Neden kesik kuyruklu tilkiler çoğaldı?

(Sosyal çürüme nedenleri nedir?)

Tilkinin birinin kuyruğu bir sıkışmış ve kurtulmak için kuyruğunu kesmek zorunda kalmış.

Daha sonra bir başka tilki onu gördüğünde kuyruğunu neden kestiğini sormuş. Kuyruğu kesik olan; "Böyle kendimi çok mutlu hissediyorum şimdi o kadar mutluyum ki adeta sevincimden havalara uçuyorum" demiş. Buna inanan diğer tilki de kuyruğunu kesmiş.

Fakat mutluluk yerine şiddetli bir acı çekmiş. Hemen tilkiye gelip; Neden bana yalan söyledin çok canım acıdı demiş. Tilki; "Eğer acı çektiğini diğer tilkilere söylersen bizimle dal Sosyal çürüme neden oldu nedenleri nedir? ga geçerler" demiş. Bu iki tilki diğer tilkilere, yaşadıkları mutluluğu anlatmışlar.. Böylece tilkilerin çoğu kuyruklarını kesmiş. Çoğunluk onlara geçince bu sefer de kuyruğu olanlarla dalga geçip onlara eziyet etmeye başlamışlar.

SONUÇ: Bir toplumda bozulmalar artınca bozuk insanlar iyi meziyetleri kötüler, iyi insanları ayıplar, dalga geçerler. Herkesin kendileri gibi bozulmasını isterler. Yapmazsanız, hele onların yalanlarını ispatlar ve yüzlerine vurursanız, kendilerindeki bozuk meziyetlerle sizi suçlar, yalancı, alçak, hain diye damgalamaya bayılırlar. İyi olduğunuzu düşünüyorsanız başkalarının size kendilerini daha iyiymiş gibi anlatmalarına inanmayın. İyiyseniz iyisinizdir.

Neden kesik kuyruklu tilkiler çoğaldı?