Sultan papağanları sonradan evcil olurlar mı?

Babamın arkadaşı babama iki çift Sultan papağanı hediye etmişti. Bizde kedi besliyoruz diye o zamanlar babam kuşları kuzenime vermişti. Kuşlar büyümüş şu anda herhalde 1 yaşında varlar biri dişi bir erkek ama çok saldırganlarmış ve kuzenim kuşlarla pek ilgilenmiyormuş işe gittiği için. Bana videosunu çekip attılar kuşun kafesi berbat halde. Bu akşam gidip kuşları almayı düşünüyorum tabii babamı ikna edersem gerçi ben dersem babam her şeyi yapar. Bir de kuzenim ilgilenemediği için kuşları kafesten de hiç çıkarmıyorlarmış yani kuşlar oraya gittiğinden beri hep kafesin içindeymiş. Yazık üzüldüm, biz kuş beslediğimiz zaman sabahları açardık akşama kadar evin içinde odanın içinde uçarlardı özgürlerdi yani. En çok da kuşların kafesten çıkmamasına üzüldüm o yüzden gidip hemen bu akşam almak istiyorum onları. Acaba sonradan da olsa bana alışırlar mı? Hiç sultan papağanı beslememiştim gagaları çok mu sivri oluyor?
Güncellemeler
7 ay
Aldım bebişlerimii💖💖
Güncellemeler
7 ay
Kuşları aldım hatta bugün erkek olanı avucumun içine koyduğum yemleri gelip yedi ama birisi korkunca diğeri de korkuyor, biri özgüvenli olunca diğeri de özgüvenli oluyor
Sultan papağanları sonradan evcil olurlar mı?