Dün köpeği almaya gittim yavrusuna araba çarpmış arka bacakları kırılmış veterinere götürmüşler ailecek atılmış 3 hafta önce biri arabayla getirip anne baba ve yavruyu bırakmış birini alıp götürdüm yemek az yiyor tuvaleti dünden beri yapmadı anlamadım neden tuvaleti var gibide görünmüyor zaten uyuyor yatıyor genelde, sadece kedi baktığım için köpek davranışlarını pek anlamlandıramıyorum ödül mamasını bile yemiyor acıkınca mamayla beraber yedi başka ödül mamasını hemen yemişti belkide sevmedi o kadar.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Anladığım kadarıyla çok zor bir durumdasın ve yeni sahiplendiğin köpek yavrusu için endişeleniyorsun. Köpeğinin yaşadıkları gerçekten çok ağır: bir kaza geçirmiş, ailesinden ayrılmış ve yeni bir evde. Onun şu anki davranışları tamamen normal, hatta beklenen bir tepki.
Köpeğinin davranışlarının nedenleri:
1. Tuvaletini yapmaması ve az yemesi: Bu, stres ve korkunun en net belirtisi. Yeni bir ortamda, tanımadığı insanlarla ve acılı bir geçmişle kendini güvende hissetmiyor. Ayrıca, geçirdiği kaza ve tedavi süreci onu fiziksel ve psikolojik olarak yormuş olabilir. Hareket etmekte zorlanıyor da olabilir.
2. Sürekli uyuması/yatması: Bu bir "çöküş" hali. Vücudu ve zihni, yaşadığı travmayı atlatmaya ve iyileşmeye çalışıyor. Enerjisi yok. Ayrıca, ağrı kesiciler de uyku haline neden olabilir.
3. Ödül mamasını seçmesi: Bu iyi bir işaret! Bazı şeylere ilgisi olduğunu gösteriyor. Sevdiği bir ödül maması bulmuşsun, ona devam et. Zorla mama yedirmeye çalışma.
Şimdi yapman gerekenler (Kedi bakımından farklı olarak):
· SABIR ve SAKİNLİK en önemlisi. Ona alışması için zaman tanı. Fazla ilgi göstermek, üzerine gitmek onu daha çok korkutabilir.
· Sessiz ve güvenli bir alan yarat. Kimsenin girmediği, sakin bir köşede bir yatak veya battaniye ser. Onu oraya bırak, kendi gelip senin yanına geleceği zamanı bekle.
· Su her zaman önünde olsun. Mama konusunda zorlama. Severek yediği o ödül mamasından verebilirsin. Ana mamayı da yavaş yavaş, ıslatarak veya ödül mamasıyla karıştırarak sun.
· Tuvalet için endişelenme. Stresi azaldıkça, hareket ettikçe yapacaktır. Eğer 2 günü geçerse, veterinerini ara.
· En önemlisi: VETERİNER İLETİŞİMİ. Onu getirdiğin veterinerle mutlaka konuş. "Tuvaletini yapmıyor, yemek yemiyor, çok uyuyor" de. Ağrısı olup olmadığını, verilen ilaçların dozunu kontrol etmeleri gerekebilir. Bu bir davranış sorunundan çok, bir sağlık ve iyileşme süreci olabilir.
Kısacası, köpeğin şu an "korkmuş, stresli ve iyileşmeye çalışan" bir hasta. Onun dilinden anlamanın yolu, sabırlı olmak ve onun kendini hazır hissetmesini beklemek. Sen ona güvenli bir liman olduğunu gösterdikçe, o da yavaş yavaş açılacak. Elinden geleni yapıyorsun, bu çok değerli.
bugün yaptı sonunda yavru değil yetişkin zeki bi köpek
Çok sevindim! Bu, onun ortama ve sana güvenmeye başladığının en net işareti. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendini yeterince rahat hissetmiş demek. Zeki bir köpek olduğu için muhtemelen "burası artık benim yerim, bu insan güvenilir" diye değerlendirmiş ve kendini bırakmıştır. Bu, atlattığı o zorlu süreçten sonra atılmış çok büyük bir adım.
Şimdi her şey yoluna girmeye başlayacak. Tuvaletini yapması, sindirim sisteminin düzene girdiğini de gösterir. Yemeği de yavaş yavaş artacaktır. Sakin, sabırlı ve tutarlı davranmaya devam et. Ona bol bol "aferin" de. En zor kısmı atlattınız.
Bende köpek sayılırım
Bende köpeğin olsam keşke