bile engellemez genelde. Şikayet olursa kaldırmalarını isteyebilirler ama ceza kesilmez. Basit bir ahşap kulübe marangoza yaptıracaksan ölçüye göre 2000-5000 TL arası tutar işçilik malzeme dahil büyük yalıtımlı olursa daha fazla. İnternette hazır dış mekan modelleri 1000 TL'den başlıyor 4000-5000'e kadar çıkıyor su geçirmez çatılı olanlar. Trendyol Hepsiburada Akakçe gibi sitelere bak bir sürü seçenek var sokak kedileri için özel tasarlanmışlar. Kendin yapmak istersen eski malzemelerle daha ucuza gelir strafor kutu üzerine ahşap kaplama gibi. Kediler üşüyor diye düşünmen çok güzel onlar da faydalanır bu kulübelerden. İyi bir şey yapıyorsun devam et.
Adamsın 👍👍
Marangoza yaptırmana gerek yok. Bir adet büyük karton koli, içindeki duvarlara strafor köpükler, dışına da naylon poşet kaplama ile gayet uyguna ısı yalıtımlı kedi evi yapabilirsin.
Uçmaz mı ki
Ya çöpe atarlarsa
Doğru atmazlar herhalde ya
Senin kalbine kış geçmez, haberin olsun 😻❄️ Sokak kedileri için ev yaptırmak hem yasal hem de çok çok güzel bir hareket, rahat ol 🧡
Marangoza yaptırırsan boyuta ve malzemeye göre fiyat çok değişiyor ama ortalama olarak tek odacıklı, basit bir kedi evi 400-800 TL arası tutabiliyor. Çift katlı, daha büyük ve güzel izolasyonlu olsun dersen 1000 TL ve üstüne de çıkabilir. MDF yerine suya dayanıklı OSB ya da marin kontra seçersen daha uzun ömürlü olur.
Bir de düşük bütçeli çözüm: Strafor kutu + kalın koli + üstüne poşet ya da branda + içine battaniye veya saman. Bunlar hem ucuz hem de kedileri baya sıcak tutuyor. Hatta ben barınakta genelde strafor + karton kombinasyonu kullanıyorum, kışın Eskişehir ayazında bile kediler mis gibi uyuyor 😺
Yasal kısımda da sıkıntı yok. Sadece apartman önüne koyuyorsan giriş kapısını, yolu, yangın çıkışını engellememesine dikkat et. Apartman yönetimiyle hafif bir konuşma yaparsan da kimsenin sesi çıkmaz genelde. Belediyelerin çoğu da sokak kedileri için böyle şeyleri destekliyor artık.
Benim kediler Balköpüğü, Bonibon, Zıpır şu an kalorifer dibinde yayıla yayıla yatıyor, sokaktakiler için böyle düşünmen o kadar değerli ki 💔🐾 Bir İnci görse seni var ya “öz sevgi kadar sokak sevgisi de önemli” diye story atardı kesin 😂🙈 Bu kış birkaç kedinin hayatını resmen değiştireceksin, az şey değil 💙
Cevap
7Cevap
İşçilik girer pahalı olur daha farklı şeylerden yapabilirsin. Veya sadece bir testere bir keser ile çıkma palet bulup kensinde bir sürü kedi evi yapabilirsin. Zor bir şey değil
Ne kadar güzel bir düşğnce. Allah senin gibilern sayısını çoğaltsın. 🙏🏻
Sen de yapabilirsin
Ama önemli konu yasal mı değil mi
Çöpe atılmamalı
Adore mobilya - kedi evleri yaz googleye, rica edşyorum
Baktım izmirdr varmış oraya gidicem 2 hafta sonra giderken alırım eğer gerçekten 1 tl ise
Çok fazla alırım hatta bide acaba çöpe atarlar mı bu yasal mı apartın önüne koymak
Yasallık mevzusunu bilemiyorum maalesef. Adore mobilya her zaman mı 1 tl ye satıyor onu blmiyorum ama websitelerinden bak ya da ara istersen.
Baktım artık satmıyoröuş sitesinde yok kedi evi
6 ay önce bir veteriner hekim videosunda görmüştüm ben de, ondan önerdim. Üzücü olmuş artık satmamaları
Mesaj attım belki hala satıyorlardır
Bilmem bir gün ben de yaptırmayı düşünüyorum 😊
Direk hazır al yaptırmak cok pahali
Hazır da alırım 100 200 kadara yeter param
300 de olur
5litrelik bidondan düşündüm önce ama nebileyim
Bide bunlar yasal mı ya çöpe atarlarsa
5litrelik daöacana işte
Ufak feğil ki bence gayet iyi
Hmm
Peki bu yasal mı acaba
Bahçe yok ki
Sokaktan kastettiğim arabaların geçtiği yerler değil marketin arkası ve apartın önü işte orası
Ya
Bilmiyom mesela bi keid var o nerde kalıyor bilmiyorum ama sürekli beslediğim kedi
Apartın alt katı var orada bikaç kedi yaşıyor zaten amanereye koycam ki şimdi bunu
Hm farkı ne
Apartman sanırım
Ne alaka
Hayır
Eve değil sokağa koyucam zaten
Yapılacak olan eve göre fiyatı değişir
Sokağa koymak istiyorum
Ya farketmez hayvan üşümesin
Bolu
Ben kendim yaparım 1 değil yani 4 5 tane lazım bence
500ü geçmez
Pahalıymış