Bilmiyorum tek başıma belki eve yerleşirim ve hep bir kedim olsun istemiştim özellikle ve aylık masrafı ne kadar olur acaba bir kedinin yardımcı olabilir misiniz biliyorsanız
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba, bu kediyi besleme şeklinize bağlı aşıları olacak ilk aşıları için gözden maksimum 1.000 TL çıkarmanız gerek.
Her ay ya da iki aya bir yenilenmesi gerek aşıları var onlarda sanırım 300 400 arası oluyor.
Her gün küçük paketli mamalar alırsanız biraz zarara girebilirsiniz 10-15 kilo aralığındaki mamaları alırsanız 300 ila 600 TL arası bir fiyatı oluyor ve mama zaten 4 ya da 5 ayda bitiyor buda oldukça kârlı.
Evde besleyecekseniz eğer kumu içinde biraz para gidiyor çünkü kedi kumu 3 ya da 4 güne bir değiştirilmesi gerek zaten bunlarda 50 60 liradan başlıyor ama kedi kumun bir paketi sizi zaten iki üç hafta götürür.
Yaş mama ödül mamaları zaten sık sık verilmemesi gerektiği için yaş mama ve ödül mamalarında kaybedeceğiniz aylık kazanç 150 TL falandır.
Lavabosunu yapması için alacağınız kutu, mama ve suyunu tüketmesi için alacağınız kap ya da onu yanınızda taşıyacağınız zaman kullanacağınız çanta ya da tasma bunlarda toplam en fazla 1.500 TL tutar. İlk zamanlar maddi yönden sıkıntı yaşarsınız belki ama oda çok fazla sayılacak bir sıkıntı değil tabi ki.
Aylık 0₺
Ben uzun yillar besledim Aylık 0 TL
Biz ne yersek oda yerdi
Nasıl 0 yaa hmm peki aşısı falan fistanı da yok mu bunun
Ne aşısı ya yaptırmadık ki aşı maşı sokaktan bulduyduk kediyi ama ev kedisiymiş yemek su verdik gitmedi kaldı bizle öyle gitmeyince yaşadık beraber 😂 ama basına gelmeyen gelmedi kedinin
Hmm ilginç cidden ama ilk aylar süt falan vermediniz mi? Yani uygun mu ki normal yemek
Kedi büyüktü la altımıza 1-2 yillık kediydi
Bulduk sokakta büyük kedi ama besledik
Haa anladım o zaman yiyebilir aslında doğru
Bilmiyorum ben barınaktan falan mı alırım alsam ki hiç fikrim yok ama hep istemiştim bir kedim olmasını
Ama biz ona baktıkça kedi kötüye gitti ayağı şişti basamıyoruz dedik veteniewre götürelim dedik ayağına alçıya aldılar oda kanguren oldu ayagja ameliyat İle kestirdik ameliyat sonrası ilaçlarına cok fena para gitti sonra gözüme kör olmjs gibiydi biri sonra arka ayağı da kurulunca tuvaletine yapamamaya başladı üstü bası bok olurdu annem bi yere koymuş vetemşrere koymuş bırakmış kapısına gelmis eve
Ama şu an aşı olmak zorunda kedilere kimlik çıkarmak zorunlu
Ovv yani ne diyeyim bilemedim gerçekten ama çok geçmiş olsun. Yani bilmiyorum işte zor yani ama aşı yaptırırız elbette yeterki iyi olsun da
3 ayaklı baktık uzun zaman kesi narkozdan kalktı var ya kendşne duvardan duvara çarptı imtihar edecekti zor sakinleştirdik kediyi ayağıma kesildiği zamanlar
Gerçekten zor yani demekki o da onun sınavıymış yani umarım şu an nasıldır bilmiyorum ama umarım mutludur
Bu olay 2013 yillarındaydu kedi şimdiye ölmğstğr
Hıı bunu bilmiyordum işte ama evet neyse umarım cennette mutludur
İnşalah
Ama hayvanlar cennet cehennmee. Gitmez mis
Yani o kısım lafın gelişi ama en azından acıları bitmiştir. Çok çekmiş gerçekten yani bilmiyorum köpek mi alsam dedim ama nedense kedilere daha yakın hissediyordum oldu bitti yoksa köpek de severim
Köpekler hiperaktif oluyor havlayıp ısırıyorlar bence en iyisi kedi
Ama geçen köpek gördüm dedidydim ods hiperaktif şu şey var ya yağmur şimşek onun köpeği arabacı yapmur var ya araba fuarlarına giden onun köpeğğ de gizem
Gğzel
Ya köpek de severim yalan yok ama nedense kedilere oldu bitti daha yakın oldum ve daha rahat geliyor bir de. Köpek bakımı bir de bir tık daha zor herhalde
Bir de muhabbet kuşu aldım 7 yil besledik 17 kelime öğrendi omzuma gelirdi konuşurdu öperdik dudağından oda bazen kafaya yerdi öperdi ama birden silkelenir kendşne gelirdi 😂 ama bazen tempoya girerdi ard Arda dudaktan 7-8 kere öperdik 😂 kuş fa iyiydi muhabbet kuşu
Annemin omzuna konar konmaz anne annecik derdi 😂 annemin de hoşuna giderdi anne diye omzuna konardı
En son papağan aldım sultan papağanı da cok büyük geldi muhabbetten sonra o evden kaçtı 😂 3 gün mahallede uçtu sonra görmedim
Hahaha iyiymiş gerçekten vallahi ben ne besledim dersek kuşum oldu balığım oldu aslında köpeğim falan da oldu ama bizim köy evinde beslerdim ve bir gün gitti işte maalesef. Kuş da zor yaa işte durmuyor evde pek
En son ben otofarda çalışıyordum Otogar bildiğin Otogar kedi girdi içeri kovdum kaçtı sonra ckarmsya çalıştım otofarda cikmadı bende ne edem uprasmadı neyse 2. Gün baktım kedi orada derken kedi otofarda tasmaya başladı benşm poaca hakkım olurdu ona poaca veşrirm peynirli poaca alırdım yarında o yerdi yemediği kalanına ben yerdim kenara su koyum derken kedi 3 ay orada kaldı ben işten ayrıldım sonra kedi hamileydi doğurmuş Otogar içine sonra yavruları büyümeye ebalsayıncs bir de yabrıaldgı yer fena şekilde kokuyordu acımışlar yavrularına biri almıs diğerine barınak almıs keşfiyle götürmüş barınak ama kedi kaçmış geri gelmis otofarda ama yavrularına bulamayınca kafaya yemis kedi 😂
Öylr dediler
Gördüm benş tanımadı cok değişmişti kedi
Bir de
Yolcular severdi ona
Yolcuların oturduğu koltukta uyurdu masaj koltuğunda uyurdu 😂 otofarda iyiydi geçen gittimde baska kedi gelmis otogarw gri renk o daha uslu derlerdi bir de fare beldeymişler bendne önce otofarda hamste r bir de süs köpeğş gelemdi 4-5 gün dolaşmış süs köpeği biri almıs gitmis 😂 hakaretin yuvası telaşları duruyordu deidm bu ne eskiden beslemiştik dedile eskiden kedi de beslemişler Otogar da
Ama siyah cam vardı kedi orada sallanırdı gelen kişilere pusu kurar ayaklarıma saldırdı birime kovaladı 😂 😂 zıplaya zıplaya kiz bir kaçtı 😂 😂
Ehehehe cidden iyiymiş vallahi yani yarın bile gidip alasım geldi barınaktan hemen o derece ama bakalım yani iyi bakmaya çalışıcam ona
Aboo kediye bak sen işte bunlar da biraz deli oluyor ama iyiler yaa özlerinde tatlı hayvanlar cidden
Aynen. O pusu kurmaları fenaydı bir de ortada direk olurdu bak etrafında dönerdik tur atardık kedi ramadan gelir gibi eder ama ters köşe ederdi karşımdan gelirdi 😂 yolculara da ettirdim biri karşıdan geleceğine düşünemedi kesi bir coktı kedinin ayağına ezdi 😂
Kediyle oynayan yolcular vardı hatta birkaçı götürmek istedi ben vermedim ama keske verseydim kediyi o iyi bakardı Otogarda keşyi bakan yoktu ki çöp kovasına devirdi çöpçü fırcauo bir vurdu kediyi 😂 döktü çöp kovasına diye öyle işte
Ha bir de top aldık kediye ponpon topu onla oynardı 😂
Vallahi bize deli diyoruz ama bunlar bizden de deli kediler senin adına sevindim ama o günleri güzel hatırlaman falan gerçekten güzel
Daha geçen seneydi bu Otogar kedi olayı ve bir sürü videolar var telfpnda kedi uyurken oynarken koşarken 😂 daha gören sene subatta Mart aylarıydı 1 yil olmadı
Haa iyiymiş umarım biz de yaşarız böyle olaylar
Bence al bir kedi 🐈⬛ 🐈
Alıcam yaa net. Barınağa gidicem ordan alıcam ama yavru alasım var nedense büyük değil de
Buydu otofardaki kedi

Bir de bunla uğrasan coktu taksici biri telefonundan yourıenden kedi sesi açardı buna çağırıldı taksiciler severdi herkes severdi 😂
Yavru al snaa alışsın eğitirsin
Ahahaha gözlerini yerim onun tatlıymış ki kim sevmez bunu yaa maşallah
Aynen öyle eğiticem işte bir şekilde bakalım nasıl olur ama umarım üstesinden gelirim bir şekilde
Sabah çalışan 2 kişi bası sevmezdi biri kafasına vuruyordu hamileyken tekme attı bu kediyi ben ie bıraktım geldim ora kafasında 3-4 yerde sac yoktu kafasına vurmuşlar kanamış saçları dökülmüş tü kesinin dövende vardı kediyi
Bak yaa pislikler ama bu gerçekten iğrenç yani niye döversin ki kediyi cidden pes
Kediyi tekmeyi bastı hamileydi o kedi dedim belli hamile olduğu da tekmeyi basardı adam
Benim peder 7 yılda 15 bin ödedim diye söyleniyordu en son hesapla
Hmm ama 7 yılda o mamalara falan ne kadar zam geliyordur sadece o stabil değil işte şu andan başlasa fiyat değişmese 40-50 bin falan olur en az o zaman
Benim peder stokluyordu ya mamalarla kumu vs. günlük kaç gram yediğini bile tartıyordu ruh hastası 😄
Aboo onun kafa da cidden ayrı boyutmuş ama en kötü 500 lira falan gider o zaman aylık bence
En ucuz mama ve kum alıp stoklarsan 500 tutmaz. Maksimum 300-350 tutar
Yaa bazısı diyordu her ay bunların aşısı cartı cartu oluyor diye işte ondan dedim yani yoksa gerçekten bakmak istiyorum kedim olsa sevinirim
Metresine hesap yapmaz böyle 😅
İlk yapılması gereken aşıları yaptırdıktan sonra dışarıya falan salmayacaksan her ay aşı yaptırmana gerek kalmıyor. Biraz para tuzağı amaçlı diyor o yaptırın diyen veterinerler.
Hmm diyorsun anladım o zaman çokta pahalı değil yaa güzel güzel
Cins bir kedi almayacaksan hele hiç değil
Vallahi barınaktan almayı düşünüyorum açıkçası ama bakalım
Sokak kedileri daha dirençli oluyorlar. En güzelini yaparsın barınaktan alacaksan. Onunda hayatına soluk olursun hem.
Aynen öyle düşünüyorum bende ama yavru bir tane almak isterim yani daha iyi olur hem bana alışır falan zamanla
Aynen yavru alırsan daha iyi olur. 1 yaşına gelen kediler daha hırçın olabiliyor. Bazısı hiç alışamıyor hatta ev ortamına