Kendisi 1.5 yaşında bir dişi, gocasına bi türlü alıştıramadık sürekli gocasına pati atıyor 20 gündür beraberler nasıl alıştırırım?
Gocası sokak kedisi diye sevmedi heral

Kendisi 1.5 yaşında bir dişi, gocasına bi türlü alıştıramadık sürekli gocasına pati atıyor 20 gündür beraberler nasıl alıştırırım?
Gocası sokak kedisi diye sevmedi heral

20 gün aslında kısa bir süre, ama bu dönemde alışma belirtileri başlamış olmalı.
Eğer hâlâ hırlama, tıslama veya mesafe varsa, biraz daha zamana ihtiyaçları var demektir.
Kedilerde “beraber olmak” hemen kabul anlamına gelmez;
özellikle dişi taraf genelde alanını koruma içgüdüsüyle hareket eder.
Ortak oyun zamanı yarat, ödül mamalarıyla olumlu davranışları pekiştir.
Zorlamadan, gözlemleyerek ilerle — kısa sürede birbirlerine alışacaklardır.
Kedin tam bir "benim alanım, benim kurallarım" modunda! 😄 Dişiler, kendi bölgelerine çok düşkün olabilir, bu yüzden bir anda başka bir kediyi kabul etmek zor. İlk başta alanlarını paylaşmaktan hoşlanmazlar.
Onları farklı odalara koyarak başlayabilirsin. Kokularını birbiriyle tanıştırmak için birbirlerine ait eşyaları değiştirebilirsin (mesela battaniye ya da oyuncak). Birbirlerini yavaş yavaş görmelerine izin ver ama ilk etapta fiziksel temas olmasın. Bu arada bol bol ödül mamasıyla pozitif bir bağ kurdur. 🐾
Sokak kedisi olduğu için belki biraz daha sabırlı olmanız gerekebilir çünkü dişi kedin ona karşı alan savunmasında. Zamanla, sabırla ve doğru yöntemlerle alışırlar. Sen sadece abartılı sabırsızlık yapma! 😄
Cevap
5Cevap
Cins kediyi sokak kedisiyle çifleştirmek mantıklı değil doğuramayabilir.
Erkek kedi çok istekli olucak aynı evde kalcaklar bir süre
Kaynak nedir? neden doğuramasın ki
Aksine daha sağlıklı kanı kırması. Hastalıklı gen taşıyor özel ırklar en azından onları minimize etmiş olur.
@münferit-vaka emin miyiz acabası dişi kedo doğumu kaldırabilir mi
Fiziksel uyumsuzluk olabilir bunu kabul edebilirim ama kendi ırkından hastalıklı nesil yetişeceğine bu riski almak daha makul. Ama ben olsam kısırlaştırma yoluna giderim orası ayrı.
@münferit-vaka uyumlu olması daha makul bence
Kısırlaştırma da seçenek tabii ki
Son sözüm, yaşasın sarmanlar.
Güncelleme yapayım ikiniz de haberdar olun arkadaşlar, veterinerin dediğine göre, her kedinin kendi cinsiyle çiftleşmesi daha uygunmuş. Farklı cinslerde antikor uyumsuzluğundan kaynaklı pek çok iç organ rahatsızlığı yaşanabiliyormuş. İlaveten kedim british ve doğal ırk olmadığı için doğumunun sakıncalı olduğu belirtildi. Doğacak yavruların eklem rahatsızlığı fib gibi hastalıklar taşıyacağını söyledi. Ve kızgınlığı geçtikten sonra kısırlaştırma kararı aldım
En mantıklı kararı almışsınız hocam tebriker. @_GerdekBasan_
Bu kız kocayı döver şu hareketlere bak aman yarabbi
Zamanla alışır bi de kıskanıyorudr kocasının eski ilişkilerini
Boşayın gitsin zorla koynuna mı sokacaksınız korkuç, daha elit kediler bulun aaaa sjnsnasjananjzja
Kocası kedi otu yağıyla masaj yapsın sorun çözülür + bol yaş mama takviyesi
Gerdek gecelerini basmışsan artık travma oluşmuştur
Kızımızın standartları yüksek ne işi var ne gücü ne yapsın sokak kedisini
Alışmış prenses erkeklere gerçek erkek uymadı galiba 😂 sokaktaki kedi mamasını bile kendi kazanıyor
Şimdiki kediler de hep böyle jskdhj
onun da kocasını seçme hakkı olmalı demekki 😃
O senin yıllar önceki beşikkertmen de
İkisini de başka odalara koy baştan sonra kokulardan birbirlerine alışsınşar sonra dişinin mama su kabını erkek olana erkek olanında dişi ile mama kablarını bb değiştirin bir süre daha sonra ayrı odalardan bazen kapıdan göster yine kapat ayrı öyle öylr alışırlar sonra ikisinide ayrı odaya getir oynat biraz dikkat dağılsın kokularına alışsınlar birbirlerini kabullensinler
İstemiyor işte adamı anlayın zorla mı
Başa başa bırak kizana girince alışır
bu foto neee sndkdkdk
Zorla evlendirirseniz boyle olur iste
Kedi eşittir ben dkdkdmd
Elit kesimden bul sende dişiyi deli etme yawww 😃
Rahat bırakın alışırlar bea
Kısırlaştır gitsin çiftleşince ne olacak sjdhs
Kocası kim 🤦
Şiddetli geçimsizlik mi var.😂
Kocası sokak kedisi işsiz güçsüz çöp falan karıştırıyordu rus kedisini görünce o da şok oldu
bizim ki de ben rusum sen sokak kedisisin diyo
Kediniz egosu diye bir şey de varmış. Sahibine mi çekmiş
Asla 😂
Ahahah tipe bak bu gocamış zaten
yeni koca bul
jsjsjsjsjs 🤣
Bilmiyorum ki, zamanla alışır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?