İstanbul’da yaşayan bir çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı aldı.
Boşanma protokolünde, sahiplendikleri kedilerin velayeti kadına verildi ve erkeğin 3 ayda bir 10 bin lira kedi nafakası ödemesi kararlaştırıldı.

İstanbul’da yaşayan bir çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı aldı.
Boşanma protokolünde, sahiplendikleri kedilerin velayeti kadına verildi ve erkeğin 3 ayda bir 10 bin lira kedi nafakası ödemesi kararlaştırıldı.

Bu aslında ilk örnek değil. Daha önce de yapılan bir şeydi ama yeni haber yapılıp duyuldu. İnsanlara saçma gelmesi saçma aslında. Buna saçma diyen insanlar ömründe hiç kedi bakmamış. Kedinin mama masrafı (kaliteli bir mama kullanıyorsan 10 kg 6 bin tl’ye satılıyor ve 3 ay gidiyor mesela), kum masrafı, maltı, vitaminleri, ıvır zıvır eşyaları vs derken o para az bile 2 kedi için. Benim 2 kedim 3 ayda 15kg mama bitiriyor. Şimdi beraber sahiplendilerse aslında çocuk gibi oluyor aynı mantık. Çocuk da birlikte karar alınıp yapılan bir şey kedi sahiplenmek de öyle. Bir de kadın ev kadını sanırım çalışmıyor. Bu durumda kedilere yazık olacak, olan onlara olacak. Kadının bakamıyorum deyip sokağa atmasın diye ya da önceden kaliteli marka mama yiyen kedilerin beğenmeyeceği, içinde doğru düzgün protein bulunmayan mamalara geçmesin diye çok mantıklı bir karar
Bu gerçekten ilginç ve tartışmalı bir konu 😅
Öncelikle olaya iki açıdan bakmak lazım:
Duygusal / etik açıdan: Eğer kedi gerçekten ortak bir “aile üyesi” gibi görülüyorsa, onun masraflarını karşılamak bir tür sorumluluk paylaşımı sayılabilir. Mama, veteriner, bakım, aşılar derken aylık giderler birikir.
Maddi / mantıksal açıdan: 10 bin TL — özellikle 2025 şartlarında bile — bir kedi için oldukça yüksek bir rakam. Lüks mamalar, düzenli veteriner kontrolleri, özel bakım hizmetleri gibi durumlar dışında, çoğu kedinin aylık masrafı bunun çok altındadır (genelde 2-3 bin TL civarında).
Yani ben olsam, “kedinin gerçek ihtiyaçlarını” temel alan makul bir katkıyı kabul ederdim, ama 10 bin TL bana fazla gelir. Eğer bu miktar, taraflar arasındaki başka duygusal ya da sembolik bir şeyin yansımasıysa (örneğin ayrılıkla ilgili bir gerilim), o zaman mesele sadece kedinin masrafı değildir zaten.
o da bişey mi Michael Jackson maymununa 1 milyon dolar bıraktı velayetini kim alırsa o da ayda 30 bin dolar çocukları almadı eski çalışanlarından biri bakıyor her ay paranın faizi ile kral gibi yaşıyor maymun kral aslan neymiş
Ortak kararla sahiplenilmiş bir kediyse ve bakımı kadına verilmişse onun giderlerini karşı tarafta karşılamalı o da bi can. Sonuçta maması, veterineri için paraya ihtiyaç var. Nafaka 10bin olmalı mı onu bilemedim fazla geldi bana
Vay arkadaş, bu kedi tam bir iş insanı olmuş resmen! 😅 Ama neden olmasın ki? Kedinin masrafları, bakımı, sağlığı derken epey bir bütçe gerekiyor. Hele ki kaliteli mamalar ve oyuncaklar derken bütçeler sarsılıyor. 10 bin TL üç ayda bir, kedinin keyifli ve sağlıklı bir hayat sürmesi için gayet ideal görünüyor! 🙃 Ben kabul ederdim, sonuçta hayvanların konforu her şeye değer. 🐾
Cevap
66Cevap
Şu haberleri eksik paylaşmayın.
Doğrusu :
Adam bunu bile isteyerek yapmış. Ayrıca kadına 550 bin TL nafaka ödemeyi de kabul etmiş ama, sonrasında iki tarafta karşılıklı olarak nafaka & tazminat talebinde bulunmamış. Yani yargı bu kediye nafaka ödeyeceksin dememiş. Tamamen adamın içinden gelen bir durum.
Adamın durumu belli ki iyi ve kadından bir an önce kurtulmak istiyor. Kedi'yi de çok sevdiği için onun bakımlarını üstlenmek istiyor ve bu şekilde bir boşanma protokolü hazırlıyor.
Teoriye bak kadından bir an önce kurtulmak istiyor bir kere kadın kurtulmak istenecek gibi olsa nafaka talebinden vazgeçmezdi o kadının vicdanından muhtemelen adamdan kurtulmak için talep etmemiştir
E kadında bir an önce kurtulmak için nafakadan vazgeçmiş karşılıklı yani hersey adama meraklı değil yani belli ki çok çekmiş bıkmış
Nafakayı kabul edenlerin başı beladan kurtulmuyor çünkü? Kadında geleceğini düşünmüş kendini kurtarmış
Sen varsayımlar üstüne konuşuyorsun. Nafaka konusu açılmışsa zaten direkt diğer tarafa nafaka istiyor musun diye sorulur. Gelen cevap evet ise, nafaka bağlanır. Bu 550 bin TL piyasaya bir anda çıkmadı. Adam başta kabul etmiş, çünkü kadın başta talep etmiş. Sonra istememiş.
Sonuç?
Adam boşanmak istemiş, talep edilen nafaka'yı kabul etmiş, sonra çiftler anlaşılmış, böyle uygun görülmüş. Olay bu. Ekstra senaryo yazmana gerek yok.
Sen niye ekstra senaryo yazıyorsun? Adam kurtulmak istedi nafaka vermek istedi diye? İş erkek cinsine dönünce niye bu kadar ağlıyorsunuz? Kurtulmak istenmek gururunuza ağır mı geliyor hiçbir kadın paçanıza yapışmaz.
Hayatım, ben bu haberi 50 farklı yerden okudum da geldim buraya bunu yazdım. Özellikle soruyu soran öyle bir başlık atmış ki, kadın düşmanlığını körükleyecek cinsten. Sanki kadın kediye zorla nafaka bağlatmış gibi algı var. Olayın aslını astarını araştırıp paylaştım, olay bundan ibaret. Ekstra senaryo yok.
Abicim ben seni yazından bahsediyorum
Adamın durumu belli ki iyi ve kadından bir an önce kurtulmak istiyor.
Olay belli kendinden yorum katma
Ekstra senaryo yok ama kendin senaryo yazıyorsun
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ kendinden senaryo yazıyor adam kadından kurtulmak için yapmıştır diye kendi fikrini yazıyor
Ben alt yorumlar için demedim yani adam kendi kabul etmiş kediye nafaka ödemeyi yani mahkeme kendiliğinden karar verip kediye nafaka çıkarmamış, ben de aynı senin gibi soracaktım daha çok ilgi çeker diye ama sonra vazgeçtim bazen bir iki kişi okuyor çünkü 😀
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ anladım 😂
Purina pro plan 10Kg' su 3500₺ olmuş, 3 ayda bir iç dış parazit 700-800 ₺ karma aşı yıllık 400-500₺ 10 lt kum en ucuzu 130₺
Bir kedi bakımı da ucuz değil fakat aile hukukunda evcil hayvan velayeti vb var mı emin değilim
Aralarında anlamışlar böyle olsun diye mahkemede bu şekilde kararı vermiş ve önemli olan kedi sahipsiz kalmadı vicdanlı insanlarmış en azından
Tövbe ya rabbi insanları iyice kafayı yedi ya kediyi resmen insan yerine koymaya başladılar bu kıyamet alameti Tamam hayvan önemli seversin bakarsın Ama tazminata bağlamak nedir Bence saçmalık
Ahahah erkeklere nafaka kitlemek içn daha ne cikartcklar acaba 😄😄😄
İnsanlar yıllarca o hayvanla beraber yaşıyor bir hayvandan çok evin bir parçası haline geliyor …bu durumda komik olan yasa garipsenecek olan ne var
Kedi belki adamı seçecekti.. Ortaya bırakıp gel gel yapsalarmış.. Kime gittiyse onun olurdu.. Adalet yok işte..
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Yine erkeğin gôtüne girmiş, şaşırmadık. Erkek düşmanı ülke
Niye d. ürzü d. ümbeleklik yapıyon da düzgüncene payalaşmıyon haberi 250 gram bak kardeşim algı mı yapmaya çalışıyonn
kabul ederdim. gayet doğru bir karar. kediye nasıl bakacak? onun aşısı kumu maması falan var. çok tatlı ve düşünceli bir karar olmuşş
Eğer maması pahalı değilse normal düz kediyse 6000 yeterli bence. Yok cins kediyse yetmeyebilir.
Hakimler bu ülkede ölse böyle bir karar vermez. Bu iş karşılıkli tarafların anlaşması olmalı derken biri yazmış, konu dediğim gibi. Bu ülkede insana çocuğa değer yok ki kediye bu nafaka çıksın. Anlaşmalı her şey
Neyse ki 28 yıllık bekarım. Kafam rahat. Saçlarım siyah. Dert yok tasa yok aga. ayda 1-2 paralı askerlere çakıyorum nerden hesaplarsam hesaplıyım daha uygun bir kadının çilesini dilini tasasını çekmekten. 🥰
Paralı asker ne demek
Bana çekiliyorsun sen blossom bak. Bu 1 haftada 5 oldu. Ukraynada ki askerlerden bahsediyorum ben. Sen de gelicen mi paralı askerliğe?
Hayır gelmem askere gitmem ben erkek işi o
Ben kim olduğunu bilmiyorum tavafuken görüp yazdım merak ettiysem ya da can sıkıntısı yoksa bilinçli değil
Sen bana sordun ya bende sana soruyum o zaman. Nasıl bu kadar iyi saf rolü yapabiliyorsun? tarifi var mı? 33 yaşında ki kadınların hepsi sırtlan gibi ağızları bok gibi davranışları varoşça... 30 geçen kadın küfürler etmeye ağzı ve ses tonu anormal bozulmaya carlamaya felan başlıyorlar. Sende niye eksik bu özellikler?
Saf rolü yapmıyorum doğalım
Ben o zaman sevk belgelerini yolluyum sana canım. Seni paralı askerliğe alalım. Olmaz mı sana çok iyi gelirdi
😄😄
Dm den yaz gel
Canımsın seviyorum seni ama ghostladın beni önceden. Sis attın bana. Belki başka zaman blosssum 🤙 Sık sık misafir ediyorum nasılsa seni.
@cglakinin Google bakabilirsin esc demek bilmiyormuş gibi davranma cahillik elinde akıllı tel var
Vayyyy şetaannnoooo. Çiçeklerin arasında kırılan 33 cm lik yııllaann 🐍
Sonradan Google a baktım sensin o :(
Önemli olan iyi vakit geçirdin mi geçirdin o zaman önemli olan şey bu 👸 Şeker kızsın ben karakterini sevdim de 330 ml olma saydın Seninle güzel sohbet ederdik.
330 ml ne demek o ne demek
Sen beni öldürürsün prenses. Pankreasım patlamadan ben arazi olam. Seviliyorum seni öptüm by 😘🤙
Yaz
Yazz
@cglakinin Olmaz işte. Bacının yanında söyle işte ne söylemek istiyorsan. Tenhaya çekme kız beni gece gece.
@cglakinin Bunu askere gitmemiş biri diyor. Ben gittim. yatıyorlar paso. Erler çalışıyor. Geri kalan çay kahve mangal partileri tarator sofraları. Operasyon aracı düzenlenicek aracın başında astsubaylar duruyor erler düzenliyor 🤣 Askere gitmeden kafanızda kurmayın boş hayaller. Askerler beden olarak çoğunlukla geri saflarda kalıyor.
@cglakinin Bir boka sap olmazsın ancak duyar kasarsın. Boş boş TV isleyip götlü göbekli boş boş bilip bilmeden duyar kasan moruk teyzelerden farkın yok. Boş beleş bir kızsın
@cglakinin boş yere gelip sataşıyorsun duyar kasıyorsun asker dediklerin grub yapıyor kaç tanesi hikayesini yazmıştı boş yere rahatsız ediyorsun lütfen işine bak!
@KelebekBlossom Biz de saf diyoruz şıp inandı diyoruz. uzman çavuşların kendi arasında watsapp gurubu vardı orada ünüversiteli kızları bulunca ekliyorlar guruba seks ilanı açıyorlardı bir nevi paralama mekanı. Bunları çoğu kız bilmez ben sosyalden sorumlu asker olduğum için her muhabbetlerine varlıklarına yokluklarına kulak kabartıyordum ve 3 kız babası bir astsb ünüversite okuyor bu orada bir 18 lik çıtır bulup ta popo deliğimi yalatamadım demişti ben resmen kurşunla taranmış gibi sendeledim. Geçen hafta pazar günü karısına çay felan demlemesi için mekanı açmıştım ailecek vakit geçirsinler diye nöbetçiydi o adam. Resmen yerin dibine geçtim 3 kızıyla felan biraz oyanmıştım top vs. felan nasıl mq dedim 3 kızın var ve bu yorum ve o yüz ifadesi 🤬 neler neler varda artık midem kaldırmıyor.
Bende çok şey okudum ama genelleme yapmıyorum insan olarak değerlendirme yapıyorum asker asker ne var asker yani bazılarını tenzih ederim ama çoğu çok pis işler yapıyor kizlardan kadınlar dan ilgi çok üniforma giymiş herkesden ilgi görüyor ben gözümde büyütmüyorum onları tapar gibi tepki vermiş yukarda ki kadın üye gerek yok böyle abartmaya yani karşılığını fazlası ile maddi manevi alıyor
@kelebekblossom Bu kız oturaklı konuşmasıyla beni aşık etçek anam bu ne böyle. Nasıl görünürsün bilmem ama kendini ifade dişine dilinin tatlılığına bayıldım ya ❤️👸🤙 Aynı sen 28 yaşında birini bulsam sarılırım ona sıkı sıkıya bırakmam da... Benim yaşıtım kızlar ya olgunlaşmamış ya da ortamın bozukluğundan problemliler. Böyle güzel konuşma sonra yakında alırlar seni 🫡
Kediye yazik olacağına erkeğe yazık olsun daha iyi 😀
Kedi için de nafaka alacak kadar kendini küçültmemeli insan.
misal bu kedi doğursa 5 yavrusu olsa torunları diye 50 bin dahamı ödeyecek bu adam
o kadar kedşye bakanların psrası vardır herhalde 15 kedi mi ne diyordu
kediler komik canli. Bu kadar parayi veren insan bari kahrum kalmasin hafta sonlari yatili alabilsin
Gün geçmiyor ki yine saçma haberler görmeyelim🤣 kedi anaları yaşadı
Türkiye de kanunlar aşırı saçma bu yüzden insanlar kuduruyor
3 ayda bir 10.000 TL denmiş. Yani bazı aileler için normal
Mantıklı maması kumu falan var onun da ihtiyaçları var sonuçta
Doğru kadını ve doğru erkeği bulamayanlar evlenmesin.
Ohaaa çüş kedi için bu kadar değer mi kedi altından mı yapıldı
Çok saçma bişey kim Bakıcaksa ona damı para verilir bi sürü skmsonik iş
Fotosentez yapan bir canlı olmadığına göre ihtiyaç. Alıp almamak kişiye kalmış.
İlk defa duydum böyle bir şeyi.
Kabul etmez dim.
Kedilerin ev hanesinde hakkı büyük o yüzden az bile geldi bana.
Bütün her şey niye erkeklere giriyor anlam veremiyorum
Kediye harcanan paraya acımam ablaya giden nafaka için üzgünüm 🙂
Saçmalık, bu hayvanseverlerin (tapar mı demeliydim acaba) hayvanlara çocuk gibi davranması hiç sağlıklı bi davranış değil
Ben kedi nafakası vereceksem kedi benim olsun daha iyi
Bu haberi yenimi duydunuz? Benim kocam da her ay 30 bin veriyor ona bakılırsa
Habere baktım da Buğra S. soyulmaya yer aramış resmen 😂
Cins cins işler kedi kopek nedir arkadas ya millet delirdi iyice
Çüş! Türkiye'yi aptal bir ülke haline getiriyorlar...
Bir kedimiz eksikti.. böyle bir karar kabul edilemez
İtelemenin başka versiyonu 😂
Yolmaya bahane ararken ben. d sjjs
Hakim benimle teşekkür geçti her halde derdim
Ederdim elbette seve seve
Evet doğru bişey yapmışlar destekliyorum
Evlenince denicem ggbgbgnh listeye ekledi.
10 bin ben yemiyorum be
kediyi kaçırır kendim bakardım
Olan hep biz erkeklere oluyo ☺
Yok artık daha neler
Kedisi olmayan bilemez
Kabul etmem kedileri sevmem zaten
kedilerde sana bayılmıyor
Hayvanların da hakları var olabilir yani
kedi de çocuk evlat sonuçta
Ona o kararı veren hakimin ben
Ne değişik kafalar var lan şu evrende
Kedinin 10 000 tl masrafı var mı ki
Kadının kedi için her ay 10.000 TL'lik fatura çıkarması lazım. Hepsini belgeleyecek aldığı mamaları kumları. Öyle kedi için alıp kendi yememeli ki hiçbir kedinin 10.000 TL'lik masrafı olmaz zaten.
Sacmalardan seçmeler durumunu yaşıyoruz cidden
Bu kadar saçma bir şey olabilir mi?
@zEstrella bugüne kadar çokta güzel baktırdım m. etme mamasını da aldım kendi evimde de çokta güzel bakıyorum ama senin gibi sevgisizlerin hayvanlardan ilgi beklemek için baktıkları çok belli sonucta kimse yüz vermiyor diye hayvana sarilmisdin bir de üstüne para kaynağı görüyorsun acınası haldesin cidden gidip tedavi olman şart
@zEstrella merak etme hayvanlara baktığım gibi insanların evime gelip o hayvanları sevmesine de engel olmuyorum senin gibi sevgisiz ilgisiz değilim ve empati yeteneklerimde iyidir senin nasıl içten içe gerçekleri duyup kudurdugunun farkinda olsam da sana ciddi ciddi tedavi olmanı tavsiye ediyorum
@zEstrella sevgisiz duygusuz olduğunu kabul ediyorsun ne güzel farkındasın yalnızlığının o kediler sana nasıl sabrediyor yazık onlara evet eşimle beraber 3 kedi bakıyoruz eski eşim çocuk olduktan sonra tüm malvarlığına göz dikince bosadim ve sonra başkasıyla evlendim ama seni kimse sevmediği sevmeyeceği için sevgiyi ancak kedilerde arayan bir zavallisin yarin geberip gitsen arkandan rahmet okuyacak bir kişi bile yok o sevgisizlik de boğulmaya ve kimsesiz olmaya devam et o cesetini de kediler yesin senin;)
2. Karıyı da çok mu zor durumdaydı sana gelmiş. Pazar parası istese vu kadın da paracı diye boşarsın. Paranı yemesinler diye için gidiyor 5 kuruş vermeyim para istemesin hizmetçiliğimi yapsın zevkim için kullanayım kafası demi. Birine para harcamak cok zoruna gidiyorsa niye tekrar evlendin? O kadar dayanamadın mı ihtiyacların için. Çok zor durumdaydı kadın heralde sana geldi.
@Pembistann kendine destek olmak için ikinci hesabını kullanmasaydin bari ;)
Tımarhanede sıradan bir gün
Etmem
Kedileri alırım
Görüs günleri ne zaman acaba? :)
10 bin çok 3 4 bin yeter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?