Bence mantıklı bir karar. Sonuçta hayvan asli yerine sokakta yaşayınca oda iç güdüsel olarak insanı bazen tehlikeli olarak algılıyor ve saldırıyor. Onun için hayvanların yeri sokak değil barınak veya dağ orman gibi yerlerdir.
Ben tam tersi hayvan düşmanı değil hayvan dostuyum. Günümüzde insanların kendi fıtratlarını bozdukları gibi hayvanların da fıtratlarını doğal yaşam alanlarına müdahale ederek kendi zevk ve keyiflerine kurban ediyorlar. Hayvanların doğal yaşam alanları beton bloklarının arası değil. Eğer bu hayvanlar ifrazat dediğimiz doğal atıklarını dağa taşa toprağa değil de sokak aralarına parklara bırakırlarsa bide yeterince beslenemezlerse saldırganlaşır. Hem fiziken hem de bedensel olarak insanlara zarar verir. Hayvan dostu olacağız derken diğer taraftan insan düşmanı olmak daha kötü değil mi sizce?😊
Ayrıca eklemeyi unuttum. 3 defa çocuğumu sabah motor ile kursa götürürken motorun üzerinde üzerimize saldırdı. Çocuğun ayağından yakaladı. Tabii motoru düşürdüm. Çok şükür kötü bir şey olmadı ama direksiyon hakimiyetini kaybetseydim varın siz 11 yaşındaki çocuğumu ve benim halimi siz düşünün. Tabii 3 sayfa haberi önünüze gelseydi vah vah der geçerdiniz. Bence bana hayvan düşmanı derken bir kez daha düşünün derim lütfen ☹️
Valla bilemiyorum artık bana göre 1 insanın sokak hayvanları nedeniyle ölmemesi için milyonlarca hayvanın gerekirse itilaf edilmesi gerekir. Çünkü Allah Herşeyi üstün yaratılmış varlık olan insan için. Eğer bu yaratılmış varlıklar sebebine zarar veriyorsa hiç gözünün yaşına bakılmaz. Eğer ki Allah’a inanıyorsak. Aksine insan şu hayvan yem endüstrisinin kurbanı olurda ama farkında olmaz.
Zaten bu şekilde sizin gibi hayvan severlerin mücadelesi ile sokakta yaşamaya devam ettirilen hayvanlar bizi ve yüzlercesine musallat olarak yok olacağız. Sizde hayvanlarınız ile mutlu bahtiyar yaşarsınız. Sonra hesap gününde sizlerle hesaplaşırız. Nasıl bir mantık ki sizin hayvan sevginiz insan sevgisinin önüne geçebiliyor anlamış değilim.
evet evde köpeğim sokakta onlarca hayvanımla çok mutluyuz agresif saldırgan olanlara elbette işlem yapılır sokakta kendi halinde dolaşan kedi köpeğin size ne zararı var
Mübarek olsun. Ben sizi inançlı biri olarak düşündüğüm için söyledim. Çünkü islamın bazı kuralları var. Bu kurallar keyfe keder yorumlanmaz. Evde köpek beslenmez. Bu zaten Şafii mezhebinden de dokununca abdest bozulur. Bunun da dayanağı peygamber (A. S.) dan gelen rivayetlere dayanarak fetva verilmiş. . hiçbir zaman hayvan sevgisi insan sevgisinin önüne geçemez. Eğer geçerse fıtrat bozulur. Allah korusun insan hak ile batılı birbirine karıştırır. . Diğer bir şey de benim karşıtlığım sadece insana zarar veren sokak köpekleri. Yoksa kedileri çok seviyorum. Hatta bir ara kedimiz kuşumuz vardı. Yani hayvan düşmanı değilim. Ama hayvanları kafeslere kapatarak sokaklarda aç bırakarak sevilmez. Ya bir barınakta ya da başka bir şekilde koruma altına alınmalı. Geçen gün kuduz bir köpeğin saldırdığı iki kardeşin ölümü insanı düşünmeye sevk etmeli bence.
Bu tür tabelalar bazen yerel yönetimlerin kararlarına veya belirli bölgelerdeki düzenlemelere dayanıyor ama sokak hayvanlarını beslemek genelde yasaklanamaz. Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne göre hayvanların yaşam hakkı var ve onları beslemek bir insanlık görevi. Yasak olsa bile vicdanın devreye girer, değil mi? Sokaktaki canları sevmeden duramayız! 🐾❤️
Doğru biliyorsam besleme şekli önemli mamayı yolun ortasına döküyorsan suç duvar köşelerine dölüyorsan yasal (tamamen kulaktan dolma bilgi hiçbir şekilde araştırmadım en doğru bilgi için güvenilir kaynaklara bakın)
Hayvanları çok severim ama köpeklerin dışarıda olması çocuklar için çok tehlikeli toplatılması en uygun ve doğru olandır insan güvenliğinden daha öneml bir şey yok.
Hayvanların günahı neydi, şimdi beslemiyorlar diye köpekler daha mı az saldırgan olacak, işler iyice çığrından çıkıcak, aç köpek saldırır, eskisinden daha saldırgan hale getirecekler hayvanları
İstanbul için alınan köpek kararı bu.. zaten diğer belediyelerde sokak köpeği yasaklandı toplayop barınaga götürmek zorundalar. sokakta köpek görüyorsan belediyeniz çalışmıyor demektir..
Abla valla belli olmuyor gece, sabah 8-10 tane toplanıyo millete saldırıyor koca şehirde bile tek birini yakaladılar mı çok büyük sıkıntı geçmiş olsun diyoruz. Ama köpeklerin canı insanlardan daha kıymetli bazı köpekperestlere