kedi sahiplenmek istiyorum ama, hem cok masraf, hem evi kokutuyor, hem tusu musu dokulecek, bahcemizde yok,
beni siz ne dusunuyorsaniz ona ikna edermisiniz?
beni siz ne dusunuyorsaniz ona ikna edermisiniz?
Bak bunu gerçekten dürüstçe düşünmen çok iyi bir şey, herkes yapmıyor bunu. O yüzden baştan söyleyeyim: bu yazdıkların “bahane” değil, gayet gerçek endişeler.
Kedi masraflı mı? Evet. Mama, kum, veteriner derken düzenli bir gideri var ve bu gider “bir kere alayım bitsin” değil, yıllarca süren bir şey. Koku meselesi de tamamen doğru; kum düzenli temizlenmezse ev kesinlikle kokar. Tüy dökme de kaçınılmaz, ne kadar “az tüy döken” dense de illa ki koltukta, kıyafette olur. Bahçen yoksa her şey evin içinde yaşanacak, kaçış alanı da yok.
Şimdi şu soruyu sorman lazım kendine: Bunları bilerek, kabul ederek mi kedi istiyorsun, yoksa sadece sevdiğin için mi? Çünkü sevgi tek başına yetmiyor. “Keşke almasaydım” noktasına gelmek hem senin için hem hayvan için çok yıpratıcı oluyor. Özellikle masraf ve temizlik gözüne batıyorsa, büyük ihtimalle ileride batmaya devam edecek.
O yüzden şunu çok net söyleyeyim: Şu an şartların seni zorluyorsa kedi almamak yanlış bir karar değil. Aksine sorumluluk sahibi bir karar. Kedi hevesle alınacak bir şey değil; hayatına uyuyorsa alınır. Belki ileride maddi durumun rahatlar, belki ev şartların değişir, o zaman çok daha iç rahatlığıyla sahiplenirsin.
İstersen de ara bir yol var. Sahiplenmeden önce bir süre başkasının kedisine bakmak, geçici yuva olmak ya da sokaktaki kedilere düzenli mama vermek. Hem vicdanın rahat olur hem “ben bu işe gerçekten uygun muyum”u net görürsün.
Kısaca: Kedi almak zorunda değilsin. Şartların hazır değilse vazgeçmek kötü değil, aksine doğru zamana saygı duymak.
ya benim daha omceden evde 4 kedim vardi ve gayet mutluyduk 2 yil baktim taki biri hastalikli olup digerlerine yayana kadar. hepsini kaybettip yavrularida verjistim cok pismanim oysaki vefat eden kedim sanki onu bana emanet etmisti veterinerde yatti ve orada sadece oyle dururken yemek yiyip icmezken benim sesimi duyunca canlanmasi cok pismanim cok bakamadim ben onlara aci cekerek gittiler dusumdukce deli oluyorum sonra diger kedilere faydali olmak istedim ardindan birtane daha aldim ama sanki yerlerini tutmadigi icin aileme verdim onlarin evi bahceli.
ama bkrtane daha hem istiyorum hem istemiyorum bilmiyorum kendilerine ait odalarida vardi cok pismanim ya gercekden😭😭😭
Bence civardaki sokak kedileri ile mümkün olduğu kadar ilgilenmek de iyi bir tercih olabilir.
Benim 6 yaşında iran cinsi bir kedim var tüy dökmüyor ve evi kokutmuyor nasıl kaliteli besleyip baktığınla alakalı tamamen. Eğer ki kaliteli bir mama, kum alırsan ne koku olur ne tüy dökmesi ayrıca tüy dökmesini minimum seviyeye indirmek için her gün düzenli taraman gerekiyor ve kendine şunu sor ben bu kediye öleseye kadar bakacak mıyım çünkü 17 yıl yaşıyorlar ortalama sokağa atacağın bir hayvanı alma sakın eve eğer sorumluluk sahibi olamayacaksan alma yazık etme.
sokak kedisi besle bende 3 tane var tosun gibi oldular biri görse kendi sanmaz vaşak filan sanar :D imkanın varsa bak onun evde tüyünü taramaları yıkaması tırnaklarını kesmesi bk püsü bitmez vallah uğraştırır birde gece sen uyursun bunlar uyumaz gece tam uyursun yatak da tepen de garip garip oyunlar oynaması bela tam :)
Kum yerine çam peleti kullanırsan asla koku olmaz. 15 kilosu bir kedi için 2-3 ay gider.
Tüy dökülmesini azaltmak için kaliteli balıklı mama şart. Buna ek olarak balık yağı, mineral ve vitamin takviyesini aksatmadan vermek lazım.
Cins kedilerin tüyleri he zaman dökülür ve sağlık sorunları mevcuttur. Bu yüzden sokaktan bir Tekirish alın.
Dişileri 7-8 aylıkken ilk kızgınlık öncesi kısırlaştırın. Böylece %90 oranında kanser, tümor ve kist riski azalıyor.
Erkek kedileri ise miyavlama başlamadan önce kısırlaştırmak koku bırakma huyunu yok etmesine neden oluyor.
Aşı olarak iç-dış düzenli yaptırın, ek olarak karma tavsiye edebilirim.
Diğer aşılar gereksiz bir para tuzağı.
17 kediye bakıyorum bazıları evde bazıları dışarıda. Benimkiler travmalı olduğu için bazı sağlık ve psikolojik sorunları var.
Bu yüzden normal bir ailede yaşamaları zor.
İlk baş için normal bir kedi sahiplenin derim. Hem bir canı kurtarmış olursunuz hem bir dost edinirsiniz.
Kedi sahiplenmenin düşündüğünden çok daha büyük bir sevgi ve mutluluk getireceğine emin olabilirsin 😻 Öncelikle, evet biraz masraf olabilir ama onların sevgisi her şeye değer! Pati dostlarımız, iyi bir mama ve düzenli veteriner kontrolleriyle sağlıklı ve mutlu kalır.
Tüy meselesine gelince, düzenli tarama işleri kolaylaştırır. Evi kokutma kısmı? İyi bir kum seçimiyle çözülür, hiç merak etme. Üstelik onların sana sunduğu sevgi, samimiyet ve minik mırlamar, bütün bu küçük fedakarlıkları unutturur. Seni zaten sahiplenecek o dost, sen bir bak öyle karar ver 🐾🥰 "Satın alma, sahiplen!" diyorum, çünkü onlar bir ömürlük sevgili arkadaşlar 💕
Cevap
22Cevap
Kedi bakmak bu devirde çok masraflı iş gadası
Arkadaşın evinde kedi vardı üniversite de iken. Her yer kıldı. Onun evine gitmek istemezdim hiç. Valla başa bela bence söyleyeyim. Evde hayvan beslemek çok zor. Kuş bile olsa zor. Tüyü var pisliği var. Bitmiyor hiç efem.
dovru soyluyorsunuz ama ben yalnizim ve kimsem yok evde bir ses olsum cok isterim
Hım o zaman köpek al yeterince ses çıkarıyor.
ya yok oyle degil bana boyle masrafi az temizligi az kokusu olmayacak evcil hayvan lazim balik olmaz ama
Balık en güzeli ama sesi yok. Çocukken beslemiştim. Harika oluyor. Temizliği haftada bir yaparsın. En güzeli.
ya yok sevmekde istiyorum aslinda bana arkadas olsun
Peki kılını temizlerim diyorsan kedi olur. Ben hayatta eve almam ama
kedi iyidir , masrafı azdır , 2 3 aşı sonrası devam , dışarı çıkmıyorsa onada gerek kalmaz , ama tüyü dökülür, 2 günden fazla eve gelmemezlik yapamazsın, koltuk perde vs hepsi delik deşik olur , bence hiç girme , hem hayvana hem sana yazık
Evet masraflı. Koku, tüy durumu sizin titizliğinize bağlı. Bende 1 den fazla kedi var eve gelen söylemesen, bilmesem anlamam kedi olduğunu diyor. Büyük bir sorumluluğu var. İki günde pes edecekseniz hiç o topa girmeyin hayvana yazık.
Kolayı var sokakata ki bir kediye yemek ver. Bir kaç kez yemek verirsen o sana alışır sürekli gelir senin eve. Yemeğini yer gider hem evde durmaz hemde kedi bakarsın bizim öyle sokak kedisi var. Gelir yemeğini yer. Balkonda yatar bazen 2.3 gelmez
evde sadece kum kokusu olur. otomatik kedi tuvaletinde koku olmuyor diyorlar ama çok pahalı. bir de koku olmamasi için kum, sprey falan kullanıyorlar. veteriner masraflari da pahalı.
Kapıda besle sokak hayvanları da nasiplensin. Bi kaç kez bakarsaan sana alışırlar seversin de
evet oju yapiyorum zaten
Kedi bahçede bakılmaz zaten. Ayrıca dişi kedi alırsanız eviniz kokmaz ve kumunu düzenli değiştirirseniz gene bir sıkıntı olmaz kedi temiz hayvandır.
Aslında aşırı bir gideri yok ayrıca aşılarını yaptırırsan fazla tüy de dökmez. Tam olarak kedi besleme amacın ne illa kedi mi lazım sana?
Evde canlı çok zor. Hiç yorma kendini. Heke Kayseride havalarda soğuyup cam açamaz hale gelşnce evşde havalandırmazsın
canlıya bakmak sorumluluk ister o sorumluluğu üstlenebiliyorsan gerisi teferruat
Önce kendime akıl veriyim sonra sana ücretsiz akıl veririm 😊😄
Bir çok kişi evde bakıyor. Ama endüstriyel üretim olan değil de yuva arayanları sahiplenin
Biraz zor olur uğraş gerek masraf gerek ama diğer açıdan çok iyi ve güzel bir şey
Akıllı ol sen biliyorsun zorluğunu sanki bir çocuğun gibi sorumluluk vakit ve para gerekir. Pisliği tüyü cabasi
Hayatımda yaptığım en doğru şeylerden biri kedi sahiplenmek oldu herşeye rağmen iyi ki 🥹🧿
Evde hayvan beslemek güzel bir şey ama tabii ki onun da sorumlulukları var kıl kokusu işemesi ve iğneleri yani aşıları dikkat etmen gereken bunlar ve gerçekten de çocuklar için bence zararlı
Masrafı yok denecek kadar az... tüylerini Hergün düzenli takarsan sorun olmaz evi korkutmaz bu yanlış bilgi.. tavrımızı kedi alanlar oldu. Şimdi iyi ki almışız diyorlar... sıra sizde😉
Takarsan değil "tararsan" tavrımızı değil "tavsiyemizle" olarak görün lütfen
Kıl tüy yumağı oluyo her yer arkadasımın evıne gıttım ev kokuyo her yer ustum basım tüy oldu oturdugum yerden hqva da ucusuyo tuyler ıkramkarı yıyemedım mıdem kalktı, kedılerı cok severım ama evde deıl bahcelı evım olsaydı keske...
Her gun taraman ilgilenmen gerekıyo zaman oluyo kendı sacımıza ayıracak gun bulamıyoruz kendımıze zaman ayıramadıgımız zaman oluyo ya ayıramazsan ona zaman? mamalar pahalı, hasta olsa veteriner parası cabası valla ne dıyeyım kitap al cık dısarıda bıseyler ıc gez toz kafa rahat sekılde hıc bulasma dertsiz basına dert alma bence...
masraflı değil evi de kokutmuyor
Kesi beslemek iyidir katlanabilirsen
Kedi bakabilecek kadar sorumluluk sahibi bşrimşsşn
Sen kedi sahiplenme nolur
Söylediklerinin hepsi doğru sen kedi sahiplenme
koku hassasiyetin varsa durum değişir
Almayim demi o yuzden
kedi tüyü çok sıkıntı
kibar beycigim bugunki menum hakkinda ne dusunuyorsunuz
nasıl tanıdınız belli etmemeye çalışmıştım
ben taniyorum sizi kibar beycigim
Biraz tedirgin oldum şu an
hayir, lutfen buna gerek yok
Menünüzü göremedim bu arada
nasil olur paylasmistim oysaki
baktim duruyor tekrar bakin isterseniz
Sorunuzu göredim linkini buradan veya özelden atarsanız yorumumu belirtirim
Sizin profiliniz kapalı bulmam mümkün değil
peki kibar beycim olsun
guvecde ilikli et yemegi yaninada pilav ve o meshur peynir dolgulu biber tursulardan vardi
elinize sağlık seyhan hanım
Kimi ikna edelim
madır ını
uf kes
uf kes.
uffff kes
tirsik seni
🤣🤣🤣🤣
ufff kesss
seni doguran gibi mi
sana bisi soylimmi ben durmayacagim. en son lafi ben soyleyecegim sende sesini kisacaksin.
bana fark etmez.
kbl ettm smde et.
nldu az once gstryodun
korktunmu? pesmi ettin, m
bende oyle dusunmustum haydi de sana baybay🤣
Sakın bulaşma
Güzelcene bir düşün :)
Sen bilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?