Maması, aşısı vs vs...
Kaba taslak maliyeti ne kadar olur ve birde bakımını nasıl kolaylaştırabilirim?

Maması, aşısı vs vs...
Kaba taslak maliyeti ne kadar olur ve birde bakımını nasıl kolaylaştırabilirim?

Alacağın ürünlerin kalitesine göre değişir. Yapılan aşının bölgesine göre değişir. Yani standart bir şey söylemek çok zor. Özellikle bir kedi sahibi olarak mama fiyatları çok ciddi şekilde arttı. Ben belediyede yaptırıyorum aşılarını gayet uygun oluyor. Üstüne fazla bir kar koymuyorlar çünkü. Mama ve su kabı uygun fiyatları. Ben 2 sene önce 500 liraya yapmıştım.
Wow uberlik yakışmış, hayırlı olsun. 🙂
Belediyede aşı yapıldığını bilmiyordum senden öğrendim araştırmam lazım.
2 sene önce 500 ise şimdi 1.500-2.000 diyebiliriz o halde.
3-4 kez iç-dış parazit müdahalesi arada bazen veteriner kontrolü karma aşı ve kısırlaştırma ve çip. Bunları sabit say. Maliyetlerini araştırarak öğrenirsin doğru bir yol izlemek için bunlar gerekli şeyler. Bunun dışında mama kalitesi önemli kilosu 50 liradan başlayıp 300 liraya kadar çıkıyor. Mama deyip Geçme çok şey fark ediyor hayvanın kilosundan beslenme alışkanlığına tüylerinin parlaklığına bağışıklığına kadar en önemli etken. Düzenli malt ve vitamin kullanmalısın vs. kedi kumu. Bu yüzden ortalama maliyet çıkarmak zor. Kendi bütçene göre belirleyeceksin. Aylık 500 tl giderle de kedi bakabilirsin 1500 tl ile de.
Of kedi severim ama zahmetli bakması kedi yerine bebek bakarım daha iyi sonra vakit olursa kedi alır bakarım zaten en az kedilere 1500 lira gider ayda düzgün bakarsan
Veteriner tırnak kesme vs işlemleri ile
Max 300 TL falan ama her şeyi olsun dersen 1000 TL kadar gider benim kedim fakir ruhlu olduğu için kağıtla falan oynuyor yatak olarak benimkini tercih ediyor o yüzden ıvır zıvır almadım hiç kum kabı almıştım mama kapları da hediye geldi sadece aylık kumu ve mamasına en az 100 TL gider o da en az.
Hahaha fakir ruhlu mu...🙄😄
Ben çok üstüne düşerim istese de fakir ruhlu olamaz. 😄
Almadığım hiç bir şey yok, oyuncaktan tut yaş mamalara ama kedim aslaaa yüzüne bile bakmıyor yere düşen kağıtla oynuyor manyak gibi yani sen istediğini al ve yap onun karakteri öyle değilse çok da bir şey olmaz.
Cevap
9Cevap
Mamaları ve aşıları birde oynayabileceği bazı oyuncukları olur. tüyleri için tarak gibi şeyler de alınabilir. bence en az 500 tutabilir.
İşyerimde sokak kedileri var, evimde kedi ve köpek var. Uzaktan sevmeye benzemiyor.. Aylık 1500 - 2000 TL masrafları oluyor... Hasta olacaklar, veteriner masrafı olacak.. İyi düşün, kararını ona göre ver
Ilk zamanlad kedi ufaksa asi masarfi yapar sana bir asi 150 olsa 150.5 = 750 yapar. Mamasi kumu onlaf extra zaten sana ilk sefer 1200 tl gibi bir masraf cikti simdiden.
Valla maliyetli ya geçen 15 kg mama aldım öyle ortalama bir marka 500 lira yaş maması var aşısı çipi bilmemnesi kumu masrafı oluyor yani
Konumuz yavru kedi.
Bakımı nasıl, kusması vs?
İlgiden yana sorun yok tüm ilgim ona olur zaten.
Tuvalet eğitiminide hallederim.
Aşılarının olduğu aylar 1000 TLden fazla tutar. Onun dışında genel olarak mama ve kum masrafından başka bir şeyi olacağını düşünmüyorum.
mama vermen şart değil kendin birşeyler hazırlayabilirsin. sadece kedi kumu masrafın olur onu da dışarıdan getirebilirsin bedava.😅
ücretsiz arkadasim sadecr mama kum ve tasma alcan barinaktan ucretsiz sahiplenip yuva olcaksin
Çok tatlılar fotodakiler
Evet, benim istediğim bunlar değil. 🙂
Anlamadim
Rengi, cinsi vs. görselden farklı yani.
Hım foto atsana merak ettim
Kedime kavuşunca atarım tabi ki. 🙂
Hım
Yaninda niye defil
Pardon değil dicektim
Zamanını bekliyorum.
Hiç bişi anlamadim
Bedavaaa sokaktan sahiplen bi tane bi kum bi mama devam