Mamalarla köpek kedi beslemiş biri değilim pek anlamam bugün marketten bunu aldım sokak hayvanları için işte günlük dışarı çıkıyorum çıkarken biraz biraz alacağım bundan cantama sokakta bulduğum hayvanlara vereceğim ama söyle bir şey var kedi maması aldım. köpekler kedi maması yer mi? etlisini aldım onun için bir de ne kadar versem doyar hayvanlar? İyi bir mama mı?köpek kedi maması yerse ne olurkediler köpek maması yer mi
Bu durumu daha önce ben de araştırmıştım. Bazen köpeklere verecek bir şey bulamayınca kendi kedimin mamasını verebilir miyim diye düşünmüştüm.
Köpekler kedi maması yer mi?
köpek kedi maması yer mi
Eğer köpeğiniz çok kilo almayan bir cinsse ve fazla protein köpeğiniz için herhangi bir sorun teşkil etmiyorsa, kedi maması yemesinde herhangi bir problem olmuyor. Köpekler, kedi mamalarını yiyebilirler ama kediler aynı şekilde köpek maması yiyemezler. Köpek mamaları kediler için gereken besinleri içermez.
Ben kedim için mama olarak Felix markasını kullanıyorum. Dilersen Hangi marka kedi maması almalıyım? bu soruda kedi mamaları önermiştim, oradan faydalarını ve içeriğini inceleyebilirsin.
Öncelikle seni tebrik ederim. Mama, yemek, su vermek için görmeyi bekleme, köşelere yiyebilecekleri yerlere bırak, onlar kokusunu alır bulurlar. Örneğin çöp koyneyterlarının dipleri.
Köpekler de kediler de yiyebiliyorlar birbirinin mamasını. Zaten sokaktaki hayvanlar çok çeşitli şeyler yiyor, zehirleniyor vs. bağışıklıkları güçlüdür yani.
Ben de çok baktım evde ve bahçede, hâlâ da yemek, mama, su veriyorum sokak hayvanlarına, kuşlara. Plastik kapları bahçe demirlerine, ağaçlara bağladığım halde alıp götürenler oluyor, içine çöp atanlar oluyor maalesef. Umarım onların bize emanet olduklarını anlarlar geç olmadan.
Ben yırtarım öyle yapanı ilçede bende bakardım bahcemde burda bahce yok hayvanda az ama dediğiniz gibi kenara köşeye koyacağım ya da gördükçe vereceğim
Görmediğim için kimseyi yırtamadım. Görürsem iple bağlayacağım, aç bırakacağım o zaman anlarlar. Vicdanım el verirse tabii. Sen yaptıkça başkaları da dahil olacak, göreceksin. Güzellikler seninle olsun. :)
Arkadaşlarıma yaptırırım imamhatipte de mesela ben beslerdim hayvanları kantinden yiyecek alıp sonra baktım bizim kızlarda besliyor 😄 böyle böyle çoğalacak iyilikler insallah
Genelde, aşırı kilo almıyorsa ve fazla protein köpeğinizde herhangi bir probleme neden olmuyorsa, bir köpek için kedi maması yemesinin bir sakıncası yoktur. Ancak kediler, köpek maması yiyerek yaşamlarını sürdüremezler, çünkü köpek mamaları genelde taurin ve araşidonik asit gibi gerekli besinleri içermez.
fakat köpeğinizde fazlasıyla hareketlilik ve enerji patlamasına yol açar bu da size zarar verir emin olabilirsiniz :)
Aynı familya hayvanları olduğu için hepsi bir birinin mamasını yer.. Ancak evde bazen hayvanlar tek çeşit mamaya alışınca diğer kendi maması bile olsa maka değişince yemiyorlar.. Ama sokak hayvanları için hiç fark etmiyor.
Su içinde bir ççzüm bulmak lazım yanımda iki pet sise tasıyım bari birini onlar için ötekini kendim için birde plastik tabaklardan alıyım su piknik için olanlardan arada belki sütte veririm
Doğrudur Nitekim Köpek Fare Yemez, Kedi Her Şeyi Yiyebilir. Yine Otu Kediler Yer Kusmak İçin Yerler Genel Olarak Eğer Yediğinde Gözlemlerseniz Kustuğunu Görebilirsiniz, Eğer Kusmuyorsa Malum Rahatsızlığı Devam Eder.
Konuya Her Şeyi Yiyorlar Diye Bakıldığında Bugün Sokakta Yaşayan Vatandaşlarımız da Birçok Şeyi Yiyebiliyorlar.
ya hayvanseverlerin forumunda okudum bir mama üreten firmanın mühendisi içerikleri hemen hemen aynı yazmış burd bir mama üreticiside aynı yprumu yaptı sadece faydası olmazmış ama karnını doyururmus
Sokak hayvanı ama öyle değil hani bunlarda ayrıyetten vitaminler oluyor ya mesela tüyler için filan onlardan olmaz yazan olmus ben yinede haytapa soracağım simdi bakalım
bende tam tersini duyduğum için kedi maması aldım simdi ikiside alırım ama babamla zaten baya olayımız oldu 😄 bu ay eger cok giderse 2 tane alacağım bir köpek birde kedilisini alırım
Hayvanların midesi bizimki gibi değil. Bir köpek 1 hafta beklemiş bir şeyi yese midesi bozulmaz ama soğan yese dokunabilir mesela. Bozuk olup olmamasından ziyade besin içeriği önemli onlar için.
Yok herkes kötü dese vermezdim ama kedi köpek besleyen biriside yorum yaptı buraya ve zararı olmadığını söyledi köpeği kedisine koydupu mamayı yiyormus üstelik birde o evcil hayvan daha hassas bir çok forumada baktım mama hazırlayan bir sirketteki mühendiste yzmıs forumda içerikleri aynı hemen hemen bir zararı olmaz diye
Ona bakarsan köpeğe süt de veriyorlar ama bu onun ömrünü kısaltıyor.15 sene yaşayacaksa 12 sene yaşıyor atıyorum. Sağlıksız yani. Bizim hamburger yememiz gibi düşün. Köpek besleyenlerin çoğu "iyi"denilen herhangi bir mamayı veriyor ama bu konuda en iyisi Orijen mesela ve diğerlerine göre daha pahalı diye kimse almak istemiyor ama aslında aynı hesaba geliyor çünkü besin değeri yüksek bir mama olduğu için Orijen'den 300 gram verdiğinde doyan köpek diğer mamadan 500 gram verdiğinde doyuyor. Ayrıca kürkünün parlaklığından tut ağız kokusuna kadar her şeyi etkiliyor. Ucuz bir mama kürkte kepek yapıyor. Bizde de rott var bu arada.
Bu kötü bir mama değilmiş ya bu forum hayvanseverlerin yine de haytapa sorabilirim ben pek anlamam dedim ya bu arada şeker hastası oluyor hayvanlara tatlı verilmez süt ishalde yapıyor
Tatlı verilir demedim ki zaten:) Dediğim gibi mama iyi de olsa, kedi mamasını köpeğin yemesi iyi bir şey değil yani vereceksen de sen bilirsin ama gerçek bu:)
Ya o değilde bu goody marka hiç iyi değilmişş micho alacağım bu arada bir haytap üyesine sordum dediğiniz gibi yağ oranı fazla olduğu için zararı olabilir ama bu sokak hayvanları için çok korkunc bir olay değil dedi dedim köpek mamasıyl kedi besleyim öylede kedilerin tat alma duyusu daha keskinse yemeyebilir dedi köpek mamalrı daha tatsız olduğu için neyse bu elimdeki mama bitsin artık bir hem kedi hem köpek alırım ayrı ayrı öğremci olmasam en iyisini de alır koyarum 15 kglik ama Şu an butce kısıtlı
Ya sokak hayvanları için gidip Orijen filan almak zaten bayağı pahalıya gelir. Haklısın, öğrencisin sonuçta. Orta kalite bir şey almak yeterli olur. Ama ayrı ayrı al. Evde kalan yiyeceklerle karıştırırsan daha ucuza da getirebilirsin mama işini hem de hem kedi hem köpek yiyebilir, pilavdır, ekmektir, makarnadır, patates kızartmasıdır vs.
çok ucuz diye supheye düştüm ama iyiymiş gercekten 6 tl bir şey bu paket simdi aylık gıda alısverisine gidiyoruz eger hemen biterse ona göre daha büyük boyunu alacağım
Bir kedi kopek maması üreticisi olarak bu yaptığınız davranıştan ötürü sizleri tebrik ederim.. Sokak hayranlarının bağışıklık sistemi güçlüdür bu yüzden cok fazla sorun teskil etmez.
uzun bir süre kedi baktım, o yüzden eminim.. sen oralara bakma istersen, bilende yazıyor bilmeyende.. netten mama satan bir dükkanı bulup ara, onlara sor istersen.. ne demişler, işi ehline bırakacan :)
hayvana ne verirsen ver yer o başka, sana demek istediğim değerleri farklı.. evcil hayvanı sokak hayvanından ayıran şey bakım ve titizliği. benim köpeğim olsa vermem açıkcası..
Ben köpeğime vermeyeceğim sokak hayvanlarına mama gıdası üretici birisi var yine burda o fark etmez dedi bir gıda mühendisi var oda içerik hemen hemen aynı demiş
aynı içeriğe sahip markalar varsa bilemem.. ama benim mama aldığım yerin dediği şeyi söylüyorum.. sen o kanıya vardıysan ver gitsin mamayı lanet olasıcs köpeğe :)) ne konusu uzadı bea :)))))
Galiba ikiside yiyor birbirininkini çünkü iki türlü diyende oldu bn hiç bilmiuorum yani deneyip ona göre ayrı ayrıda alabilirim çğrenci olmasam ayrı ayrı alırım ama öğrenciyim gücüm yettipi kadar artık
Övünmek için demiyorum mantık yürütmek için diyorum yaşıtlarım günlük 10 tl sigara parası veriyor kendini zehirleyip milletin hakkına giriyor ekolojiye zarar veriyor günaha giriyor ben aylık 10 tl mama alıyorum hem doğaya faydalı bir iş yapıyorum hem sevap hem hayvanların karnını doyuruyorum hem insani yönlerimin farkına veriyorum mutlu oluyorum yani insanların bunu düşünmesi lazım yazık o sigara parasına millet günlük mama alsa dünyada ac hayvan kalmaz
Sigara gene ic ama mamani al durumu olupda almayanlat var bananr diyorlar. ben hastalikli kedi gordum evime aldim heryeri yara mantar cikmis hergin balik tavuk et verdim iyi ettim tuyleri piril. piril. oldu hamile kaldi oglunu kaptim Şu an oglu evimde annesi. bahcede oglu sadece evde ama. d profilimdeki kedi. d
En İyi Cevaplar